• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 16:24

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Соленоводният аквариум на tonik99

Започната от tonik99, 02.12.2012 21:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

VeL

Няма проблем да е в реактор въглена. Сложи го обаче между две едропорести гъби и през тях да минава водата без да се "држурка". geniusloci е прав и тези финни частици при  разбиването на активния въглен понякога водят до смърт на корали. От клипчето не мога да видя дали е прахообразен активен въглен или малки пелетки, но както спомена вече колегата, търси пелетки или малки топченца. Не е хубаво обаче и да е едър въглена, защото тогава се губи полезна повърхност.

tonik99

Да във момента се джурка много нагоре надолу ама как да напъхам гъба гърлото на шишето е много тясно  не ми е ясно как да я напъхма.Въглена е смесен и със перлит малко топченца обаче този е различен от моя който имам този потъва а другия седи само отгоре.

tonik99

Новият ми обитател Apogon compressus.
: 30.03.2013г 16:04ч
Взех си и две дискозомки една червена и една синя ама са много малки още даже не са се отворили.
: 30.03.2013г 16:04ч
дискозомката се отвори. *YAHOO*
: 30.03.2013г 20:08ч
апогона прояде от първия ден съшто както почето.  *YAHOO*

tonik99

Малко да субудя темата ми ето актуални снимки от днес.
: 11.04.2013г 17:05ч

Ето го и рачо.

tonik99

Най после дойде лябимият ми обтател ето актуални снимки
: 14.04.2013г 21:09ч

Рибката вече яде направих тестове PH-8 нитрити-0 нитрати 30 kh -7 амнояк-0
: 14.04.2013г 22:10ч
Здравейте клоунчето си е живо и здарво ядеси няма проблем с това но мисля че у е силно течението седи само зад уеивмекъра и като ме види излиза напред и после със затруднение се връща на мястото помагайте какво мислите дали не е от стреса още или е течението имам един уеивмекър 3300 литра в час е.На зеления хромис не му пречи и дори той е по дребен от клоуна аз четох че не са фенове на течението и затова така предположих ама не съм сигурне кое от двете е.

tonik99

Здравейте ще правя по голям аквариум 144л утре приситга ще кача снимки ето малко подробности за него  д75 ш32 в60 ще бъде с външна преливна колона като този ама няма да го правя аз защото ме е старх вече да не го пукна ще стартирам с камъните и нещата от стария аквариум и лека полека ще добавям още неща.Утре като пристигне ще кача снимки и искам да попитм аз имам около 12 кг живи камъни тоес 4 кж живи другото е сухи от дискус.бг   ще имам ли нужда от още или е дастатъчно и още нещо имам около 8-9 кг коралов пясък още коло ще ми е нужно.

tonik99

Здравейте  утре ме пристига новия аквариум (морски) но той е по висок от старият ми и подкачващата помпа не мисля че ще ми свърши работа разстоянието от съмпа до аквариума е 90 см сегашната ми подкачваща помпе е 600 л/ч пише че макс до 1 м може да качва, но  мисля че ще е слабо няма да е целият дебит ако можете да ми препоръчате някоя помпа и да ми кажете с каъв дебит да е.Благодаря предварително.

M_I_T_A_K_A

Здравей,
Може да си търсиш подкачваща помпа или глава, която е желателно да е поне 1000 литра и търси с по голям воден стълб. Нещо от рода на поне 1,5 метра. Не знам какъв ти е бюджета за да ти предложим конкретна помпа. Успех.
Всичко за соленоводната акваристика
Риф Парадайс ООД
0883378215
0899300219

tonik99

Бюджета не е много най много мога да дам 20-30 лв нямам повече и още нещо новият ми аквариум е със пак с външна преливна колона и разреза е 9 см широк и 4 см дълбок добре ли е според вас.

tonik99

Привет аквариумът е готов има си дупка за преливника залепих преливанта колона намерихи подкачваща помапа 1200л/ч само трябва да изсъхне силикона и туре лека полека ще мета нещата съмпа си оставя същтия и нещата в него.
: 19.04.2013г 23:11ч

само да поясня не съм го лепил аз просто го взехеме 4 часа след акто беше залепен и затова още не е изсъхнал със вписано дъно не се вижда на снимката защото е със лепенки още човека ми каза да не ги махам до утре.

Ето го разреза 9 см широк и 4 см дълбок мисля че ще е достатъчно.

kamos

Рано или късно ще трябва да разбереш, че основното качество на аквариста е търпение!
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

tonik99

тъка си е не е лъжа доста време трябва да се чака.

Bobby_D

Такова изпълнение при лепене на аквариум до сега не съм виждал.Ще ти покажа две снимки на този аквариум който го пуснах преди 5 дни.
Облепен с хартиено тиксо предварително преди да се залепи.На снимката се вижда вече залепен,както и напречната лепенка на панорамните стъкла,за да не се разлепят стъклата докато стяга силикона.

Със свалени лепенки час след залепването му.

Не знам какъв майстор ти е лепил аквариума,но за мен си няма никакви познания как се лепи аквариум.
Нищо лично и без лоши чувства.
Борис. *THUMBS UP*

Илко Димитров

tonik99, виждам че си пич, обаче скоро и ти ще разбереш че създаването на добър аквариум не се спира под 500лв, моя ми излезе малко повече, сладководен е, 100л аквата и шкафа са ми общо около 90 лв, првил съм си ги. Останалото е филтрация и осветление, торене, Co2 не ползвам слагам глутаралдехид, просто глутарала има куп предимства и само един недостатък - слага се всеки ден. И сега най-важния съвет който аз мога да ти дам - реши какво ще гледаш, купи всичко необходимо, казвам необходимо защото за съм с грунд от плажа а принципно това е направо пагубно за сладководни аквариуми, филтрацията е най-важна, не се поддавай на стериотипи като трудни и престижни за отглеждане риби, гледай това което смяташ за красиво, невъзможни неща в акваристиката няма!

tonik99

Благодаря много решил съм каво искам да гледам и техниката ще пристигне тия дни още едни уеив мекър и осветление а грунда ми е коралов пясък.
: 20.04.2013г 23:11ч
Вече нямам аквариум вчера се спука задното стъкло от ъгълчето на преливника до долу стана цепка и сигурно няма да го правя ще си връна стария аквариум.

Similar topics (5)

38429

Публикации: 81
Прегледи: 36397

58577

Публикации: 8
Прегледи: 6536

56512

Публикации: 30
Прегледи: 22221

58535

Публикации: 35