• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Aквариума на Ghostly (стартиран 13.05.2014)

Започната от Ghostly, 15.05.2014 03:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Ghostly

Хаха, ами виждам ги да плуват в родилнито от листенце на листенце. Пускам по 2-3 люспи растителна, а и е пълно до горе с растения от които родителите им си хапват, но не знам дали ядат или не. Ако не умрат от глад значи ядат...  :-D

hunter

Ако не е тайна пораснаха ли мъниците и храниш ли със нещо по специално  ;-) Пусни снимка ако може.

Ghostly

Цитат на: hunter - 26.07.2014 21:29
Ако не е тайна пораснаха ли мъниците и храниш ли със нещо по специално  ;-) Пусни снимка ако може.

Здрасти колега, бях 1 седмица в отпуска и преди малко се прибрах. Та заварих *жунгла в аквариума.

Ще пусна утре косачката като сменям водата, а иначе поразчистих положението и в родилното, че беше обрасло и то на макс и видях поне 3 малки да щъкат по дъното. Не съм сигурен точно какво са яли. Бях инструктирал съквартиранта да им пуска 2 зелени люспи на ден, а и растенията бяха много вътре. Иначе преди да замина пробвах бланширана тиквичка и имаше 2-3 лепнати за нея. Ще пробвам пак дали ще имат интерес. Иначе са поне 2х на размера, на който ги оставих. Бе явно поне тези 3 нещо са хапвали. Ще видим дали има още срамежливци.  :-)

LaDesiTa

Извинявай за намесването, страхотен е аквариума ти!  *DRINK*
Само да попитам с какво подстригваш и как махаш остатъците без да развалиш и размътиш всичко?

hunter

Цитат на: LaDesiTa - 27.07.2014 04:05
Само да попитам с какво подстригваш и как махаш остатъците без да развалиш и размътиш всичко?
С ножичка ;-) и се прави внимателно и полека и нищо не се мъти. И после на повърхността с кепа и готово. След като са 2х на размер значи ще са идеални за снимка  :-)

Ghostly

Цитат на: LaDesiTa - 27.07.2014 04:05

Мерси! :-) Мдам, с ножичка както каза колегата. ;) Купих си една хубава от китайците за 5 евро.  *CRAZY*

Цитат на: hunter - 27.07.2014 07:56
След като са 2х на размер значи ще са идеални за снимка  :-)

Ами, ще се опитам, но или са в движение по дъното, или се крият, а и самото родилно не е най-подходящо за снимки.

Публикациите са слети: 28.07.2014г 09:09ч

Доста неясни снимки, но все пак се вижда нещо...  *CRAZY*

Сложих им тиквичка снощи. Никакъв интерес не проявиха, хем че беше и био  *JOKINGLY*, но все пак я оставих да стои и днес през деня.

hunter

По добре я махни според мен защото малко или много се разлага. А малките рибки още да крехки така да се каже. Мъниците радват окото дано няма жертви. Каква е тази бяла мрежа?

Ghostly

А, няма да има проблем с нея до довечера понеже точно през родилното минава водата от флейтите и има силно течение там. А мрежата е от самото родилно -

Но много ми пречи това чудо и поръчах един 25 литров оборудван аквариум - Sicce Moby Dick 25. Ще го взема в четвъртък. Предполагам никога не е излишен един малък помощен съд...  *dontknow*

Ghostly

Добре, колеги, следният феномен се получи при мен. Взех си малкото аквариумче и отворих канистъра на другия да взема малко гняз пък и да почистя. Та отварям и гледам 1-во отделение 3 прилично големи скариди си щъкат хич не им дреме, едвам ги излових. После стигам до топчетата там още 2 скаридки. Хубаво де, обаче те не са хич малки, а аз имам скариди от 1 месец. Има 2 с яйца като едната ги носи от 2 седмици, а другата от 2 дена. Купих в началото точно 14 скариди. Вчера вечерта ги броих (параноя заради вече може би 20 хелени, които имам  *CRAZY*), така се случи, че се бяха скупчили - точно 14 черита. Как тогава се появиха още 5 в канистъра...  =-O Не мога да разбера...  *CRAZY* *CRAZY*

Публикациите са слети: 01.08.2014г 22:10ч

Ето няколко снимки на пощното аквариумче. Някой части от корена изплуваха та в момента се киснат в един леген.

Малко се престарах с ораганиката, дори по грунта остана. Е, поне е ясно, че бактериите са внесени.  *CRAZY*

Ghostly

Колеги, мъжките скаридки се разшаваха и потърсих виновната женска. Та, намерих я, но се оказа точно една, която има проблем с тялото. Задната й част от едната страна е обелена и стърчи. Съответно сега като има яйца те просто изпадат... За щастие на една ембър тетра, която изяде 20тина. Скаридата е така от 3 седмици. Не мисля, че си е сменяла обвивката от тогава..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ghostly

Ghostly

Уловът от канистъра... Голяма занимавка.. :D

Ghostly

"Big shrimpin' " :D

Similar topics (5)

59333

Отговори: 6
Прегледи: 3944