• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.07.2025 15:02

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Еэерото на Тони

Започната от Tonisavo, 30.01.2013 22:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

xoxi

Значи няма да имаш проблем ако си направиш такава,обогатяването с кислород няма да помогне водопадите са ти достатъчни,какво ти представляват филтрите ако направишла лампа зеленото ще изчезне за 3 - 6 дена и водата ще стане бистра стига филтрите да могат да поемат измрелите алгии.

Tonisavo

Значи колега в филтъра съм сложил едропорест дунапрен речна ситна фракция попивателни домакински гъби тия тънките и нарязани на по два сантиметра накъдрени тръби тия дето се изолират кабелите друго ако знаеш казвай :-D

xoxi

Като сложеш ув тогава ще разбереш дали ще ти върши работа,за сега го остави така.
А за рибки питаи slaf би трябвало да има ,и са на супер цени  *DRINK*

Tonisavo

Мерси колега за инфото. Лека вечер.

Tonisavo

Здравейте колеги искам да споделя с вас с какво си храня рибките и ако пропускам нещо добавете.В една голяма пласмасова кутия съм забъркал следната смес :-D Семки белени сурови натрошени.; сухар натрошен на ситно; галета; пуканки натрошени на ситно; мюсли; люспеста витаминозна; гранулирана за КОИ; е тва е за сега. Изтрепват се да клыопат за сега. Жива храничка за сега не съм давал а май ще трябваааа. :-D Добавете им нещо в менюто. *DRINK*
: 22.07.2013г 22:10ч
Днес обикалях по зоо магазинчетата в столицата за УВЦ лампа има на много места но все слабички на мен ми трябва поне 36 ватова. А за 36 ватова с неизвесна марка за готова най изгодна цена беше 130 лева много ми се видя за ламба гаражно производство тая цена. Намерих само ламбата за 24 лева но трябвало некакъв колектор и тва чудо с какво се пали на 220 ли е не знам и за сега съм във размисъл :-D Споделяйте някакво инфо. В краен случай ще се дават тея пари ноооо един ми каза че за моя обем и 36 ватова нямало да свърши работа ако трябват две по 36 вата те тогава работата става дебела. Помагайте със някакви съвети.

свилен стефанов

Здрасти колега, в голямото езеро съм с 36 ватова  лампа купешка за 109 лв.  и съм много доволен.
Езерото е около 20-25 кубика.
Поздрави!!!
От повече глава не боли.

Tonisavo

И накрая  да споделя. Не съм се срештал до сега с нито един езерняк до сега. Всичко което съм направил съм го правил сам много ще се радвам ако се запозная с някой езерняк.лично. Черпене от мен съвети от вас колеги. *DRINK*Който иска да звънне Тел 0884419319
: 23.07.2013г 00:12ч
Цитат на: свилен стефанов - 23.07.2013 03:34
Здрасти колега, в голямото езеро съм с 36 ватова  лампа купешка за 109 лв.  и съм много доволен.
Езерото е около 20-25 кубика.
Поздрави!!!
[/quote Колега дай инфо марка и от каде за марка май няма да стане тука но нешто ориентировачно ........ дай коодинати на лично *DRINK*
: 23.07.2013г 01:01ч
И все пак крайната цел на нашето хоби е да се саберем споделим мнения и да се радваме на красотата на природата и да не забравяме че не сме я измислили ние. Лека на всички.

xoxi

Значи за лампата специално за езерата съотношението е 1ват/1кубик вода,така че тоя който ти е казал че ше ти трябват 2по 36вата малко се е объркал,при полужение че езерото ти е около18кубика
една лампа от 30-36 вата е напълно достатъчна.
А за среща ,много си далеч но ако имаш някакви питанки винаги може да ги зададеш на лични с каквото можем ще помагаме  *DRINK*

Tonisavo

Здравейте колеги. Да се похваля малко :-D Вече съм с УВ ламба 36 вата и една глава 2000 литра час за четири дена водата стана кристална много съм доволен че се отървах от това зеленило. Но главата не е моя и трябва да я върна така че някой колега ако има да пише на лични или за съвет за марка и цена. Благодаря лредварително.
: 06.08.2013г 23:11ч
А и най важното УВ ламбата ми е подарък от един много голям акварист който се намира в моя район име няма да споменавам но хиляди благодарности.

patz

Честито! Ламбата наистина е страшна работа. Пусни сега снимки да им се радваме!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs4.postimg.org%2Fbr0xvwp3x%2F0bff912017715a734f27a3df07fcdb24.jpg&hash=cb9149edb390a7e0ff7ea7c5ba851813a0bd751f

Tonisavo

08.08.2013 01:39 #85 Last Edit: 09.08.2013 12:41 by Георги
Малко снимки от преди пет минути е не са кой знае какво но пък и не се стараех много :-D

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi44.tinypic.com%2F14me2ch.jpg&hash=c480ffbe01c87a832b145336f5d4eed24e141c54

Giorgio_Armano

*YAHOO*
Страхотно е .Много ми хареса.Останаха ми очите на езерцето.
Много добре си се справил колега.Поздравления.
Само една малка забележка:
Скрий го тоя маркуч че разваля хубавата гледка.
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

Tonisavo

Маркуча е сложен временно отзад е УВ ламбата замисъла е на местото на маркуча да има втори водопад в момента се издирва хубав плосък камък.Благодаря на всички колеги за положителните отзиви.

xoxi

*BRAVO* станало е супер ,водата се избистрила както ти казах и няма да имаш нужда от друга лампа
остава само малко водни китки и ще стане прекрасно  *privet*  *DRINK*

Tonisavo

Здравейте колеги. Наистина водата стана супер след монтирането на УВто но засега съм много беден от към растения. Купих преди месец и половина една холанска водна лилия в комплекта влизаше супер миниатурно коренче някакви гранули предполагам някаква тор и малко камъчета някакви.От нея се пръкнаха засега две листенца по около пет шес сантиметра ииииии чакаме да порасне кога ще стане това :-D не се знае та е тва е за сега с растенията ми.Гадно :-!
: 08.08.2013г 22:10ч
И колеги да ви попитам колко живот има една УВ ламба питам ви заштото мойта ми я подариха и не знам колко е работила да купувам ли нова макар че засега съм много доволен.
И още един съвет ако може значи пуснах в езерото на своя глава около 40 мренки от реката не че се виждат де крият се под камъните грешка ли е или не.
Мренките са най големите десетина сантиметра чустват се добре плуват стадно само те .Не закачат другите риби.
И пак питанка. Температурата на водата ми е 20 градуса дори в тези адски жеги така ми казаха че е най добре. Значи пускам им по малко за през ношта вода от чешмата да им църцори хлора който ако го има в градската вода де в минимални количества даже бил полезен това е съвет от опитен езерняк.