• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 23:38

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Соленоводният аквариум на tonik99

Започната от tonik99, 02.12.2012 21:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

geniusloci

Биопелетите и камъчетата нямат много общо, освен, че по тях живеят бактерии. Пелетите осигуряват храна за бактериите, така че да преработват амоняка в нитрити, а други бактерии да го правят на нитрати, в някаква степен дори е възможно част от тях (живеещите най-близо до повърхността на пелетите) да са в безкислородна среда и да усвояват и нитрати.

С "камъчетата" (което не става с камъчета, прави се със сипоракс или въобще - филтърна медия) осигуряващ площ, върху която бактериите да живеят. Храната може и да е обикновена водка, но трябва да знаеш какво правиш, че иначе рискуваш да с*овниш системата с дозирането. Съвсем спокойно може да добавиш съд със сипоракс или друга подобна медия, бактериите ще си го заселят с времето.

tonik99

Аз имам сипорак нали ми казахте да о подредя с дупките нагоре като при октопода и наредих го.

tonik99

Здравейте,искам да ви попитам  махнах камъчетата от биопелетния реактор докато си купя пелети какво мога да сложа времено сипоракс имам във съмпа дали мога да сложа въглен имам и перлит доста майками ми донесе от работата.

kamos

Перлита е за строителството, не за аквариума. Добра идея е да сложиш активен въглен в съмпа. Гледай да не предозираш активния въглен- всеки производител е указал на етикета какво количество за колко вода се слага.
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

tonik99

изгубеният рай

END!!!

tonik99

Нямаш проблем
: 15.03.2013г 15:03ч
Ето една снимка на съмпа със новия скимер е вече не е толкова нов това е реактора накрая ама още не е със биопелети.
Ето една на саркофитона вече си пуска пипалата всеки ден.

Рака ме изплаши че е умрял а то се оказа че си е сминел кожата аз забравих че те си ги сменят и го помислих за умрял :whistle:

tonik99

Днсес си взех нов обитател Opistognathus rosenblatti 
: 16.03.2013г 17:05ч
купих си още  сухи камъни ама нещо подредбата не е одбра според мене дайте идей как да ги наредя добре да стане.
: 16.03.2013г 17:05ч
Подредих ги по друг начин мисля че  по добре стана.

geniusloci

Писах ти и в другия форум - недей ги реди съвсем до стъклата, ако планираш да се гледа от въпросната страна, че после няма да може да чистиш около тях, поне не хубаво.

tonik99

Добре така и направих вече наредих ги като ми каза.Попчето яде  *YAHOO* и суха храна яде.
: 16.03.2013г 21:09ч
   Днес ми подариха и водорасли занм че топката е за съмпа но нямам място там и затова го сложих във аквраиума.
: 17.03.2013г 12:12ч
Ето и една обща снимка. 
: 17.03.2013г 12:12ч
Подариха ми и още едно коралче.

изгубеният рай

Не се вижда мого добре от снимката но мисля че е това което са ти подарили е Desmacidon tubular (вид гъба).Супер че рибока е проял толкова бързо,явно е бил захранен преди д го купиш.
END!!!

tonik99

Това е името на коралчето Lobophytum а попчето е да захранеон беше той мишо си ги захранва винаги и той ми каза че яде суха храна и няма претенций до сега от него като съм взимал рибки не съм имал проблеми.

: 17.03.2013г 13:01ч
Искам да попитам кога ще се е залепило коралчето тоес кога да му махна ластиците.
: 18.03.2013г 10:10ч
Днес си направих един реактор взех въглена от имаме една кничка която пречиства водата и има филтри взех един чисто нов от тях имамхме във нас и го разрязах взех вътрешноста по измихя малко и я сложих във реактора сложих и от двете страни по една марля взех я от кутиката на въглена беше по стените сложих от двете старин за всеки случай да не излиза навън.
: 18.03.2013г 20:08ч
Video - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting

geniusloci

Ако не друго (правописът ти е потресаващ, не ползваш препинателни знаци и изреченията ти просто не мога да си ги вкарам в главата), то поне си добър на тема правене на нещата с подръчни материали. Това с бутилката нямаше да ми хрумне. Иначе за въглен - има доста евтини по магазините, потърси такъв на "пелетки" в някой от акваристките магазини. Не е хубаво да пускаш активния въглен в реактор, понеже отделя малки частици.

А за корала - аз нямам идея, честно казано. Остави го да постои така, или по някое време след 2-3 дни пробвай да махнеш ластика, ако не се е залепил, слагаш го пак...

tonik99

tonik99

Здравейте успях да снимам попчето вече излиза и навън от камъните явно се е адаптирало похапва си много здраво и синфонира вече пясъка.
: 23.03.2013г 19:07ч

: 23.03.2013г 19:07ч

Similar topics (5)

58834

Публикации: 9
Прегледи: 7777

53004

Публикации: 0
Прегледи: 2657

9693

Публикации: 47
Прегледи: 29121