• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

07.08.2025 03:31

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Ако ви трябва помощ за компютрите - казвайте, част 3

Започната от Joro Vn, 05.01.2010 14:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Илиян Илиев™

Един 10 инчов лаптоп или май нетбук им викаха бих казал, че е по-добре.

kamos

Всички подхождате от гледната точка на възрастни. Детето би искало таблет, щото всички други деца имат. Това е важното. Съдя по моята дъщеря. На таблета се играят игри и после се споделя с приятелките, коя на какво играе. Игрите за таблет и тези за РС са коренно различни.
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

ogogogo

Цитат на: kamos - 31.08.2013 13:46
Всички подхождате от гледната точка на възрастни. Детето би искало таблет, щото всички други деца имат. Това е важното. Съдя по моята дъщеря. На таблета се играят игри и после се споделя с приятелките, коя на какво играе. Игрите за таблет и тези за РС са коренно различни.
*THUMBS UP*
И най-дългия път започва с една крачка!
http://i629.photobucket.com/albums/uu14/ogogogo_photo/1-11.jpg

manyg

Брат ми и той искаше таблет за рожденият си ден. Дадох му моя за 7 седмица и му мина мерака. И при теб сигурно ще е същата работа.

hunter

Цитат на: kamos - 31.08.2013 13:46
Ами тука може да се породи спор който не е за тази тема  :-) Щях да пиша много ама не е по темата и да не спамя. Само ще кажа че според мен сте жестоко в грешка, хубаво е да видиш детето ти щастливо и доволно. Добре е да го накараш да се чувства на равно с връстниците си а не изостанало от тях. Но понякога се налага както сам го каза да се подходи като възрастен. Не смятам да споря защото темата не е за това  *THUMBS UP*  *DRINK*
Цитат на: manyg - 31.08.2013 14:18
Брат ми и той искаше таблет за рожденият си ден. Дадох му моя за 7 седмица и му мина мерака. И при теб сигурно ще е същата работа.
Точно това имам в предвид колега много добре го написа само ще добавя всеизвестния израз детска радост бенгалски огън.

Lasho

Най-добре вземи лаптоп за 700 лв., а с останалите 100 тичай в Кауфланд. Там до 15 септември има чешко-китайски таблет на промоция за 100 кинта с 3 години гаранция. Кат се скапе ти го сменят или ти връщат паричките :)
И рече Господ на Ной: Прави бекъп, че ще форматирам...

Моля пишете на кирилица! Не е все едно: "Пенка отиде на къра." и "Penka otide na kura."

NO CARRIER

Цитат на: Lasho - 31.08.2013 17:30
Най-добре вземи лаптоп за 700 лв., а с останалите 100 тичай в Кауфланд. Там до 15 септември има чешко-китайски таблет на промоция за 100 кинта с 3 години гаранция. Кат се скапе ти го сменят или ти връщат паричките :)

Под секрет да ви кажа, в рамките на тия три години можете да върнете таблета без да давате обяснение. Т.е. нарадва му се детето и като му омръзне - обратно в магазина.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Lasho

И рече Господ на Ной: Прави бекъп, че ще форматирам...

Моля пишете на кирилица! Не е все едно: "Пенка отиде на къра." и "Penka otide na kura."

lz3cv

Колеги помагайте: Искам да подам сигнал от малък тунер в "line-in" входа на компютъра и да си го слушам през колоните. Сигнала го включвам, но нищо не излиза. На "WIN XP" съм го правил в различни варианти, но на 7-цата не мога да се преборя. Рових из контрол панела, пробвах с разни настройки и не ще! Някъде нещо не правя както трябва.

miTko

Илияне, обявил ли си този вход като line in? Щото ако си на 5.1 може да е изход. Трябва да си на 2 канала стерео. Ако си инсталирал оригиналния драйвер и софтуер от диска на дъното(ако е вградено аудиото), отвори го и разгледай там какво е нарисувано. Снимай го ако искаш и го пусни да видим.
Всъщност...това настолен компютър ли е?
Разни мои АКВАРИУМИ 

KapitanNemo

След инсталация на Windows 7 започна да "накъсва" видеоклиповете. С филмите няма проблем. След втората минута на клипа започва накъсване което се засилва и се оправя само като раздвижа мишката. Спрял съм всички опции за запазване на екрана и "заспиване", свалих стари версии на драйверите на видеокартата и на Flash Player но нищо не
помогна.

NO CARRIER

Качи си 8ца. Съвсем съм сериозен.

Виж дали сайтовете не се зареждат с httpS - там връзката е криптирана и харчи повече процесорно време. Ако става дума за youtube, пробвай с html5 версията на плейъра.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

lz3cv

Kомпютъра е настолен, входа е инициализиран като вход. Даже на картинката си пише   "line-in". Системата е зададена на стерео, 2 канала.  Интересното е, че като пъхна или извадя жака, няма разпознаване включен или не (smart jack). Мълчи като комунист на разпит и това е!

miTko

Това с оригиналния драйвер ли е?
Прилича да е дал фира.
Разни мои АКВАРИУМИ 

lz3cv

Да, с оригиналния е. Този компютър не припарва до интернета. Макар да смятам, че работи коректно пак може да го преинталирам за да съм сигурен.

Similar topics (5)

33861

Започната от qvo

Публикации: 0
Прегледи: 1777

9954

Публикации: 12
Прегледи: 5793

59626

Публикации: 0
Прегледи: 7895

5245