• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.07.2025 20:44

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариума на skorpi_zoo

Започната от skorpi_zoo, 17.04.2011 21:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

hunter

Пишеш, че рибите не показват признаци. А защо на първата снимка всички са на повърхността. И на втората също част от рибите са пак горе. Взимат ли кислород от повърхността, наблюдавал ли си?

skorpi_zoo

:-D
Гледал ли си Гупи? Винаги са гладни и като видят някой веднага  са горе и полудяват.
Ако го хвана тоя Мърфи...

hunter

Цитат на: skorpi_zoo - 07.01.2014 14:29
:-D
Гледал ли си Гупи? Винаги са гладни и като видят някой веднага  са горе и полудяват.
Възможно е и от това да е. Гупи съм гледал когато бях ученик 91година :-D И няма особено голям спомен специално за това им поведение.

skorpi_zoo

07.01.2014 15:01 #168 Last Edit: 08.01.2014 13:02 by skorpi_zoo
Нямам никакъв проблем,като ми се наложи да ги вадя. Мога и без кепче, с ръка или с някакъв съд става без проблем.
Като тия рибки дето за Спа процедури ги ползват,слагам ръката и почват да хапят. *CRAZY*

Публикациите са слети: 08.01.2014 13:02

http://www.aquaforum.ua/attachment.php?attachmentid=334738&d=1368644746
Какво е нещото което разбива СО-то?

hunter

Аз го виждам като клечка от дърво в спринцовка  ;-) Има теми за това http://aquariumbg.com/forum/napravi-si-sam/napravi-si-sam-difuzior/15/

skorpi_zoo

А може ли да се набута някакво парче от бреза направо в маркуча? До колкото разбрах е най-подходяща брезата.
И  още неща ,едно камъче дървено от тия за въздух не върши ли същата работа?

Илиян Илиев™

Аз ползвам клечка за хранене. От тези китайските пръчици, предполагам се сещаш. Направо я набутвам в маркуча. При смяна на водата обаче се налага остъргване с нож, защото хваща нещо лигаво и порите се затискат.

skorpi_zoo

От СО-то е това лигавото и е нормално,но това запушване не е ли малко рисковано?

danielm

Причината да се ползва спринцовка е:
1/ Да имаш брояч на мехурчета, акто оставиш малко вода.
2/ Ако има вода в маркуча да се поеме от спирнцовката, а да не запуши дифузера.

Julliano

Липата е по-подходаща
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs28.postimg.org%2F790mdviix%2Fdownload.jpg&hash=3bc5531cf9543c714e53c5cf78d6b522c2a8fb6f

danielm

Цитат на: Julliano - 08.01.2014 14:13
Липата е по-подходаща
Май оспамихме темата на колегата!
Липата е по-подходяща само при тънки клечици.
По-дебелите клонки имат винаги загниване в средата.

skorpi_zoo

На мен това на снимката ми прилича на възвратен клапан и след него едно маркуче с дърво някво. Не ми прилича на спринцовка.
Липата задължително ли трябва да е суха?

Публикациите са слети: 08.01.2014 14:25

Не се притеснявай,пък и това ме вълнува. ;-)

Публикациите са слети: 08.01.2014 15:45

Намерих една клонка от Бреза , но не е суха.Смятам да отрежа едно парче и да пробвам,ще влезе доста трудно в маркуча ама ще я натикам де.

soulkeeper

според мен ако не е суха, ще загние по-бързо.Мисля че няма да е трудно да си намериш сухо клонче покрай некое дърво  ;-) .Моето не е от най-тънките,но и загнило няма.С него съм от края на лятото и проблем не се е появил поне за сега  :whistle:

skorpi_zoo

Днес пуснах нова бутилка и реакцията е доста силна. Смених спринцовката с един фас ,  оказа се че с нея ми прави доста голямо налягане. Бутилката става  на камък, сега с фаса идлиза голямо количество СО и налягането падна.Затова не знам дали с това клонче няма да ми избие системата,ще направи сериозно налягане,а това не е бутилка за СО а шише.

Илиян Илиев™

За равномерна ферментация трябва да желираш разтвора. По този начин през целия период на ферментация ще има равномерно отделяне на СО2.

В момента има пик на отделеното количество в първите 3 дни и после постепенно намалява до края на ферментационния период.

За да избегнеш нежелани експлозии направи някъде слаба, но все пак непропускаща връзка.

Similar topics (5)

27304

Публикации: 10
Прегледи: 4627

45743

Публикации: 6
Прегледи: 3497

9021

Публикации: 24
Прегледи: 23411

42996

Публикации: 21