• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.07.2025 23:06

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариумът на Влади

Започната от tova_onova, 21.06.2012 01:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

mam4e75

Браво,страхотно аквариумче. *DRINK*

tova_onova

Цитат на: mam4e75 - 08.09.2012 12:17
Браво,страхотно аквариумче. *DRINK*

Мерси градски. Търсих някаде да видя и товят, но никъде не го видях...

митко

Да не ти развалям кефа, ама рамирезито хич не го е грижа за поколението.Иначе аквариума е трепач!
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

tova_onova

Малко ъпдейт:

От няколко седмици ми се върти една муха да спретна нова къщичка за черитата. В по-големия аквариум също живеят, но покрай рамирезите популацията им се увеличава много бавно. Онзи ден си взех малко мъх да закича корените в големият аквариум, и покраи него лампа за нано, филтърче, черен грунд...  :-D  и ето какво се получи.

Надявам се мъхът, които съм затиснал с камъчетата да се захване за дъното и след време да образува нещо като пътечка.

Сега се чудя дали да се заигравам много и да го поткарам, като големия с СО2, торене и т.н.т и да добавя малко бликса диагонално от ляво зад корена или да му добавям само по малко микроелементи и  да не се занимавам много много. Също така се чудя, как да изловя малко скаридки от големия(дъното ми е залесено на 100 процента)

Peza

Всичко си е екстра, само да знаеш че мъхът ще се хване и за самите камъчета и като ги махаш по скоро ще вдигнеш всичко барабар с грунда за който са се хванали. Не е болка за умиране, но ако можеш го вържи за камъчета които да му се падат от долу и ги притисни в грунда да не надстърчат ако това е целта.
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

tova_onova

Ето как вървят нещата при мен.

danielm

Тази година коледния ще е мнооого силен!

foreverfishforever

Бравооо.. колега! харесват ми и двата! *BRAVO* *privet* *DRINK*

ivan.k

Уникални аквариуми.Браво!!!

stanislav89

Браво, скаридарника е много хубав. :-)

tova_onova

Благодаря за хубавите отзиви.

Цитат на: stanislav89 - 12.12.2012 17:18
Браво, скаридарника е много хубав. :-)
Скаридарника ми е фаворит от гледа точка на подръжка. Смяна на водата един път седмично и торене по метода "Когато се сетя - на око"   :-) То и за това бликсата е в такова състояние. Може да си въобразявам, но кладрофората се оказа голям помощник, когато предозирам с торенето. По повърхноста и  се заформя втори слой с "дива" кладрофора която с пинсетата за нула време отива в кофата.  :-D

tova_onova

Не съм качвал снимки от два месеца скаридарника е с нова визия, но все още има какво да се желае. Големия неще и неще. Ще потърпя още малко и ще последва рестарт  *MODERATOR*

tova_onova

Здравейте колеги,
Малко да поизтупам прахта от профила.
Ето една актуална снимка на скаридарника.

Големия е пресушен вече повече от два месеца. Смених града в който живея и нямаше как, но от другата седмица го почвам и него.

ipman

Много естествен е станал  *THUMBS UP*

cantiga

Много хубаво е станало скаридарничето, давай сега и големия!  *THUMBS UP*
Поздрав!
Светослав

Similar topics (5)

32408

Започната от sasoo

Публикации: 1
Прегледи: 1766

52870