• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

07.07.2025 18:55

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Микрогеофагус алтиспиноса с хайвер

Започната от Kribenzis, 02.03.2013 16:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Kribenzis

Боливийския рам/мирези/ както е популярното име на тая рибка хвърли хайвер. Аквариума е 130 литра, 5 стъклени сома, 9 кардинала и чифт рамирези от посочения вид.  Засега го наглеждат, не че някоя рибка го атакува :)). Дано да са грижовни родители и не си изядат хайвера.

petar99

Има ли някакво развитие с хайвера и имаш ли с какво да го захраниш?

Kribenzis

Излюпи се преди 2-3 дни. Малките още не могат да плуват добре. Днес пуснах микрон над бебешката група. Засега е изключено да ги снимам - много са малки, пък и не ставам за снимач,
Нека дръпнат и да се приближат до предното стъкло. Забелязвам че през дни доста разнасяха малките с уста
из укритите места в аквариума

petar99

Да попринцип някой видове постоянно разнасят хайвера, за да е по безопасно и малките ядат ли микрон, понеже скоро мисля, че ще имам бебета от апистограма борели- зависи как се развие хайвера и почнах да търся микрочервей?

ogogogo

Без инфузория няма да ги бъде.
И най-дългия път започва с една крачка!
http://i629.photobucket.com/albums/uu14/ogogogo_photo/1-11.jpg

Kribenzis

Досега не съм правил номера с инфузорията. А и аквариума не е особено малък, така че дори и да им сложа три лъжици инфузория не вярвам да достигне до тях. Впръсквам микрон с капкомер към ятото, но кардиналите и стъклените сомове малко отсяват по-големите части.
Микрочервея върши ли работа?
Досега не съм ползвал.

dok70

Захранвал съм с микрон, после микрочервей и артемия, не е задължително инфузория. Имам даже негативно мнение за инфузорията, но това е друга тема. В общ аквариум обаче – забрави! ;-)
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

raiko

Спокойно може да се захранят директно с артемия.

Kribenzis

:coffee:
Колеги, постигнал съм хармонията !
В аквариума с микрогеофагусите, които добре си гледат малките, стъклените сомове и кардиналите вече имам 5-6 кардиналчета. Тенденцията е кардиналчетата да увеличават броя си.
Заявявам го отговорно, че ако и стъклените сомове в същия аквариум се развъдят ще се оттегля от акваристиката, за да знам че съм оттеглил, когато съм бил на върха.  *STOP*
В общия аквариум имам тъкмо проплуващи крибензиси, и все още пазени в делвичка анцитруси. Друго на ръка е че си растат предишно поколение трихогастри и анцитруси в отделен аквариум. Ред черитатата се въдят, без да го изтъквам :))
Ако някой не е доволен, да ме прощава / нали са прошки сега:)/
Весел петък / още "малката събота"/!

Similar topics (5)

53820

Публикации: 5
Прегледи: 3635

28999

Публикации: 2
Прегледи: 3221

7094

Публикации: 15
Прегледи: 9696