• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.07.2025 05:35

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Соленоводният аквариум на tonik99

Започната от tonik99, 03.12.2012 00:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

камен чочев

*offtopic
Vel, никога не съм си позволявал да бъда саркастичен по повод грамотността на Тони. Лично му правя забележки всеки път, когато го видя. На темата съм разговарял и с баща му и повярвай ми, изобщо не е неграмотен. Просто така му е по-лесно. Което пък аз приемам като неуважение. И в действителност има негови постове, които просто няма как да разбера и прочета. Бих казал, че в действителност има подобрение в правописа му и ще е грешка от наша страна, да не продължим да изискваме старание от негова страна.

Ангел Христов

Ей пичове, хаоса със съветите е на път да стане пълен ....нека Тоник да прочете няколко от  по-горните постове - беше добре обяснено, че без да сменя вода и с малко търпение може да си реши проблема.
Убеден съм че е така и може да се нормализират нещата.
Давайте съвети -  но достъпно обяснени и с всички необходими мерки и стъпки, които да се предприемат, не с готови отговори, защото така нищо не правим.
Достатъчно малко сме соленоводните акваристи, така че е хубаво да сме ЗА хобито и ЗА всички, които са се впуснали в него.
Поздрави, Ангел  *DRINK*
Морската акваристика е място, където законът на Мърфи и банковата ни сметка се срещат...

tonik99

Да трекс прави си благодаря за което,скимера  е смотан и аз го разбрах но няма дург макро аква е модела не го знам осветлението претендира че е ново на не знам т5 пури по 36 вата са една синя и една бяла още две трябва да ми донесе Мишо имах 100-130 л вода от стария акавирум долях със чешмятна използавх сол на ред сия черната кофа и нали Вел ми каза да сменя вода смених 10 л вода със сол на ати.

spark

Тони, според мен сложи някакви бактерии каквито намериш, това може да ускори процеса. Следи си и рибите и ако има проблем ги намали, аз също си правя експерименти, но следя водата и нормализирам параметрите. Радвам се, че си упорит само така

tonik99

Да ще сложа бактерии ,Благодаря за комплимента.

diabolique

Стана мазало тук!
Тони! Изказаха се толкова много мнения, че със сигурност не знаеш какво да правиш. Най правилно е да се консултираш само с хората от които пазаруваш, и да правиш каквото ТЕ ти кажат! Става ми ясно че това са Мишо и Камен. Споделяй проблемите с тях и съвсем сериозно прави това което ти кажат  *THUMBS UP*

ПП: За правописа се замисли сериозно!!! Чета по няколко пъти постовете ти, за да разбера какво се опитваш да кажеш. http://slovored.com/spellchecker/ Когато пишеш нещо, го пиши първо тук. Сгрешените думи ти се подчертават с червено, поправяш ги, копираш текста и тогава го поставяш там където пишеш във форума. Предполагам ще се справиш с това???

tonik99

Да тях ще ги слушам, и благодаря за това за правописа ще ми е във полза и то много.

tonik99

Добре ,Благодаря Тонино скимера сега вади много пореста пяна така да го кажа че излиза даже от дупката на капака отгоре на скимера и пак е черно Камен ми беше казъл да го настроя да вади цвят на бира настойх го но пак почна да вади черно.

kamenov

Като за начало е добре да вдигне Kh за да се стабилизира и Ph. После по ред всички останали показатели. Сменянето с чешмяна вода не е проблем в София, пробвано е нееднократно и няма никакви проблеми. И все пак нека сменя с осмозна за сега.

tonik99

До преди да сложа новата лампа светих със старата тя беше 13 или 26 вата т5 2 седмици светих с нея,  въглена е сменен тази събота като минат 4 седмици го сменям ще кача снимки като се прибер казваха ми че проблема е от камъните но явно не е от тях.

trupai

Цитат на: kamenov - 11.12.2013 16:51
Като за начало е добре да вдигне Kh за да се стабилизира и Ph. После по ред всички останали показатели. Сменянето с чешмяна вода не е проблем в София, пробвано е нееднократно и няма никакви проблеми. И все пак нека сменя с осмозна за сега.
"В София" е много широко понятие! Във всеки квартал водата е с различни показатели. Още повече се сещам че, миналата година Октомври и Ноември месец водата в жк.Дружба (където живее Тони) не ставаше за пиене! Желязото беше много над нормите и водата беше мътна.
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари - Джон Рокфелер

zx9r

Определено ще му трябва осмозна :-) Преди време имах малко циано в аквата и се наложи да долея 10л. от чешмата да компенсирам изпаренията(по принцип взимам от морето,но беше много мътна тогава)На следващата сутрин цианото се беше удвоило, въпреки липсата на осветление през нощта. Та наблюденията са ми, че чешмяната каквато и да е малко или много подхранва цианото когато го има... *NO*

tonik99

Да осмоза нперемено ще си везма това е сигурно,ползавм въглен на MEADOW PET не знам колко е  хубав.

Ilianidis

Аз бих ти препоръчал още две насоки.Провери работата на скимера.Ако се калцира изхода на тръбичката,намалява дебита на въздуха и работата на скимера.При мен за 2години се е случвало два пъти и следват малки неприятности.
Втората стъпка е механичната борба.Поне през ден разбърквай дъното и с малка помпа обдухвай местата с циано,също и камъните.Така ще ускориш премахването им и задържането на нечистотии и плаки,които подхранват цианото.След две такива манипулации при мене за броени дни съм се отървавал.Никой не е застрахован от бум на циано и добре работещи аквариуми са пламвали.Така,че не се притеснявай.Цианото се различава от началните цикли .

tonik99

За скимера ще го провера дали има запушване някъде, аз това парвех до сега  чистех дъното и камъните  изчистих камъните миналата седмица някъде  и вече по тях няма по дъното цианото става зелено и забрезоматя го изяжда като е станало зелено и почва да се прочистав дъното лека полека.

Similar topics (5)

55880

Публикации: 16
Прегледи: 38313

27073

Публикации: 115
Прегледи: 52245

55483

Публикации: 69
Прегледи: 19734

21369

Публикации: 59