• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

28.07.2025 21:43

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Пробвайте за разнообразие!

Започната от Ilianidis, 31.12.2005 02:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ilianidis

Да ви издам една моя тайна,която струва ми се може и друг да е пробвал,но не споделил.От време на време използвам за моите питомци храна за кучета и котки,но не тази мазната, а има една с различни на цвят гранулки,сухи и добре изпечени.Всяка по цвят гранулка била с различни съставки....една с моркови друга....а във всички тях мисля си има костно брашно и зърнени култури.И пробвах.Установих че  първо не замърсява водата,второ добре им повлиява.След първото хранене на адаптация забелязах,че здраво и се  нахвърлят.Даже моите "кучета" Астронатусите чувам,че рупат като малки кученца и то цели ги гълтат,докато за другите я счуквам и селектирам по размер.Не съм установил до момента да повлиява на окраската им,въпреки съдържанието на разните му зеленчуци.Май и тук си има малко химия.Но в името на разнообразието продължавам да им я давам:)

rakim

Аз имах приятел който хранеше рибите с гранули за патици и за всякви там птици.Бъкана с витамини и кво ли още не.Е казвам ви неговите хелери бяха най големите които съм виждал някога.И до сега такива мутанти не съм виждал :)
540л Южна Америка

Nemo

Интересно... Ще пробвам със сигурност  :lol:
Π ө ů ҹ υ њ σ ß

Goshko

Аз вече го пробах на мойте - определено се кефат  :D

Longanlon

Астронотусите наистина обичат храна за кучета. Все пак мисля, че имаше един такъв спор преди известно време - някои хора смятат, че не е полезно за рибите да ядат основно храна, направена от топлокръвни животни. А храната за кучета е правена от пилешко и телешко.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Legion

Aз моите ги храня от доста време с котешка храна и няма никакви проблеми.Рибките я харесват и нарастват много бързо.Последните дребосъци в аквариума ми бяха 4 неончета като ги взех бяха с размери около 1см. след 3 месеца и нещо са между 2.3 и 2.6 см.Охлювите също я папат.

MAKAPOB

Каква точно храна им даваш, че не разбрах.Сещам се за една на гранули, обаче е мазна.Може ли да дадеш снимка или да кажеш какво точно вземаш

Vlado

Цитат на: "Longanlon"някои хора смятат, че не е полезно за рибите да ядат основно храна, направена от топлокръвни животни. А храната за кучета е правена от пилешко и телешко.
Май по-скоро соя, соя и още малко соя...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.aquael.pl%2F_images%2FBaner_main.jpg&hash=ce3a2e621ee2cdd4e8f4513fba0aad85bc52e813

Живко

Цитат на: "Vlado"
Цитат на: "Longanlon"някои хора смятат, че не е полезно за рибите да ядат основно храна, направена от топлокръвни животни. А храната за кучета е правена от пилешко и телешко.
Май по-скоро соя, соя и още малко соя...

rofl  tooth
абе то вече и самото месо май е от соя. :wink:
Никой не се е родил научен.

Raven

а със какво мога да разнообразя храната на живородките.
от както ги имам ги храня само със Сера Випан , размножават се добре но ми се струва че не нарастват бързо малките.
нещо със зеленчуци,водорасли, витамини или нещо подобно.
за плати става въпрос.

ако им давам само зелените гранулки от Дарлинг или Чапи /с това си храня сетерите/ дали ще е добре да пробвам.уж в зелените гранулки имало зеленчуци.
доколкото знам в марковите кучешки храни почти гарантирано има витамини ,та за това се замислям.

или нещо друго подсилващо специално да им забърквам.само да не е сложно и да не е свързано със пасиране ,че ми изгоря пасатора докъто се опитвах да си правя един протеинов шейк със сурова тиква. :dunno
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Ilianidis

Я кой си има домашни любимци как не може да закъса за храна:)На моя спаниол му давам чернодробна,а на рибите от неговата:)Да ти кажа аз специално не ги знам марковите какво съдържат,но определено от тази насипната,която съм ползвал едва ли ще започнат по-бързо да ти растат.Живата храна си е най-ускоряващата растежа.Ако ти се занимава направи една историйка.Вземи един буркан,сложи малко плодове да поферментират....и като се завъдят дрозофили,отгоре с плик или там нещо си да ги засмука,ги дай на рибетата.Друго...настъргано замразено сърце никоя риба не отказва.Е пробвай и с различните маркови храни,те са вече безкрай видове.Тубифекса си дава рефлекса:(Някъде бях чел за забъркване на разни хранителни каши и добавяне на витамин а или ретинолА:)Може и вит. Е-жълтите течни гранулки дето ги дават по аптеките за децата-Токоферол.Те са мазнички и полепват по храната.За друго....другите да кажат.

Живко

raven
платите по-принцип растат мааалко по-бавно от останалите живородки.
защо ти е да растат по-бързо?
каква ще е ползата като пораснат вместо за 6, за 3-4 месеца?
отговора е:-никаква.
единственото което ще направиш е да им намалиш плодовитоста и естествената форма.
мисля обаче, че при теб не е необходимо да ги тъпчеш като прасета, както се прави масово.
просто трябва да им разнообразиш храната.
а иначе може да им дадеш каквото искаш,все пак рибите са всеядни.
аз навремето съм давал на живородки,пък и на други риби,какво ли не.
кремвирши, бисквити, дъждовни червеи, хляб и още какво ли не.
еее, имал съм малко ядове ама...
:lol:
Никой не се е родил научен.

DeViL

Ilianidis пробвах метода с кучешка храна :) само такава имах но беше малко мазна и за тва им дадох малко на моите любимци направо се разцепиха от ядене а на ТЕТРА храната пасти да яде пред тая  tooth

Ilianidis

Еее недей да хулиш,хубаво е ,че им харесва,но Тетра и Сера са си ненадминати.Ако ги нямаше тези марки,всички щяха да се чудят с какво да си хранят любимците.Едно време....само дафния от 4ст,тубифекс и друго май нямаше.Давай им за РАЗНООБРАЗИЕ,в никакъв случай постоянно.И гледай да не е мазна.Вредно е за рибите.

DeViL

Аз не хула просто виждам на ко се кефат рибките :)))