• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

20.07.2025 10:56

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариумът на Methokill

Започната от Methokill, 12.05.2012 11:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Methokill

Здравейте отново скъпи съфорумци! :) :) :)

От миналата година не съм писъл във форума,но го следя с интерес.Искам да обновя малко темата :)

Аквариума си върви нормално,претърпява промени от време на време,като например "този камък тук,този камък там" и прочие...от последното ми писане до сега не съм имал никакви проблеми,аквариума си върви нормално,гледа си се и все така му се радвам.Агресия до ден днешен не съм забелязъл (повече от нормалната за цихлидите) и се надявам и за напред да няма..Всичко си върви нормално,не съм имал загуби на рибки,но не съм имал и поколение все още..Тези дни добавих няколко по-големи камъни за да има повече укрития за рибоците и смятам,че изглежда добре,поне на мен си ми харесва. :)

ПС: Анубиаса е болен и незнам как да се справя с него,а Валиснерията е от вчера засята и докато изгради кореновата система.... Извинявам се за капките по задното стъкло,но ми е много трудно да бръкна отзад да ги изчистя...Във водата се забелязват хвърчащи боклуци,но тъкмо рових вътре и се вдигнаха малко...Успях и да го надраскам по челното стъкло заради магнита,с който чистя стъклата,влязла е някакси песъчинка кварцов пясък и...... :@ Смятам да засея и някое друго коренче криптокорина,много голям мерак ми е,също така да добавя и аератор за да има балончета измежду някои от камънаците,също ми е голям мерак,но като имам финансова възможност тогава (:
ПС2: Моля за съвети и критики ,няма проблем,няма да се обидя,споделяйте си мнението,то е важно за мен (: (: (:
ПС3: Поздрави от Бургас (: (: (:
300l malawi
Metriaclima Lombardoi
Metriaclima Greshakei
Labidochromis Hongi
Labidochromis Caeruleus
Pseudotropheus Demasoni
Cyrtocara moorii
Pseudotropheus Saulosi Taiwan Reef
Ancistrus Sp.
Ancistrus L144

kamos

Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

Methokill

Логичен въпрос :) Ами аквариума сниман снощи в 1:30,осветлението спира в 20:30 и рибите са скрити измежду камънаците :)

Едит: Ето ги рибите :) :) :)

Video - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting
300l malawi
Metriaclima Lombardoi
Metriaclima Greshakei
Labidochromis Hongi
Labidochromis Caeruleus
Pseudotropheus Demasoni
Cyrtocara moorii
Ancistrus Sp.
Ancistrus L144

kamos

Хубави риби имаш. Следващия път снимай аквариума с тях  *DRINK*
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

Methokill

А някакво лечение за анубиаса?
300l malawi
Metriaclima Lombardoi
Metriaclima Greshakei
Labidochromis Hongi
Labidochromis Caeruleus
Pseudotropheus Demasoni
Cyrtocara moorii
Ancistrus Sp.
Ancistrus L144

ПМП

Аз по анибиас-а виждам само водорасли.Не ми прилича на болен.Можеш да му приложиш баня в белина,разредена в съотношение 1-20.Не прави по-концентриран разтвор защото тогава загиват и старите листа на растението.След банята изплакваш много добре на чешмата преди да го върнеш в аквариума.

Methokill

: 30.07.2013г 16:04ч
Вече свалих капака малко по-надолу тъй като се виждаше повърхността на водата и някакси се разваляше цялостната картина :)  *DRINK*
: 01.08.2013г 10:10ч
Добавих аераторче за чисто визуално задоволение.. :P Искам да попитаам добре  ли е сега така с повече камъни?Добавих ги за да имАт повече укрития,но се притеснявам да не съм "пресолил манджата"...мисля да си поиграя малко с подредбата на самите камъни..има големи и малки..някакси май трябва да ги подредя по друг начин..Вие какво мислите,дайте някой съвет моля ..  :)
: 06.08.2013г 01:01ч
http://vbox7.com/play:a560c71028

Пренаредих камъните изцяло и мисля че се получи добре..Добавям нова снимка и клипче към vbox7 за да видите за какво става въпрос..Не че някой го интересува,общо взето си водя монолог...  *dontknow*
: 07.08.2013г 11:11ч

300l malawi
Metriaclima Lombardoi
Metriaclima Greshakei
Labidochromis Hongi
Labidochromis Caeruleus
Pseudotropheus Demasoni
Cyrtocara moorii
Ancistrus Sp.
Ancistrus L144

rollon

Добре си подредил камъните,имал ли си поколение до сега и на каква възраст и размер са рибоците?

