• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Хайвер от звездни анциструси

Започната от iordan1999, 21.07.2014 11:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

iordan1999

Здравейте искам да се похваля малко  :-D Родителите съм ги взел от почти 2 месеца. Малките вече са на 15 дни *YAHOO* *YAHOO*
1 ден

2 ден

5 ден (1 снимка е когато чистех дъното и някои ми се лепна  *CRAZY*)

и на 13 ден  *ROFL*

и тези ги взех заедно с родителите. На възраст са около 5 месеца.

забравих да кажа че родителите са на възраст 2 години, а малките са 4 бр  *YAHOO* *YAHOO*

dalgia

Е честито колега.И аз чакам мойте да пораснат да видя няма ли да се офоми някой чифт.

NO CARRIER

Поздравления!  *privet* Следващия път бебетата ще са повече със сигурност.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

iordan1999

Благодаря колеги dalgiq колко бр имаш и на каква възраст?
NO CARIER това не им е първият път хвърляли са при човека от когото ги взех.
В началото бяха около 50 нооо, още преди да им дойде времето за захранка половината наискачаха отвън и не оживяха. В момента са 27 бр. Ако искате мога да ви покажа клипче когато вадих мъжкия там се виждат всечки 8-)

NO CARRIER

Аз ги вадех още когато видя, че са хвърлили хайвер, или не по-късно ден-два след като са проплували, и имах завиден успех. Само че докато разбера, че не всяка маруля е подходяща за тях, доста жертви дадоха. :(

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

iordan1999

Погрешно си ме разбрал. Аз ги отделих още на 2 рия ден, просто тези които бяха излезли( още не бяха абсорбирали жълтъченото коремче) се развиваха доста по-бавно и след 3 дни почнаха да измират 1 по 1  *dontknow*
Междодругото колко човека са успяли да ги развъдят в България.
Това което забелязах че дори и бебетата са доста плашливи и се хранят само нощем.

Публикациите са слети: 22.07.2014 20:53

Ето ги родителите преди да ми ги изпрати човека ( отгоре е женската, а отдолу е мъжкия)

iordan1999

Днес се прибрах от село заварих мъжкия звезден с хайвер *YAHOO* *YAHOO* *YAHOO*

iordan1999

От одавна не съм писъл в тази тема... Имам ново поколение на около 3 месеца. Вече съм разкарал всички риби и съм оставил малките в общия. Новите неща са 3 африкански филтъри скариди и 2 обикновенни сомчета албинос. Африканските скариди са много миролюбиви. Ето снимки на малките...

iordan1999

Вече сме на 4 месеца, 3/4 см и брадясали :-D

Снимката където се виждат мустаци е много голяма и не мога да я кача....
Някои имат по 2 мустака отпред, а други отпред и отстрани започват да се показват. Предполагам че тези които имат само 2 ще са женски, а другите мъжки *dontknow*

raiko

Все още са много млади и не можеш по мустаците им да определиш техния пол. Някои женски звездни анциструси имат доста големи мустаци. Звездните анциструси стават полово зрели на две-годишна възраст и на доста по-късен етап се определя пола им.

iordan1999

Да обновя малко темата. Бащата отново е с хайвер. Отделен е в 60л аквариум с малките...

П.п Днес се сдобих и с pleco l134(страстта са ми скаридите и сомовете от семейство Loricariidae) , ще кача снимки малко по-късно...

iordan1999

Similar topics (5)

1472

Отговори: 854
Прегледи: 463897

482

Отговори: 696
Прегледи: 317902

56677

Отговори: 8
Прегледи: 11101

1754