• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 00:19

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Глоба фиш

Започната от sVGNsali, 12.10.2014 17:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

sVGNsali

Днес (12.10.2014) бяхме на пазар в Димитровград - неделния.
Пристигнахме рано, по тъмно и пак навсякаде беше пълно с народ и коли. Няма място. След доста въртене паркирах в междублоково пространство, но на улицата, съгласно указанията на общинският служител.
2 часа по късно, се връщам да нося багажа и какво да видя - честитка, фиш. За неправилно паркиране в зоната на кръстовище. А такова има, ако пресичането на две тесни улици между блоковете е такова. Но съм на повече от 5 m от него. Но никой не е мерил естествено. Уж са снимали и колата.
Както и да е, мен е нямало, фиша е съставен. Питам батката-охрана, "Нали вие ми казахте там да паркирам?", а той повдига рамене, стиска устни и вика"Да, но те изглежда са излезли за норматив. 8ма година работя охрана, такова нещо за 1ви път виждам". Само нашата редица коли имаше.
Питам, ако някой има опит, какво ще стане ако не платя? - 20 лв фиш, но ме е яд, защото вина нямам.
Обжалване в съда и търчене  не ми се занимава.
От долу има надпис с който плашат с НАП и съдия изпълнител...
Да се направя ли на ударен и ли да търча да плащам?
Каква е разликата между майстора и чирака? Времето.

metcheto

На фиша след 2 или 3 години му изтича давност и не се занимават да си търсят парите от фишове. Ако е акт вече е друго. :-)
"Ако можех да им разкажа какво видях в теб, никой нямаше да ми повярва...Ще си кажат - мечтател ! Ако знаеха какво видях в теб, цял живот биха искали да мечтаят....."

sVGNsali

Винаги съм се ядосвал на хората, които не спазват правилника и при глоба шакалкавят..но аз изпълних инструкциите на служителя, който организира паркирането там. И ето ти на, честитка..
Ето това е фиша:

Caxapa

Ако си готов да съдиш тези които са те глобили да бе направил снимки на МПС-то пред свидетели..дата, час и прочие  да изчетеш закона, буквата по която те глобяват и да оспорваш.  За тези 20 кинта които са си "изпросили" могат да ти "серквистират житцето" като на Андрешко. Правилника  и закона за движение по пътищата си го тълкуват както на тях им е изгодно и отърва. Не ми се цитира сега  какво ми се случи преди две години и как нарушителят бе оправдан от полицаите а аз с ударен  автомобил и в правото си бях изкаран едва ли не "джигит" при положение, че бях ударен от автомобила зад мен  изпреварващ ме  от ляво докато аз чакам за ляв завой да вляза в паркинга до който живея. България е пълна с абсурди

asito

Колега,имаш два варианта:
1.Плащаш си фиша
2.Консултираш се с адвокат и завеждаш дело.
Ако си сигурен,че си прав-осъди полицая,че те е глобил неправомерно.

Мен ме глобиха ,че не ми бил светел фара в 14:40 след обед едно лято.Не беше задължително тогава да са включени,но била констатирана неизправност на автомобила.Като тръгвах от Девин за Варна,светеха и двата,обясних му на кавала,че не съм слизал през 10 мин да проверявам дали ми светят всички светлини.Нямах резервна крушка обаче и ме усукаха търговишките катаджии 30 кинта...

sVGNsali

Мен ме интересува ако не платя.
Невинноста ми е почти недоказуема. Това ще го преглътна.
Интересно ми е, как ще си вземат тия 20 лв.. На частен изпълнител ли ще ме дадат? Или ще ме поканят учтиво от НАП?
И друго се присетих. Ами фиша ако беше паднал? Или някой го беше взел ей така, напук .. Блаженно невежество щеше да ми е, до някой си момент..

tre

Давността е три години, в този период няма да ти подновят документите за самоличност , ако не си платил задълженията.

tova_onova

Ако не го платиш в следващите три години не би следвало да има последствия. Аз имах един фиш на две години и  половина за невключени светлини- никой не ме потърси, дори го бях забравил! На скоро ми се наложи да ходя при нотариус - оказа се че ми трябва удостоверение за липса на задължения. Извадих си го и изненада..!! Отидох в най-близката банка платих фиша и платих втори път за удостоверението.

bunzip2

Цитат на: tre - 12.10.2014 19:44
Давността е три години, в този период няма да ти подновят документите за самоличност , ако не си платил задълженията.

Ето това е всичко, което ще стане. Фиш-а е с давност 3 години.
До този период, просто не трябва да ходиш в НАП. Това е всичко.
Няма как да ти вземат парите, и няма да ти пратят и съдия... не се бой. Просто имаш задължение към институцията и няма да получаваш услуги от тях, докато не си заплатиш задължението, или докато не изтече.
Има вариант, след изтичане на срока за заплащане на фиша, той да стане на акт, за административно нерушение за неспазване там на разни срокове, като съответно въпросния акт ВЛИЗА В СИЛА ОТ ДАТАТА НА ВРЪЧВАНЕ!
Съответно от НАП ще направят всичко възможно да ти го връчат :). Ще ти звънят по телефона да те информират, че имаш задължение. После ще ти изпратят акта по куриер като препоръчана поща, която НЕ ТРЯБВА да приемаш :). И така 2 години, докато изтече и давността на тая простотия... и така :).
Аз така преди време имах едно нарушение, като не бях декларирал граждански договор от 200 лв. Обадиха ми се, казаха ми, че съм укривал доходи от държавата алабала... Съответно отидох на място, оправих нещата, коригирах си данъчната декларация и уж всичко точно, накрая ми съставиха акт, който тряваше да ми връчат до 14 дни. По данни на служителката, акта щял да е в размер на 500 лв.
След консултация с юрист, 2 години отказвам поща от подател НАП, и не можаха да ми връчат акта. Съответно акт вече нямам :).

Същото е и с КАТ. Имам сигурно 15 неплатени фиша. Скоро ми изтече книжката и ходих да я подновяват.
Спряха ми новата книжка за 2 неплатени фиша от последните 2 години :). Попитах това ли е всичко, което трябва да платя?
Жената в КАТ ми каза "Ми, имаш още 10-тина фиша, ама те са от преди повече от 3 години, и тях не ти ги търсим вече, а и няма информация дали са платени. Плати само тези 2-та, донеси ми квитанциите че са платени, и си взимаш документите. После пази квитанциите, че си платил фишовете, защото никъде в системата не се отбелязва дали са платени или не."
Така и направих, платих си  двата фиша и си взех книжката. Запазих си и квитанциите, за всеки случай :).
Та така.

sVGNsali

:coffee:

Добро утро и благодаря на включването на препатилите с техният горчив опит.
За сега мисля, да не плащам, та да видя какво ще се случи..

manol

От скоро време практиката е да ти запорират сметките, да си изтеглят дължимото и после обратно всичко по старо му.
Горното е от опит с фиш за неправилно паркиране преди една година. Запорираха ми сметката чак преди 2 месеца. Изтеглиха си 20-те лева и готово  :-D цялата дандания беше за една седмица. Спестиха ми ходенето до банката  :-D

Similar topics (2)

21664

Публикации: 20
Прегледи: 8754

36821

Публикации: 15
Прегледи: 30359