• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

20.07.2025 23:20

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Въпрос за безшумност на канистрите

Започната от donpeev, 09.12.2013 22:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

donpeev

Чета си аз из този хубав форум и почва някак си да ме гложди от вътре да изтипосам насред хола ми едно 250-300 литрово приятелче. В момента съм с един 75л. с вграден в капака осветление и филтър. Поинтересувах се за оборудването и най-важен елемент разбира се е филтърът (канистър). Като цяло кои са най-добрите марки на този пазар и какво си заслужава да се купи? Въпросът ми е насочен пряко към едно определено качество - безшумната работа (ако въобще е възможно). Холът ми е преходен със спалнята реално има врата - дефакто е плъзгаща и все едно няма. Като ниво на шума дали ще се чува? Пример - помпичката ми за въздушната стена я смених след първия ден - беше 10лв, взех тази от 20лв - първата бръмчеше ужасно, втората съм доволен. Като цяло дали да си взимам голям аквариум при положение, че ше е близо до спалното ми леговище?
Поздрави, Светлъо!

Отделих въпроса ти в нова тема.

manyg

аз съм със Sun sun 304A - 2000 литра в час. Филтъра е на 1 метър от леглото ми. Изклюзително тих, а като е в шкафа всеедно не работи.
Да споделят мнение и колегите с фирмените канистри.

a__andreew

Здравейте колеги, много важно е как е подреден филтърен материал и какъв е. При мен имам 2 циклични ехайма 2227 и 2329 и при тях непрекъснато има цикли с вода и при неправилна подредба си се чува стичане на вода. Имал съм атман 3336 и тетра 1200 и те не се чуват как работят стига да са имали време да се обезвъздушат след пускането им.

dalgia

JBL CristalProfi e 15001 greenline абсолютно безшумен.Трябва да погледна флейтата или да сложа ръка върху него за да разбера дали е включен.Ползвам го вече година и съжалявам само че не съм си го вземал по рано.  :duvar:

Димитър 744

Ние сме със SUN SUN 303 b с ув лампа филтъра е до шкафа не е в него и детето спокойно си спи *bg*

Асен Евгениев

Цитат на: donpeev - 09.12.2013 22:39
  Като цяло дали да си взимам голям аквариум при положение, че ше е близо до спалното ми леговище?
Колкото по-голям, толкова по-добре, той аквариумът не пречи. Ако има и шкаф, изборът ти за филтри е много голям.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

donpeev

Благодаря за мненията, явно няма да има проблем с шума от филтъра.
Ридик, предполагам ще има шкаф изцяло за аква-та. Проблема е ,че трябва да мине малко време че преди 1 месец взехме този 75 литровия и жената е на мнение че е достатъчен и няма място другаде за друг.. Пък аз просто и обясних, че ще махнем игловата част от дивана и ще сложим едно шкафче.. в процес на мотивиране съм :)

sVGNsali

Каква е разликата между майстора и чирака? Времето.

vanko77777

Здравей, зависи  колко пари можеш да отделиш за канистър ако разполагаш с повече пари си вземи канистър от марката ЕХЕЙМ за мен са най добри
Това е нечовешко! - викаха канибалите, четейки вегетарианско меню.

20l.-Скаридарник
40 l., 207 l., 462 l.
462l.-Астронотуси, 7 бр. Myletes rubripinnis (Сребърен долар) и сом Птеригоплихт гибицепс

donpeev

И аз останах с това впечатление за ЕХЕИМ. Като дойде момента ще преценя според възможностите. А продават ли ги по магазините или от интернет само?

vanko77777

Това е нечовешко! - викаха канибалите, четейки вегетарианско меню.

20l.-Скаридарник
40 l., 207 l., 462 l.
462l.-Астронотуси, 7 бр. Myletes rubripinnis (Сребърен долар) и сом Птеригоплихт гибицепс

J`E`K`O

Здравей,

Вкъщи от около 2 седмици съм с JBL CrystalProfi e700 и почти не се чува, трябва да отворя шкафа за да го чуя (мисля че има още малко въздух в него). В офиса също имаме аквариумче и там сме с EHEIM Classic 150 (2211) и той е малко по-шумен. Получава се някакъв резонанс и като се затвори шкафа дори шуми повече. Трябва да го сложим върху стиропор или нещо подобно за да обира малко вибрациите, може би ще е по-тих тогава

zariio

По принцип имат едни гумени тапи на дъното точно за да обират вибрациите.Виж дали не липсват при теб.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.org%2F49ki5eazv%2F10494175_10152367057258271_2072129839_o.jpg&hash=c59af89265d29439b6cc64736d6ad480b08a97c1

asito

JBL-a за мен са най-добри.Имам два и съм доволен.Безшумни,окомплектовани напълно.Работят безпроблемно за сега и са с 4г. гаранция.

negepamopukc

И аз съм за JBL, единствен минус е уплътнението между кошниците и главата на филтъра. Разжлембва се още на първото отваряне. Но пък часта, която решава проблема е 7 лева.
" И да пукна, няма да умра,
а ще възкръсна в старата си кожа
Защото алкохола, който съм изпил.
Не ще ми позволи да се разложа... "

Similar topics (5)

50131

Започната от daka 76

Публикации: 0
Прегледи: 1879

35639

Публикации: 2
Прегледи: 3128