• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Соленоводният аквариум на tonik99

Започната от tonik99, 02.12.2012 21:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

trupai

Тони, този аквариум има нужда от рестарт! За да го направиш,за да е стабилен и да радва окото, трябва да имаш ТЪРПЕНИЕ, което за жалост ти за момента не показваш! Питаш всички, всеки ти дава различни съвети, но не спазваш основните правила! Постоянно слагаш нови и нови обитатели без да си им осигурил нужната среда! Сега се опитваш да бориш цианото с разни препарати и смоли, но без да премахнеш причината за появата му няма да се отървеш. Всички те подкрепяме и се опитваме да помагаме, но ти си знаеш своето - все бързаш и правиш много промени за кратък период от време! Това не помага за стабилността на системата, а я съсипва!
Моят съвет е - дай живинките да ги гледаме, изчисти хубаво аквариума, съмпа, техниката, камъните и пясъка и започни наново!
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари - Джон Рокфелер

Ангел Христов

Подкрепям написаното по-горе *THUMBS UP*
Морската акваристика е място, където законът на Мърфи и банковата ни сметка се срещат...

tonik99

Мисля че само цианото ми е проблема водата не знам как е последно като мерихме беше добре това беше преди няколко седмици, и мисля че цианото не ги бърка рибите.

spark

Цитат на: tonik99 - 07.12.2013 22:23
Мисля че само цианото ми е проблема водата не знам как е последно като мерихме беше добре това беше преди няколко седмици, и мисля че цианото не ги бърка рибите.
Прави по-често тестове на водата, ако не можеш да коригираш някой параметър с химия махни рибките и го рестартирай.

tonik99

Добре това ще трябва да се направи.

javas

Чета тук и се чудя колко рибки си уморил до сега и до кога ще продължаваш да правиш глупости? Това ще се направи,онова ще се направи,а в същност си правиш каквото си знаеш!

tonik99

Добре съгласен съм да пробваме ако ти е удобно само, и колко риби съм уморил опитвам се да правя това но има съвети от вясъкде и  се чудя кое е право и кое не  е.

diabolique

Цитат на: tonik99 - 09.12.2013 23:20
Добре съгласен съм да пробваме ако ти е удобно само, и колко риби съм уморил опитвам се да правя това но има съвети от вясъкде и  се чудя кое е право и кое не  е.
*CRAZY* Аз ли съм забравил Български, или наистина няма смисъл в това изречение!?!?!  *dontknow* *CRAZY* =-O =-O =-O

VeL

Цитат на: javas - 09.12.2013 21:29
Чета тук и се чудя колко рибки си уморил до сега и до кога ще продължаваш да правиш глупости? Това ще се направи,онова ще се направи,а в същност си правиш каквото си знаеш!
Цитат на: diabolique - 09.12.2013 23:27
*CRAZY* Аз ли съм забравил Български, или наистина няма смисъл в това изречение!?!?!  *dontknow* *CRAZY* =-O =-O =-O
*spam
В подкрепа на tonik99, действително, който мине и не мине, му дава акъли какво да прави. На неговата възраст всеки би се объркал от това. Тони, основното мнение обаче е да забавиш /драстично/ нещата. Според мен рестарт не е нужен. Намери на кого да дадеш рибите, остави аквариума да цикли 3-4 месеца празен /без риби/, като сменяш редовно вода и като спреш да добавяш каквато и да е химия. После още по-бавно връщаш нещата в аквариума.
И сори, ама не мога да се въздържа -  javas за първи път пускаш отговор във форума и това ли ти беше най-градивното мнение, което успя да "измъдриш"? Народа хубаво е казал, като не можеш да кажеш нищо хубаво, по-добре си замълчи... Аман от критици по форумите. Да не говорим колко риби са уморили тези уж "опитни акваристи", като включвам и себе си в това число.
Няма да е зле да спрат и грозните подигравки по повод грамотността на момчето. Аз от първа ръка имам наблюдения на какво ниско ниво е образованието в момента и как явно интелигентни деца са абсурдно неграмотни, защото или на учителите им е все тая, или мама и тате се мъчат да оцеляват и бачкат по 12 часа на ден и нямат време за тях, или просто са попаднали в лоша среда. Може би Тони толкова си може, не знае правилата за правопис и граматика, но надявам се, че прави опити да пише по-грамотно. Но така или иначе не сме във форум за грамотност или образование, нали? Не познавам Тони, но е дразнещо и абсурдно как 80% от темата му са критики и подигравки. Като не слуша, спрете да пишете и нека стигне до краш на аквариума - в крайна сметка опитът е най-добрият учител.
*spam

