• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.07.2025 07:35

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от Anonymous, 13.10.2004 21:14

« назад - напред »

0 Потребители и 5 Гости преглежда(т) тази тема.

bazel

mitaka_yakov

Колега купи си едно малко аквариумче, помпичка - 8-10лева, китайски нагревател около 6-7 лева и едно термометърче за 3 лева. С 1 дневна заплата ще им осигуриш условия докато пораснат малко за общия аквариум, не ги мъчи животинките.  :-(

Ivan_S

На 1 месец рибките ти са доста оформени вече и им трябва по-голям обем, за да могат да растат нормално. Аз също съм плозвал подобни методи, когато вадех малки рибки, но щом проплуват и започнат да се хранят, ги местех в бебешкия аквариум. Той съвсем не е голям (35 л.), но като пуснеш рибки <1 см. в него, за месец си удвояват размера. С една дума, повтарям се с горните коментари - не, не е добра идея да продължаваш така да гледаш малките и да, за сума около 40 лв. можеш да им осигуриш нормални условия да поотраснат.
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

веси

да носи рецесивен ген и се надявам да го предаде на малките си

kaloqn_0998

Бих искал да попитам нещо. Купих си два хелера мъжки и женски обаче женската непрекъснато бяга из аквариума от мъжкия доста й е голям корема та се чудех дали не е оплодена в магазина от друг мъжки?

mitaka_yakov

Цитат на: kaloqn_0998 - 10.12.2013 21:26
Бих искал да попитам нещо. Купих си два хелера мъжки и женски обаче женската непрекъснато бяга из аквариума от мъжкия доста й е голям корема та се чудех дали не е оплодена в магазина от друг мъжки?

Със сигурност.

kaloqn_0998

Цитат на: mitaka_yakov - 10.12.2013 21:31
Със сигурност.

Супер  *YAHOO* някъде четох че женската запазва част от спермата в специални хранилища, намиращи се в уторбата й. Чрез тях тя може да заплоди следващите си няколко поколения, без да има мъжки наоколо.
Ражда на всеки 25 - 30 дена. Така че след това най-вероятно ще роди пак. По-добре да се захвана по-скоро с родилката.

mitaka_yakov

Живородките общо казано могат всеки месец да раждат. След като роди една женска почваш да й засичаш време. След 3 седмици я слагаш в родилката, тъй като 2 дена след като е родила вече е бременна  :-D

Магдалена Христова

Здравейте! Днес ми се родиха гупички и ги сложих в буркан пречили им може ли да ги гледам там докато поотраснат малко и после да ги пусна в общия аквариум

Магдалена Христова

Здравейте ! Аз съм начинаеща може ли някой да ми каже днес ми се родиха гупички и ги сложих в буркан защото нямам друг аквариум и дали ще оживеят там докато поотраснат малко и след това да ги пусна в общия аквариум :-)

FHM

Най добре си вземи някое малко аквариумче примерно 15л. в което да можеш да сложиш нагревател и аератор. В буркан не знам колко време ще изкарат особено ако няма аератор и не се поддържа постоянна температура около 23-4 градуса.

Карган

Цитат на: FHM - 12.12.2013 22:50
Най добре си вземи някое малко аквариумче примерно 15л. в което да можеш да сложиш нагревател и аератор. В буркан не знам колко време ще изкарат особено ако няма аератор и не се поддържа постоянна температура около 23-4 градуса.
+1

Хранене и грижа за новородените живородки
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs6.postimg.org%2F3tsi79bo1%2FDSC0159_350x70.jpg&hash=8e1dae1e0e99dbfd93a27b858abc4b03af9ee6fc
Аквариумът е затворена, функционираща общност на живи същества, а не само просто събиране на растения и животни.

Лора

Временно може, но опреснявай по малко водата всеки ден. Хубаво е да си набавиш някое аквариумче за такива случаи, ако си решила да пазиш поколение. Иначе при добре залесен аквариум, малките имат шанс (поне някои от тях) да оцелеят в общия аквариум. Казва се естествен подбор.

В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

botan

Имам малко аквариумче и май се спрях на ендлерки. Къде се предлагат? Исками се да ги огледам обстойно преди да реша на 100% и как варират цените им?

elsenior

Събуждам се с варненски чайки в бургаския си хотел; закусвам карнобатска гроздова с македонско мезе; шефът ми - павликенец - ни отпуска "габровски" премии, а колежката ми жужи на главата като русенски комар. В края на деня жадувам за нещо пернишко! Винкел!

Similar topics (2)

46725

Публикации: 478
Прегледи: 210798

44509

Публикации: 8
Прегледи: 4718