• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 14:56

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от Anonymous, 13.10.2004 21:14

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Георги

На този тип филтри им казваме окачваеми. Предполагам, че е удобен тъй като не заема място вътре, но има известен шум от падащата вода. Лично не съм ползвал такъв така, че не мога да кажа нещо повече.
Под външен разбираме канистър.

Ivan_S

Цитат на: klicksa - 16.05.2013 10:22
Ами аз отначало исках да си взема външен филтър като ето този https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2Fb7ceua.jpg&hash=33d5c68fb46c72e7b1c30f20b4bf7690dfe9a452 , но щом казвате че е по добре вътрешен ще видя кой ще ми предложат в магазина. То за такива малки аквариуми не му трябва да е много голям, мисля.

Мисля, че добре си се ориентирал, защо не си го взел. Какво значи, че за малък аквариум не е нужен голям филтър? От визуална гл.т. и от гл.т. заемане на място, ако е вътрешен, да, така е. Големият филтър ще ти напълни аквариума. Нооооо, като цяло колкото по-голям обем, толкова по-добра филтрация  ;-). Обърни внимание на канистрите с какви размери са - има защо да са такива. Този окачваем би ти вършил една идея по-добра работа от вътрешния, но не може да се сравнява с типичен канистър. Виж какви медии могат да се сложат в него и според мен няма да сбъркаш, ако го вземеш.  *THUMBS UP*
: 16.05.2013г 10:10ч
Цитат на: Георги - 16.05.2013 10:29
На този тип филтри им казваме окачваеми. Предполагам, че е удобен тъй като не заема място вътре, но има известен шум от падащата вода. Лично не съм ползвал такъв така, че не мога да кажа нещо повече.
Под външен разбираме канистър.

+1 от мен за коментара :)
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

klicksa

Значи да си взема такъв окачваем филтър, нали? Защото на мен тоя най много ми хвана окото, смисъл че ми хареса по външен вид. А също така днес си купих черен картон да си го сложа като фон за аквариума отзад щото тая стене не ме кефи как изглежда. Вие какво ще кажете, подходящ ли е за такава цел, то цвета му е някъв матово черен и мисля че е перфектен. И исках да попитам как да го залепя отзад за аквариума с лепило ли, с нещо друго ли, казвайте!

Caxapa

dalgia

Когато си избираш окачваем филтър гледай да е по мощен,защото бързо се задръстват.Аз поради тази причина се отказах от този тип филтри.Относто шума вдигаш нивото на водата до преливника и си готов.

klicksa

Еми за по мощен аз щях да си взема SunSun hbl-601 този е предназначен за аквариуми до 80 литра и е с мощност 5W, дебита му е 500 л/ч. Мисля че е подходящ за аквариум 30 литра.

Никола2001

До сега никога не съм имал бременна риба,но сега подозирам едната ми гупа.Ако е бременна моля да ми дадете съвет какво да правя.Двамата мъжкари и се въртят често около ануса.Извинявам се за качеството,но не успявам да кача нито снимки от камерата ми нито от i pod ми.Благодаря предварително за отговорите. height=600]http://i44.tinypic.com/2wqzio6.jpg[/img]

borislav

Гупата ти е бременна ,но от тази снимка е трудно да се познае кога точно ще роди. Принципът е ,че колкото повече наближава момента на раждане по-става издут корема (почти квадратен), добре е да се гледа сутрин преди хранене ,а също и черното отзад става все по-вече. Имаше тема със качени снимки през няколко дена- потърси из форума.
Снимки на аквариумите :                                                          
https://picasaweb.google.com/100568025807081987532/qzfXwC?authuser=0&feat=directlink

Nikee19

най-добре си вземи родилка и я сложи в края на аквариума ,защото обикновено раждат през ноща ако искаш да ти оцелеят повече малки

Никола2001

А кога трябва да я сложа в тази родилка?След като роди какво трябва да направя?Ето ви и още няколко снимки за допълнителна информация.

Nikee19

ами като гледам до 1 седмица сигурно ще роди ами колкото може по - скоро я сложи в родилка и като роди и сложи при другите пак а родилката я остави и трябва да храниш с дребна храна за новородени питай в магазините

Никола2001

Благодаря ти,а след като роди в родилката какво да направя?
: 20.05.2013г 10:10ч
Сега купих някаква родилка на Sera.Как да я използвам?Ето и снимка.

Никола2001

Умолявам ви нека всички да си кажат мнението,защото искам да ми се родят живи рбки.Купих една родилка на Sera.Сложих я в аквариума и всичко изглежда ето така,но след това прочетох в на колеги тимите,че тази родилка била едва ли не боклук,защото не можела да циркулира водата и за това пусна една помпичка в самата родилка,дали гупата ми ще роди здрави рибки.Всичко изглежда ето така:

Caxapa

Малко пресилено е наречена родилка. По-скоро е бокс/кошара/ а новородени  и да бъдат отделени от големите и в същото време да са в общият аквариум заради параметрите на водата. Циркулация си става..нали е от тюл-мрежичка преградата..

Никола2001

Женската ми гупа за първи път роди,но само три малки.Бях я отделил в общия аквариум в една родилка на Sera,но прочетох в някаква тема,че на някакъв колега рибите му винаги разждали мъртви малки,защото водата не можела да се циркулира и за това сложих една слаба помпичка в аквариума.Гупата ми роди преди три дена като броим и днешния.Аз съм все още неопитен акварист може ли да ми дадете съвети как да отглеждам малките,кога ще пораснат и кога ще започнат да се оцветяват,благодаря ви предварително.

Similar topics (2)

44509

Публикации: 8
Прегледи: 4718

46725

Публикации: 478
Прегледи: 210703