dafil

Цитат на: VeL - 09.12.2013 23:55

в крайна сметка опитът е най-добрият учител.

...добрите решения се базират на опит!
Опит се придобива след доста...лоши решения
;-)  :-D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi568.photobucket.com%2Falbums%2Fss124%2Fdafill%2F2605000000_zps4cadfcd8.jpg&hash=c9602607dd8729d5e916cc434dac71a266aaff0c

kamos

Редовни седмични смени на 15 процента от водата. Нов активен въглен който сменяш всеки месец. Сменяй редовно и фосфат ремувъра и се запаси с много търпение. След три- четири месеца нещата ще се оправят.
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

tonik99

Имам съвети че още е рано за смяна на вода и заради това не смея да пипам,  въглена го сменям на всеки месец.Благодаря на колегите който ме подкрепиха.

trupai

Голяма част от колегите не са запознати с аквариума на Тони и дават грешни съвети! Искам само малко да разясня нещата. Аквариума е пълен с вода от чешмата. Тони няма система за обратна осмоза. От тук следва, че дори и да прави смени на вода, те отново ще са с чешмяна такава. Затова съм на мнение, че е задължителен рестарт в неговият случай, но с осмозна вода. Нека ако някой може да му помогне с набавянето на RO система да му пише. Той е симпатично хлапе и има нужда да се съпортва.
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари - Джон Рокфелер

tonik99

Да не съм споменавл че е със вода от чешмата.

javas

Цитат на: VeL - 09.12.2013 23:55
*spam
В подкрепа на tonik99, действително, който мине и не мине, му дава акъли какво да прави. На неговата възраст всеки би се объркал от това. Тони, основното мнение обаче е да забавиш /драстично/ нещата. Според мен рестарт не е нужен. Намери на кого да дадеш рибите, остави аквариума да цикли 3-4 месеца празен /без риби/, като сменяш редовно вода и като спреш да добавяш каквато и да е химия. После още по-бавно връщаш нещата в аквариума.
И сори, ама не мога да се въздържа -  javas за първи път пускаш отговор във форума и това ли ти беше най-градивното мнение, което успя да "измъдриш"? Народа хубаво е казал, като не можеш да кажеш нищо хубаво, по-добре си замълчи... Аман от критици по форумите. Да не говорим колко риби са уморили тези уж "опитни акваристи", като включвам и себе си в това число.
Няма да е зле да спрат и грозните подигравки по повод грамотността на момчето. Аз от първа ръка имам наблюдения на какво ниско ниво е образованието в момента и как явно интелигентни деца са абсурдно неграмотни, защото или на учителите им е все тая, или мама и тате се мъчат да оцеляват и бачкат по 12 часа на ден и нямат време за тях, или просто са попаднали в лоша среда. Може би Тони толкова си може, не знае правилата за правопис и граматика, но надявам се, че прави опити да пише по-грамотно. Но така или иначе не сме във форум за грамотност или образование, нали? Не познавам Тони, но е дразнещо и абсурдно как 80% от темата му са критики и подигравки. Като не слуша, спрете да пишете и нека стигне до краш на аквариума - в крайна сметка опитът е най-добрият учител.
*spam
Възмущавам се от това че, момчето не е толкова малко, а не слуша! На всички им стана ясно, че основната му грешка е бързото заселване, а той продължава да се гаври с животните-вижте ми новата рибка,скаридка и т.н.т

Similar topics (5)

25187

Публикации: 55
Прегледи: 24684

49138

Публикации: 8
Прегледи: 5418

11830

Започната от mmax

Публикации: 111
Прегледи: 37963

45140