• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

09.08.2025 11:17

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Почивка на море в България

Започната от stanilabg, 10.05.2013 14:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

zlatna ribka

stanilabg ,би ли споделил плюсовете и минусите на Приморско?Може и на лични,ако не те затруднявам ;-)
Чудим се между Приморско и Китен.
Наистина ли в морето се срещат и змий от Дяволската река?
Чух ,че комарите това лято са безпощадни.....а определено комбинацията между змий и комари не ми харесва :-!
Репелентните кремове не помагали.
Ако има и други вече почивали там ще съм много благодарна на информация,за първи път мислим да отидем от Бургас на юг.
Благодаря предварително!
"Разликата между приятелството и любовта е... доколко можете да се нараните един друг."

Giorgio_Armano

3 дена обикалям комплексите и бих казал че в Приморско,Поморие и Несебър е лудница.Много народ много нещо.
Към Обзор Златни Пясъци е по спокойно.
А Кранево си е благодат,ако не искате много навалица и шумотевица.
Не знам каква е причината но тази година е по слабо посещаемо а и цените са прилични по заведенията.Лично аз останах доволен  от 4 дневния си престой. ;-)
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

bustama

Цитат на: zlatna ribka - 23.07.2013 15:41
stanilabg ,би ли споделил плюсовете и минусите на Приморско?Може и на лични,ако не те затруднявам ;-)
Чудим се между Приморско и Китен.
Наистина ли в морето се срещат и змий от Дяволската река?
Чух ,че комарите това лято са безпощадни.....а определено комбинацията между змий и комари не ми харесва :-!
Репелентните кремове не помагали.
Ако има и други вече почивали там ще съм много благодарна на информация,за първи път мислим да отидем от Бургас на юг.
Благодаря предварително!

Щом искате на юг - Ахтопол - Синеморец. 7г. не съм пропускал за Синеморец препоръчвам вила Дабрава. Кеф ти море, кеф река. За тези 7г. съм обиколил многократно крайбрежната ивица Резово - Варвара  - кеф ти плаж - Липите, Силистар, северния в синеморец и знайни и не знайни плажчета по-крайбрежието. Но трябва ида си малко луд. :-D

Mirobg

Морето на юг /да ме извиняват "северняците"/ си е по-по-най. Кеф ти Странджа ,кеф ти море.
Актуална информация от преди 10 дни район от Приморско до Резово.
-комарите ги има навсякъде/най-много по заведенията  :) /,но доста средства които си справат с тях,ние ползвахме вечер на верандата едни спирали на "Райд",Доволно....
-змийчета тази година не съм виждал освен едно смоче на Арапя. Миналата година доста мярках по скалите,тази-нъцки...а доста поскитах по скалите между Варвара и Ахтопол. Там на какви корени се натъкнах,мани-мани,но това е друга тема...
Равносметката е ,че змийчетата не са толкова луди да припарят покрай туристите и комарите избягват да припарят преди да им замерише на скаричка....
  Бетона е в пъти по-малко ,а това е безценно...
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

easternalien

Някой да е бил или минал през Созопол тази година, да сподели каква е обстановката? Ако пак е лудница, май ще последвам примера на колегата bustama

Raven

Я го зарежете това южно черноморие, там е такава тъпня че не знам как го има още на сателитните снимки.

Няма ли за вас Сл. бряг и Приморско ?

На Велека и Липите ше ми ходят........... ]:->

Какво толкова ви кефи там не разбирам, нито чалга се лее отвсякъде, нито бетон и тълпи, нито ефтино фалшиво уиски и пияни англичани......

https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Mirobg

Цитат на: Raven - 24.07.2013 19:29
Я го зарежете това южно черноморие, там е такава тъпня че не знам как го има още на сателитните снимки.

Няма ли за вас Сл. бряг и Приморско ?

На Велека и Липите ше ми ходят........... ]:->

Какво толкова ви кефи там не разбирам, нито чалга се лее отвсякъде, нито бетон и тълпи, нито ефтино фалшиво уиски и пияни англичани......

И аз всяка година се чудя,защо налитам на това пусто южно черноморие.
То Странджа да беше парк като парк,поне малко да наподобява Борисовата градина или Южния парк. Къде й е "мирисът на чибапчета",тихите ритми в стил "Доко-доко" и полюшващите се в такт храсти.
А пък това ропотамо-пущиняк. Друго си е на "Арияна". Връткаш си педали/имам предвид на водното колело/,смучеш си биричка  и бройкаш "високомлечни"социално облякъни студентки. КЕФ....

...кво да ни правиш,луди хора....

п.с.  Созополис е страшно нещо. Народ-народ и много рядко можеш да чуеш българска реч...освен типичното "българско" ..."Бате,бате дай две еуро..."
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

borracho

Точно на север са най-дивите и романтични места, където все още се намират спокойни плажове, без никакви хора докъдето ти стига погледа. Само че няма да ви ги кажа, че ще ги напъплите и там ще се напъли с зажаднели за романтика и спокойствие софиянчета.  ]:-> Ходете си на юг, сега още повече е лудницата там с новата магистрала... Не казвам че на юг е лошо. Просто е прекалено пренаселено.  *DRINK*
бъди сеяч, а не разбирач!

magnit

Ние - "ШопитИ", нИ сме чак толкоз вътре *ROFL* :-P!
Знаем ги много добре тези "тайни местица". Когато ходехме на Синеморец и Резово, някои хора не знаеха, че това е в България, но бяхме неразумни да се похвалим. А "доко-доко" и други напеви не бяха още замислени от техните "композитори", повечето борчета още се спъваха по буците в родните си селища. Там имаше късче от Рая.
Е, хубавите неща свършват бързо....
Човек, който често повишава тон си понижава авторитета!

