• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
06.05.2024 11:16

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

колко бихте дали за абонамент на аквариумни списания ?

Започната от 77, 27.01.2006 22:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

niky

Накратко да обобщим - такива списания, като за нас няма. Или не са за новопоявил се, или току що прекръстен вид цихлиди, или пък за някое рядко, изключително красиво растение, което обаче вирее при само определена доза микроелементи, но това ще стане ясно близките столетия.

Но, желание да си дадат парите има, значи предлагам след като се вдигнат температурите поне с 10 градуса над нулата, да ги съберем и да ги изядем, изпием на някое местенце, което великия акваскейпър и създател на цихлидите БОГ е създал.

P.S. Само килимен не изяви претенции, затова мисля да вземем едно специалицирано списание за кили и да приключи спора. :D

Shamana

Малко късно сядам да чета, но все пак да си кажа; имам 12 броя на Тропикал фиш хобист, но намам скенер и съм малко скаран с качване на разни неща в интернет. Ъъъ, списанията са 98-99 година, но ако някой има желание да ги сканира и качи, може да се разберем. От София съм, Младост 3, дом. 9746331 и освен Шамана се казвам и Стефан :)

Longanlon

Ето го човека сериозен! Няма проблеми - хора със скенери и много свободно време тука дал господ :)

Под това, че пари за цихлиди не давам исках да кажа, че не бих дал пари ако се абонираме само за такова списание. Ако ще се абонираме за растениевъдно и някакви други (вкл. и цихлиди) естествено аз ще дам 10 лв. в общата каса.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

BLKnight

Цитат на: "Longanlon"Ето го човека сериозен! Няма проблеми - хора със скенери и много свободно време тука дал господ :)

Кхъ-кхъ (учтиво покашлюване)
Все още имам 2-3 фотографски книжки за сканиране и качване?
(3-те от поредицата на М. Фримън, според мен мнооого задължителни)бях пускал отделна тема даже...

kraltchev

Така се е случило че мадамата дето е една от най-активните в работата на АGА е тук в Далас и сме в един клуб.  Мога директно да говоря с нея за абонамент за тяхното списание с цел да изкрънкам по-евтин абонамент или нещо.  Само ми кажете веднага ще опитам.

Има обаче друго - колкото и да ми се иска целия свят да прави само аквариуми с растения това не е нито реалистично нито правилно.  Както вече се очертава ще е най-добре да се абонирате за различни списания, не само за растения.  

Списанието на Амано го има само на японски засега и струва около $100 за 12 броя.  Простичко казано човек го купува за да гледа снимки и нищо друго.  Джеф и Майк Сенски имат план да го превеждат и тогава вече ще е друга работа и е ясно че аз ще се абонирам и ще "приватизираме" ситуацията.

За съжаление не знам кое списание за риби или обща аквариумистика е добро и не мога да си дам мнението по тоя въпрос.

--Николай

Stas

Цитат на: "BLKnight"
Цитат на: "Longanlon"Ето го човека сериозен! Няма проблеми - хора със скенери и много свободно време тука дал господ :)

Кхъ-кхъ (учтиво покашлюване)
Все още имам 2-3 фотографски книжки за сканиране и качване?
(3-те от поредицата на М. Фримън, според мен мнооого задължителни)бях пускал отделна тема даже...

Тези книжки на Фрийман са хубави и е препоръчително да се купят. Аз лично нямам време за четене, освен ако ходя някъде на почивка. И затова съм си купил хардкопи на тези от тях, които ме интересуват. Препоръчвам ги на всеки, който се интересува от фотография!

А за списанията и общата каса: аз съм "ЗА", но част от хората тук се отдават на писане, а като опре въпрос до нещо сериозно и ... мълчание. Бях предложил да се направи клуб, бях предложил да си правим сбирки, осигурих терен с интернет и проектор...

Както и да е - и аз участвам по принцип, но... да видим какво ще излезе този път.

Raven

преди и аз бях запален за идеята за клуб и сбирки,но като се замислиш- ние клуб си имаме- е верно че е виртуален но ако е юридически реален - това какво ще промени.
сбирки също си имаме ,и то редовни,всеки знае къде и кога.
активни мероприятия също си имаме- две до сега.
а теб Стасе те нямаше и на двете ,сега се сещам всъщност :twisted:
айде на второто отчете присъствие ...
но не беше от сериозните- /виж сериозните на последните снимки от мероприятието/- ако можеш да ги разпознаеш изобщо.

така че за сега не мога да се сетя защо да правим клубове ,асоциации,дружества и др.
акваристиката и така си се развива и именно поради този клуб/виртуален/ които имаме в момента.
за последните две години смея да кажа че е дръпнала много напред.

това означава че ще има и по регулярен внос на продукти и че някои най накрая ще ми внесе калитрихоидесаааааа...

и субстрата на Амано ако може. :roll:

но сериозно- дори и да облечем това във някаква законова форма- всичко пак ще си опира до желание.
като имаше дружество Акваристика преди- файдата каква беше.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

danail_karadaliev

Прочетох тъкмо темата и определено се посмях. От самото начало всичко започва без никакъв план само на голото желание, после естествено всеки започва да дърпа чергата към себе си (аз за това пари няма да дам, аз пък няма да дам за друго), накрая всички обвиняват другите и всичко свършва със запой....
Не знам за вас ама аз на всичко това викам "българска работа"!

