• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от Anonymous, 13.10.2004 21:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Никола2001

Аз имам предвид за по натаък.Иначе сега имам в този аквариум:две мъжки гупи е една женска и три новородени.На тях,нали няма да им е тясно?Какви растения мога да посадя в аквариумът ми,и как става това,защото до сега съм имал само изкуствени.

fizika01

Golden

Здравейте,

чудя се дали мога да отглеждам Гупи в 6,4 литров аквариум, ако не е възможно, в колко литров? И колко дълго живеят гупите?

asito

В 6л аквариум можеш да сложиш 3 гупи ендлер.Но по-добре си вземи по-голям аквариум.

Caxapa

Аквариумчето в което смяташ да отглеждаш гупи е прекалено малко за тази цел. Колкото до големината и обема на аквариума се съобразяваш с мястото и средствата които можеш да отделиш за това хоби. Моите гипи за сега съм им намалил "квартирата" на 120 литра+ още един от 180 литра. Ако се грижиш добре за рибките си може някои да стигнат дълголетие/3-5/ години. Виждам, че си нов и доста въпроси има   които искаш да задаваш. Всичко това е написано в  темите за начинаещи в ляво на екрана  от изкачащото меню. Останалите въпроси  ще намериш и чрез Гугъл.

Nikiengi

6,4 литров аквариум не е за отглеждане на рибки! Той евентуално може да се използва за родилно отделение и временно да стоят малките рибки там. Вземи си един поне 30 литров аквариум! Гупите живеят и повече от година (имам 2-3 такива) ако им създадеш подходящи условия и нямат други видове рибки при тях, като на препоръчания от мен аквариум може да пуснеш 7-8 рибки (не повече) за да живеят добре. Гупите живеят добре на твърда вода.  :-)

Litmanen

Здравейте,

Имам 5 малки гупи, на един месец са, но за да не правя нов аквариум, възможно ли е да ги сложа в 3,5 литров сферичен съд и колко време мога да ги държа там, ако ги сложа?Не ми се рискува още да ги смеся при големите, понеже няма достатъчно укрития за малките и ме притеснява да не ги изядат...

Благодаря предварително

raiko

Ако действително са на 1 месец, то големите гупи няма да могат да ги изядат и е по-добре да ги сложиш при тях!

Litmanen

Fuel

Здравейте! Не знам дали съм отворил тази тема в правилния подфорум, но все пак да попитам нещо. Започнахме от скоро да гледаме рибки. Купихме си 4 гупи (2 мъжки, 2 женски), охлюв и едно сомче. Отсъствахме за ден-два, оставихме им храна, като се върнахме заварихме единият мъжки умрял. Преди 3 дена забелязах че на едната женска гупа опашката е повиснала надолу и избягваше да я използва за да плува.  Решихме че е болна и я преместихме в друг съд, за да не зарази и другите. Днес видях че на другия мъжки също му е повиснала опашката. Предполагам че ще умрат... Доста се мъчат. Някой може ли да помогне?

Благодаря!

Caxapa

Информацията която даваш за аквариума и грижте които полагате са доста оскъдни.  Предполага се, че  аквариума е доста нов и избързване с пускане на риби в него. 
В тази тема http://aquariumbg.com/forum/otgovori-na-chesto-zadavani-vaprosi/zashto-mi-umirat-ribkite-narachnik-za-nachinaeshti-otroviteli/ може да намериш причината  А ако не откриеш причината сам попълни тази бланака  http://aquariumbg.com/forum/problemi-pri-ribite/blanka-za-informaciya-pri-problemi-s-obitatelite-na-akvariuma/ Така ще имаме повече информация относно състоянието на аквариума и можем да дадем правилна преценка за причината.

Fuel

Благодаря че ме ориентира! Предполагам, че има отравяне с амоняк, защото забелязах и зачервени хриле на рибките. Сега започваме подмяна на част от водата.

Относно оскъдната информация която давам- ако разбирах каква информация трябва да дам... Знам само че аквариумът е около 20 литра, филтър- няма, не знам колко е pH-то нито пък концентрацията на амоняк... Как се проверяват? И как се контролират?

Caxapa

В ляво на екрана июкача едно меню. Там с курсора на мишката кликаш на някоя тема или подтема и четеш което те интересува. Ако търсиш нещо конкретно, ползвай търсачката на форума или направо Гугъл.

Litmanen

Здравейте отново,

Преди малко в аквариума забелязах 2 малки хелерчета, женската беше родила, та въпроса ми е по колко рибки раждат, понеже гупата също е бременна и е преместена в родилката, нямам представа дали са изяли рибки и дали е родила преди това, мно определено корема и не е такъв какъвто беше пред 2-3 дни.

Дайте съвет да прибера ли хелерката в родилката или да оставя гупата там? Знам че не трябва да ги събирам...

Благодаря и се извинявам за спам-а

Caxapa

Ако имаш достатъчно укрития, ще оцелеят новородените. Вероятно Хелерката е започнала да ражда от сутринта и вече е приключила. Колкото-ТОЛКОВА..Проблема ми се струва не в това, че  някоя риба е родила или ражда в общия аквариум. Проблема е, че скоро а и в момента е пренаселено в аквариума а след месец ще се чустват рибките като в Китай. И основният проблем идва от това, че не се наемаш да прочетеш за изискванията на рибките и ги измъчваш  с пренаселване на аквариума.
Нищо лично..Просто мнение и съвет...

Similar topics (2)

46725

Публикации: 478
Прегледи: 210251

44509

Публикации: 8
Прегледи: 4708