Raven

Аз ходя по южното черноморие от дете, основно Ахтопол и малко Мичурин, помня когато махнаха бариерата на моста на Велека и за първа година налазихме Синеморец и устието, до тогава бях ходил само с лодка откъм морето. Синеморец беше страшно диво село, много бедно и схлупено, бяхме на квартира там с женами преди 23 години - изядоха ни бълхите при един дядо обаче правеше баси готината рибена чорба от скорпид и лапина......

Устието на Велека беше парче рай, диви прасета и сърни пиеха вода от реката на стада пред очите ти, в реката беше пълно с риба и раци мутанти и нямаше един фас и една пластмасова бутилка по земята, кефали, лефер и лаврак в морето, всичко беше чисто и диво, все едно си по поречието на някой неоткрит ръкав на Амазонка.

Сега какво е не ми се говори, в Синеморец има грамадни хотели с тенискортове и басейни, канализацията се излива в морето директно от стария хелинг, устието е усрано до степен неизползваемост, в реката почти нищо не остана, в морето чат пат някой кефал и дребен гофус, лаврак не съм виждал от години, леко полеко цивилизацията пълзи и надолу, въпрос на време е хотелчета да напъпят по Листи и Силистар.

На север още се живее покрай Крапец и Тюленово но и там се почва.
Не ми се ходи в Гърция защото няма Черно море там но след години вероятно ако искаме да видим нещо чисто най близкото  ще е там.

jojo

Аз ходих за 10 дена на Слънчев бряг тази година. Няма повече да правя така.
Любимите ми градова са Созопол и Несебър. Защо ли им изневерих...?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.d256h.com%2Faquaristic%2Fimage025.gif&hash=d89e53039c2c437552e4503b958195480aaad7fbАЛБУМ

Оскар Уайлд: "...спорят само безнадежните кретени".
Питието определя съзнанието...

xoxi

Една снимка от малкото останали диви плажове на север  =-O залезът е много красив

Raven

Цитат на: jojo - 25.07.2013 13:24
Аз ходих за 10 дена на Слънчев бряг тази година. Няма повече да правя така.
Любимите ми градова са Созопол и Несебър. Защо ли им изневерих...?

Преди три години горе долу решихме да отидем за разнообразие в Созопол като спомен за добрите стари времена, издържахме пет дни и пак отпрашихме надолу, в Несебър ходя служебно поне два три пъти в годината а по големите курорти много по често пак по работа, за мен между тези два града и Слънчев бряг няма особена разлика, едно и също е- лудница, не се говори български /което не е лошо, чужденците поне пазят чисто/, всичко което има да се види като старина е покрито от сергии и увесени плажни гащи, кръчма до кръчма и як комерс.

Пак да почна да опявам ама помня Созопол от детството си, като почивахме в Мичурин отскачахме с нашите вечер до там на ресторантче, градът беше коренно различен, имаше си атмосфера.
Сега единственото хубаво е че се погрижиха за крепостната стена и я въстановиха ама малко излишен комерс вкараха според мен.
И пак Созопол се държи за разлика от Несебър където мутрафонията оплеска уникалния стар град.

Имаше страхотни капанчета- Парашута, Пъци бар, Джинче лефче........в по зрели години сме се правили на мамуняци в тях и сме спали на малкия плаж до марината, спомени......

Както пееше жоро Минчев - "Созопол беше още малък град....".

zlatna ribka

Нищо не казвате за Китен? *dontknow*
Офертите са ми за Китен или Приморско ;-)
Понеже виждам ,че много от вас посещават Созопол,някой случайно да се е отбивал в замъка?
Чух ,че има какво да се види в него.
Дълги години ходим на Обзор,точно защото е море и планина ,плажна ивица 7 км,до скоро беше разкош.....но от няколко години е фраш,и изливането на канализацията миналата година ми дойде в повечко! :-! Ден и половина без чешмяна вода,не добре възпитани полячета и русначета......веселба!

Разбира се ,че и на Север има хубави местенца,но ми се иска просто да сменим,затова попитах....успокойте топката! *DRINK*
"Разликата между приятелството и любовта е... доколко можете да се нараните един друг."

stanilabg

Цитат на: zlatna ribka - 25.07.2013 21:22
Нищо не казвате за Китен?

Понеже виждам ,че много от вас посещават Созопол,някой случайно да се е отбивал в замъка?
Чух ,че има какво да се види в него.
Отговорих ти на лично.

Впрочем, бяхме и до замъка - наистина си заслужава. Приготви си и 10 лв вход за възрастни, деца до 7 год. безплатно. За над 7 не си спомням, щото нашето мина гратис. :-) Направихме хиляди снимки. Препоръчвам ти, колкото може по рано да отидеш, че е много топло - намира се на един кър.

П.П. Като се разхождахме по замъка, малкия вървеше на 10-тина метра пред нас. Изведнъж нещо дълго "падна" от една терасата/градина с цветя, на около 1 метър пред него. Веднага се разбяга към нас. Беше змия. =-O На портала ни казаха, че ЗНАЯТ за ТЯХ и че били водни или нещо такова, и че не били опасни.

Similar topics (5)

51710

Публикации: 1
Прегледи: 3332

8111

Публикации: 15
Прегледи: 9598

42665

Публикации: 1
Прегледи: 2229

34003

Започната от tparvanov