• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

16.06.2025 11:41

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Проблем с канистър!

Започната от IDM, 20.04.2013 22:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

pro_filer

На главата има 6 болта, няма какво толкова да сбъркаш! Успех!

danielm

*privet*
Разглобих главата и както предположиха в един от най-читавите за мен магазини в София проблем беше в бутона за обезвъздушаване.
Като пуснах канистъра с разглобена глава проблема веднага си пролича.
Общо взето ... като поразгледах кое как е сделано ...  проблемните места в един канистър явно се севеждат до:
1/ адаптора за разкачане не тръби
2/ системата за обезвъздушаване
И двете неща така се правят (погледнах и в друга марка), че за да си улесним малко живота ... веднъж на няколко месеца си създаваме е...си дертовете.
Като гледам последното място откъдето ще протече един модерен канистър е О ринга!!!

pro_filer

Цитат на: danielm - 13.06.2013 20:06
*privet*
Разглобих главата и както предположиха в един от най-читавите за мен магазини в София проблем беше в бутона за обезвъздушаване.
Като пуснах канистъра с разглобена глава проблема веднага си пролича.
Общо взето ... като поразгледах кое как е сделано ...  проблемните места в един канистър явно се севеждат до:
1/ адаптора за разкачане не тръби
2/ системата за обезвъздушаване
И двете неща така се правят (погледнах и в друга марка), че за да си улесним малко живота ... веднъж на няколко месеца си създаваме е...си дертовете.
Като гледам последното място откъдето ще протече един модерен канистър е О ринга!!!
*bg* И аз от този О-пръстен почнах... Май ще се наложи да си купя и адаптер, че да ми е мирна главата  *CRAZY*

danielm

Общо взето извода ми е ... , че всичко е направено така, че да протече.
Без да съм инженер или физик се сещам за доста варианти, в които риска да се избегне ... ама няма да има приходи от сервиз и части!!!
Всичко може да се сведе до риска при О ринга, ама той трудно протича.
Пимери:
1/ систмата за обезвъздушаване може да е на принципа на сифона (с разширение на изходящата тръба с клапа).
2/ може да е с мембрана, а не с уплътнения.
3/ помпата може да е под главата с скачване на принципа на адаптора, ама тогава и да избие ще ти падне дебита с няколко литра от стотин.

pro_filer

А може и да я няма, както и адаптера! Взех си ехейм еко про който всичко на всичко има 5 о-пръстена... Главата се отваря с щифтове за 5 секунди... Класик сериите са още по-добри! Поне за мен, но тоя излезе на оферта :). *privet*

danielm

След 12 часови проби няма никакъв теч!
*thanks  *YAHOO*   

Similar topics (5)

31681

Публикации: 6
Прегледи: 3421

43122

Публикации: 17
Прегледи: 7282

19856

Започната от fena81