Я малко посериозно дайте, какво е това и какви са тея караници, според мен трябва да се изберат първо списанията, за които може да се направи абонамент, да се представят тук, че хората да видят за какво става въпрос, някой да си каже мнението ако е имал такова и после вече да се смята колко пари ще трябва да се дадът, от колко хора и кои ще получат информацията и в какъв вид.
Защото сега май само на приказка се намирате  сякаш :? !

Да не говорим за несериозни реплики от рода на това "Абе нека 50 човека да дадът пари, пък после ще видим". Какво ще гледаме после, ще гледаме 500лв за година, че това са $312... с тея пари няма да се прави библиотека сякаш, нито пък ще се поръчват по 20 списания от вид. Определете някаква цена, примерно - ще се абонираме за ей-тея 3-те списания, за година общо е $120, което прави 192лв, решавате някаква сума на човек, да речем по 5лв (които мисля всеки може да отдели) и тая сума се събира от първите 50 човека, която я дадът.
Тези, които имат по-голяма възможност ще ги дадът първи, тея, които нямат... е те просто са нямали, никой не ги вини. От тея 250лв (5лвх 50 човека) 192лв ще се паднат за списанията, останалите за сканирането , превода и публикуването в някакъв човешки вид (качествен pdf за пример). Ясно е, че на доброволни начала, но все пак някой трябва да прави това за 3 списания всеки месец подред и тоя някой заслужава да има някой лев да се почерпи освен моралната печалба.

Ето тая организация като се направи тогава може да се говори за нещо, защото както казаха по-горе - всеки ще си се абонира, за което иска и няма да се занимава с някакви общи работи :) .

Stas

Raven, за сбирките при кимбайците ли ми говориш!? Не, благодаря. Правилно си забелязал, че ме е нямало. Бях на единствената официална до момента. И не очаквай от мен алкохолни подвизи - не ставам за тая работа! Виж, ако се надпиваме с айрян...

А идеята за клуб не беше точно такава. Мисля, че ти бях обяснил точно за какво става дума, но ... карай!

Danail, май си съвсем прав.

А няма ли направо виртуални, т.е. е-издания?

niky

Стасе, първо, това не е първата среща.
Второ, тая идея за клуб не е твоя, беше обсъждана на първата сбирка.(мога да предложа видео материал).

Твоят вариант определено не ми допадна.

И накрая за българската работа - така е. Идеи много, ама всички чакат.
Кой ще го право този клуб, кой ще събира пари, сканира и т.н.

Аз предложения не видях.

Всички чакат. Ами  ...чудесно.
:cranky

Zizi

Че 100% консенсус няма да има това е ясно.
Може обаче да се направи анкета с няколко списания. Гласуваме и избираме списанието с най-голям процент. После който е съгласен на този избор дава парите и готово.
Другия начин е да се направят пробни безплатни абонаменти за по един брой, да ги разглеждаме и да преценяваме списание по списание.

Успех нна идеята.

Stas

Niky, ако броиш срещата в Троян - може. Само, че доста хора трудно биха се изнесли на такъв тип срещи, въпреки че не се съмнявам, че е било хубаво. Ако не бях женен с дете - да. То се и видя разликата в количеството на хората в двата случая.

А след като мойта идея не ти допада - забравяш!
Само да отбележа, че говорих за това много много преди срещата в Троян, но не претендирам за новаторство. Просто исках да помогна с каквото мога на останалите. Ама защо ли се натискам!?

При така поставен въпроса от Пламен - нека поеме инициативата и да предложи той как да се процедира. Аз имах и друго предложние, което помага в много такива ситуации, но май по-добре да си мълча.

niky

Верно е, предлагаш много неща.
Но не си се заел с нито едно от тях.

А и клуб за избрани - няма да стане. Ако искаш - ти го направи.
Но без мен. Ако ще има организация, ще има ръководство, но няма да е само за избрани.

Жоро

Напълно съм съгласен с Ники.Ако има клуб нека да е достъпен за всички любители на аквариумни риби и растения.Тъй като аз определено не съм "избран" както и повечето регистрирани във форума ние какво да правим? Нямям честа да познавам никой  във форума (с изключение на кимбайците- дължа им големи благодарности относно съветите за новия ми аквариум) и сега когато пазара го няма вероятността да се запозная с някой става още по-малка.За това смятам,че създаването на един клуб ще е от голяма полза за бъдещето развитие на акваристиката в България. Искрено се извинявам на Стас ако съм го обидил по някакъв начин с това свое мнение.

killiman

Цитат на: "niky"

P.S. Само килимен не изяви претенции, затова мисля да вземем едно специалицирано списание за кили и да приключи спора.

Много хубаво предложение, Ники! Благодаря ти!

Но аз се интересувам не само от кили рибки. Имам влечение към всякакви аквариумни рибки. И тъй като съм си изградил връзки в кили средите получавам това, което ме интересува. Така че ще ми е интересно да разглеждам и нещо по-така....

Още едно въпросче по темата.
Кой ще бъде библиотекар? Този, който ще съхранява истинските списания?

Similar topics (5)

36003

Публикации: 13
Прегледи: 4643

24755

Публикации: 8
Прегледи: 34976

7448

Публикации: 93
Прегледи: 34339

53052

Публикации: 10
Прегледи: 3705