• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Моят нов любимец - скат моторо

Започната от grigor nakov, 30.08.2013 13:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

grigor nakov

miTko

Красиво!
Това чудо къде ще се движи? Не изглежда да има място.
Разни мои АКВАРИУМИ 

ogogogo

За тоя скат мисля че едно 1,50 на 1,50 метра дъно ще е добре но сега му е доста тясно.
И най-дългия път започва с една крачка!
http://i629.photobucket.com/albums/uu14/ogogogo_photo/1-11.jpg

grigor nakov

наистина му е тесничко,сега мисля да го сложа във аквариум 200/60/60 ,но все още е в подготвителен стадии аквариума иначе си се храни и си щъка навсякъде,единствения проблем който го хванах на време е ,че почна да ми яде коридорас - джулитата :-D

ogogogo

Ми те са му като фастъчета освен,да му сипеш една биричка. *DRINK*
И най-дългия път започва с една крачка!
http://i629.photobucket.com/albums/uu14/ogogogo_photo/1-11.jpg

Karaboevi

Колега имам подобно "Скатче", много е красиво като малко обаче като порасне ще си имаш проблеми с размера на локвата, аз го гледам в "Буркан" 3.5м. х60х60см, наистина му е тясно. Съветвам те в новия му дом да обърнеш внимание на грунда, да е максимално фин кварцов пясък, иначе аз го гледам със големи сомове и боции и нямам проблем.

filio

Това моторо ли е?
По мое мнение си наказал и себе си, и ската и дискусите. Както каза колегата Karaboevi, това тепърва ще расте.

Caxapa

Тези риби в ЗОО-Шонбрун са в няколко десетки тона вода+ съчетано с плаудариум. Красива риба но за съжаление трудно с набавянето на условията за отглеждане.

grigor nakov

Цитат на: filio - 30.08.2013 17:10
Това моторо ли е?
По мое мнение си наказал и себе си, и ската и дискусите. Както каза колегата Karaboevi, това тепърва ще расте.
Моторо е така го купих около 60см.в диаметър е  :-D
Знам че му е тясно,но повече от аквариум с размери 200/60/60 не мога да му осигуря,грунд мисля да е кварцов пясък ;-)
Три години е живял с дискуси и проблеми не е имало,но по дъното ако има нещо много бързо изчезва :-D
Ако ви кажа,че е живял в 400 литра едва ли ще ми повярвате,но сега ще си има нов дом малко по големичък :-)

Karaboevi

Цитат на: filio - 30.08.2013 17:10
Това моторо ли е?
Точно колега "Моторо", е! А до Колегата "6ebeka" моя го взех от Наско (Магазин Discus.bg (кв.Стрелбище)), без проблем можеш да се снабдиш с инфо и жива храна за "диването"!!!

aquafan

Интересно ми е какъв е максималният размер този вид скат и има ли аквариум, който да не е прекалено тесен за него.

Karaboevi

Цитат на: aquafan - 30.08.2013 21:09
Интересно ми е какъв е максималният размер този вид скат и има ли аквариум, който да не е прекалено тесен за него.
НЯМА!!! В Азия се отглеждат и развъждат (в плен) в огромни басейни, а за размер мисля че на колегата мога да му завидя за 60-те см., абсурдно е да е гледан в 400л. и да порасне, така!!!

aquafan

Наскоро четох, че подобен скат е бил развъден в България (мисля, че във Варна). Не ми се мисли в какъв съд са държали цели 2 големи ската.

grigor nakov

Цитат на: Karaboevi - 30.08.2013 21:15
НЯМА!!! В Азия се отглеждат и развъждат (в плен) в огромни басейни, а за размер мисля че на колегата мога да му завидя за 60-те см., абсурдно е да е гледан в 400л. и да порасне, така!!!
Взех го от аквариум 400 литров с голо дъно и други обитатели дискуси,не знам как е пораснал толкова и също така не зная колко още ще расте.Храни се предимно със хирономус и замразена артемия майки.Ако има някой тук такъв вид да сподели дали трудно се гледа,дали е капризен този вид и т.н. ;-)
: 30.08.2013г 21:09ч
Наско от Дискус БГ на ул.,,Нишава,, има такава развъдна двойка мисля даже,че и малко имаха *privet*

aquafan

В Пловдив също имаше такъв в един магазин. Само че магазина го преместиха и ската май го няма. Иначе мисля, че Мишо Калкана знае повече за тези риби. Не знам дали отглежда, но може и да знае нещо по въпроса.

Similar topics (5)

22673

Започната от uruk hai

Отговори: 4
Прегледи: 7493

38067

Отговори: 23
Прегледи: 23335

8953

Отговори: 14
Прегледи: 15792

30130