• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от Anonymous, 13.10.2004 21:14

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

firelady

Здравейте!
В началото на тази седмица си купихме малко гупи. Едната роди. Комично. Въпреки изчетеното тук, ми се случи веднага неочакваното: сутринта хранех рибките и видях, че между храната ми плува едно бебе-гупа. Грабнах го машинално в един буркан, за да е водата същата, която и в общия аквариум. Е да, ама водата е пълна с храна! Усетих се коя рибка ражда и я извадих пак в същата вода от аквариума в друг буркан. Роди още 3.
Веднага налях в половин буре от вода чешмяна вода и я чакам сега да се посгрее. Въпросът ми е следният: мога ли да сложа разтвори за пречистване на водата и после да прехвърля в тази нова вода бебетата? Или не е добре? Моля по-опитните за съвет. Един познат вече ми каза, че всичко е на принципа "ако оцелеят", но дъщеря ми е много запалена и не иска бебетата да умират...

negepamopukc

Надупчи едно шише, от минетална вода, с нагорещена губерка и го бухай в аквариума. Повечко дупки направи, да циркулира водата. По-малки да не бягат през тях новородените... *CRAZY*
" И да пукна, няма да умра,
а ще възкръсна в старата си кожа
Защото алкохола, който съм изпил.
Не ще ми позволи да се разложа... "

firelady

Човек, ако знаех по-рано днес през деня, че имам безплатен вариант, нямаше да дадем 15 кинта за отделение за рибки от мрежичка! Ще знам за следващия път, защото подозирам, че едно бебешко отделение няма да ми стигне! Благодаря много!  :-)

vladislav90

Някой ще ми каже ли защо някой от молинезиите са ми сребристи( дори леко прозрачни) при черна майка ?
Благодаря предварително

Nikiengi

Ами защото водаден момент (дали в магазина, дали при развъдчика) е имало прозрачен или шарен мъжки, а и по принцип може и майката да е черна но в гена й да има от тези молинезии и за това се палучават някои сребристи или прозрачни. :-)

fishlover

здравейте хора!!! моите гупи още не са родили :duvar: ужким четох по колко време трае браменността им.В началото на миналия месец- август  забелязах че са бременни и ги отделих до сега не са родили *HELP* защо?
най-големия проблем на акваристиката... Зарибяването!!!

WoterEvil

Здравейте възможно ли е съжителството на скардидки red cherry с гупи , молинеизии и хелери ?  *dontknow*

petko

WoterEvil

petko

Най-вече заради хелерите,няма да им простят.Големи черита,може и да оцелеят известно време,ако достатъчно места за криене.За размножаване шанса е никакъв.Гледам черита с гупи,но има доста мъх и успяват да се размножават ,колкото да държат популацията.Хелерите и молинезиите са доста по големи от гупите и ще нападат и по големите скаридки.Скаридките най-добре в отделен акварим,ако искаш по дълго да им се радваш.

WoterEvil

Разбирам те , ами с малки гупички какво мислиш ?

Caxapa

Той колегата е казал..Скаридите в отделен аквариум. Сега са малки гупите но скоро ще порастнат и тогава  скаридите съвсем ще намалеят  като бройка. Особено малките новоизлюпени такива.

wwladoo

Отглеждал съм гупи с черита,и ако е хубаво залесен аквариума с дребнолистни и мъхове,оцеляват и малки скаридки и израстват.Отглеждал съм със мъжки гупи само, черита и изобщо не са им обръщали внимание.А когато е имало и женски гупи, те са били по агресивни и са нападали и големи черита.С хелери и молинезии е абсурд трепят и хапват наред ;-) :-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

fishlover

най-големия проблем на акваристиката... Зарибяването!!!

WoterEvil

Благодаря ти Владо за споделеният опит. Идеята ми дойде от това че черитата обичат да похапват водорасли,тъй като имам малък проблем с тях , реших че  би било добра идея да се справя по този начин с тях.

Similar topics (2)

44509

Публикации: 8
Прегледи: 4712

46725

Публикации: 478
Прегледи: 210350