• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.06.2025 00:07

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Малки гупи

Започната от Lucky Fish, 25.04.2014 13:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Lucky Fish

Здравейте, мисля да си взема нов аквариум и нанотата са ми много симпатични - не са кой знае колко големи, а формата им ми допада.
Вътре искам да сложа бебета гупи на около 2 седмици. Та, въпросът ми е дали там бебетата ще се развият добре и колко горе-долу ще ми излезе едно 100% готово нано с декорация и филтрация?
Ако искам да видя пеперуди,  ще трябва да потърпя две-три гъсеници

Joro V

ами бебета гупи, пък и повечето други бебета е хубаво в началото да се гледат в аквариуми на голо дъно. така е най-удобно за почистване - иначе ще е мъка. дори да е по-малък аквариума, това няма да е фатално за първите два месеца - после вече трябва да осигуриш достатъчно място, за да се развият рибките нормално. иначе няма проблеми да сложиш няколко двумесечни гупички в нано, но трябва да имаш план какво правиш с останалите от поколението.
също така не е добра идея да оставяш мъжките и женски рибки заедно, защото това ще доведе до израждания при следващи кръстоски.
изобщо развъждането на рибки е много интересно занимание, но много бързо осъзнаваш, че ако искаш да е както трябва, имаш нужда от много място и много аквариуми.. дано не съм те обезсърчил :)

Lucky Fish

А да слагам ли декорация или..? :-)
Ако искам да видя пеперуди,  ще трябва да потърпя две-три гъсеници

Caxapa

Цитат на: Lucky Fish - 25.04.2014 16:09
А да слагам ли декорация или..? :-)
По-ясно от това "голо дъно" какво повече? НО щом си си наумил/а можеш да монтираш и Айфеловата кулка или статуята на свободата..някое друго замъче, корабче и каквото ти хрумне. Цирка ще е пълен а за рибите само ще  :'( Така с декорации не се гледат риби. Колкото до нано аквариумите..Такива се продават в магазините и зависи какво е в комплекта, като филтър,осветление, грунд иии айфелови кулички и други подобни... Магазините знаят най-добре  цените на такива прищевки.

Similar topics (5)

44729

Публикации: 1
Прегледи: 2144

46788

Публикации: 12
Прегледи: 6348

26383

Публикации: 50
Прегледи: 22781

43988

Публикации: 10