Methokill

Благодаря :) Поколение до сега не съм имал,а рибоците са с размер 4-5 см някъде. :-P
300l malawi
Metriaclima Lombardoi
Metriaclima Greshakei
Labidochromis Hongi
Labidochromis Caeruleus
Pseudotropheus Demasoni
Cyrtocara moorii
Ancistrus Sp.
Ancistrus L144

Ivan_S

На тези кокоси мястото им не е много-много в цихлидарник. Мое мнение ... :). Освен, че са 4-5 см., на каква възраст са рибите? Полово съзряват към 8-я си месец.
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

Methokill

Рибите са на около година..няколко пъти са пълнили бузите,но поколение така и не съм видял..Кокосите знам че не им е там мястото ,но много ми харесват..
300l malawi
Metriaclima Lombardoi
Metriaclima Greshakei
Labidochromis Hongi
Labidochromis Caeruleus
Pseudotropheus Demasoni
Cyrtocara moorii
Ancistrus Sp.
Ancistrus L144

Ivan_S

Ако не си вадил женските да ги тръскаш, много е вероятно и да не видиш поколение. Освен това може мъжките да не са съвсем зрели и да не успяват да оплодят хайвера. По колко време ти носят женските, преди да видиш, че бузите са им празни? При мен си започнаха да хвърлят по часовник когато трябва и продължават на всеки 35-40 дни да се разписват  :-D. Само вече не ги тръскам женските, защото няма къде да гледам малките. Оставям ги на естествен подбор и досега има 3 малки оцелели на различна възраст :).
100 l. Malawi mbuna

Methokill

Ами честно казано не съм обърнал внимание колко време носят...аз също няма къде да местя малките при евентуално тръскане..до сега не съм имал покиление но ми е голям мераккк *DRINK* Твоят е много хубав също..исках да е видов със саулосита,но  нямаше и взех такива...сега са:  3 каурелиуса,4 ломбардита,2 мпанги и 2 айс блу-та(женски)
300l malawi
Metriaclima Lombardoi
Metriaclima Greshakei
Labidochromis Hongi
Labidochromis Caeruleus
Pseudotropheus Demasoni
Cyrtocara moorii
Ancistrus Sp.
Ancistrus L144

Ivan_S

И да е имало, сигурно е унищожено почти моментално от другите риби. Ако искаш да извадиш поколение ще ти трябва отделен аквариум, в който да пуснеш малките. Аз първоначално ги държа в инкубатор (по-скоро ясла). Като им се приберат жълтъчните сакчета ги захранвам, и след 1-2 седмици ги местя в бебешкия аквариум. Тогава са вече на възраст почти месец от хвърлянето на хайвера.

Иначе отглеждането на рибетата от едни хайверни зрънца до оформени риби си е мания, да, но ..... като събереш 80-100 бр. (както беше в моя случай) в домашни условия, занапред започваш да си по-премерен с мераците  :-D.
100 l. Malawi mbuna

Methokill

Първото ми поколение цихлиди вече е факт.Ломбардито износи рибетатс,но само 3 успях да спася..Сега са в бебепко отделение в аквариума.Много им се радвам дано да оцелеят и да се развият... :) :) :)
300l malawi
Metriaclima Lombardoi
Metriaclima Greshakei
Labidochromis Hongi
Labidochromis Caeruleus
Pseudotropheus Demasoni
Cyrtocara moorii
Ancistrus Sp.
Ancistrus L144

Similar topics (5)

14762