• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от Anonymous, 13.10.2004 21:14

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Caxapa

Та в живородките се оформят ембрионите които са на ред да се родят. Останалите са все още в изчакване.  Раждането на рибките става една по една до последната такава. Като в същото време вече е започнало да се оформят и развиват новите бъдещи рибки готови да се появят след месец.

ladymimka

Възможно ли е хелера да роди 2 пъти в рамките на 9-10 дни? Преди 9 дни моя хелер роди, но мисля,че не напълно,защото беше останал зародиш и беше леко подута. Днес на 9-ия ден корема и е напълно плосък и не се вижда никакъв зародиш?

Caxapa

Възможно е, но с тактв период от 9-10 дни си е невъзможно. Поне в моята практика не се е случвало подобно нещо.

qnislav1

Това се случи на една от моите хелерки.За съжаление след няколко дни умря.Дано с твоята не се случи това!

cska229

Здравейте имам 4 сомчета калихти около 12-15см и 10,11 гупи сравнително едри аквариума ми е 50 литра има треви но не са много има доста камъни и 1 декоративно корабче но незнам да ли няма да се ЯДАТ

Асен Евгениев

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

cska229

26.12.2013 23:40 #756 Last Edit: 27.12.2013 11:19 by Caxapa
Mersi 
Не забравяй, че тук се пише на КИРИЛИЦА! Препрочети правилата  ако си пропуснал! Мод. Сахара

ladymimka

А родените бебета 2-рия път оживяха ли?

velizarii78

*bg* най сетне роди. 24 рибока. Благодаря ви много.  Очаквам съвети за новородените.  *bg*

Публикациите са слети: 03.01.2014 10:09

Всички малки са светли. Има сребристи има и леко кафеви. Родителите са чисто черни и двамата.???

Caxapa

Тук http://aquariumbg.com/forum/search2/ Колкото до окраската...явно бащата  не е истинският или имат родителине  смесено с други окраски на молинезиите.

velizarii78

И двамата са чисто черни, а и други молинезии нямам.

Caxapa

Нали това ти казвам! Възможно е да  са и родителите от смесени  по окраска риби и сега да се проявява в тяхното поколение.

velizarii78

Сега мисля да местя малките от едната родилка в друга с цел чистота . Веднъж на ден или два зависи колко се замърсява. С храненето как да процедирам?

Marto99_mz

Най-добре е по 3 пъти на ден по малко колкото да го изяждат.Вечерта да обираш остатъците по дъното.

Caxapa

Цитат на: Caxapa - 03.01.2014 11:24
Тук http://aquariumbg.com/forum/search2/ Колкото до окраската...явно бащата  не е истинският или имат родителине  смесено с други окраски на молинезиите.
Тук ти е дадена статията как се хранят малките! Четете  това което ви се дава а не да питате по сто пъти и  после пак неразбрали!

Similar topics (2)

46725

Публикации: 478
Прегледи: 210708

44509

Публикации: 8
Прегледи: 4718