• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

20.07.2025 01:38

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариумът на Краси

Започната от DerWallfahrer, 09.10.2012 00:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

crxx

Цитат на: DerWallfahrer - 10.10.2012 23:35
Да, правилно, аз за Cladophora aegagropila говорех. То си е водорасло.
колега не съм разбрал правилно , мислех че говориш общо за растенията, *privet* не съм прочел правилно че си уточнил за кладрофората , гешката е моя извинявай , освен това аквариума ми харесва много и ще следя с интерес как се развива най-вече заради манадо субстрата , че повечето са или с аквасойл или с кварц или промит пясък или ''многослойно дъно '' , а и самия аквариум е добре стартиран , ще следя с интерес
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs10.rimg.info%2Fa98d53480242205af573b4e53ded2a9d.gif&hash=346eca51c8f3eb37de853ae9c3386bd9e1bf8bb4

kapacitet

С някаква умисъл ли си сложил толкова дебел слой грунд. Визирам тези 10 см. на места,  въпреки, че на снимките изглежда много повече.

DerWallfahrer

Цитат на: crxx - 24.10.2012 00:05
ще следя с интерес как се развива най-вече заради манадо субстрата , че повечето са или с аквасойл или с кварц или промит пясък или ''многослойно дъно ''
Каниш му се ти на това манадо, ама да видим...  :-D . Според мен като съотношение между цена и качество е оптимален вариант. Изглежда и доста добре, като трябва да отбележа, че реално грундът ми не е толкова "сигнално" червен (от фотото и Grolux-a е), както изглежда на снимките по-горе, а е по-скоро леко кафеникав. Под 4200к или 2700к си е направо кафяв.
Цитат на: kapacitet - 24.10.2012 00:14
С някаква умисъл ли си сложил толкова дебел слой грунд. Визирам тези 10 см. на места,  въпреки, че на снимките изглежда много повече.
Грундът като цяло е около 7 см, само в единия ъгъл 9-10 см. Повечко е заради криптокорините и заради факта, че аквариумът е по-висок, отколкото широк. Снимката на аквата без вода подвежда, впоследствие манадото се слегна.
Върти ми се в главата да добавя едно лимонче някъде до "чатала" на големия корен и да бодна Rotala rotundifolia най-вдясно на аквариума.  *mislia* Някой ако има идеи, да казва...
Поздрави! 
Краси Иванов  *DRINK*

diskusi233

Доста добре си оформил аквариума може ли да изкажеш някакво мнение отностно отношението на JBL Manado спрямо растенията и обратното.
Поздрави от гр.Враца.
http://www.planetinverts.com/Red%20Cherry%20Shrimp.html

DerWallfahrer

diiskusi233, ако можеш си взимай Манадо и според мен няма да съжаляваш. Потърси коментари из интернет, аз много опит с този грунд все още нямам и нищо ново не мога да ти кажа по въпроса.
Както писах вече макроподите хвърлиха хайвер. Аз смятах да не се занимавам за сега с дребосъци, но уви днес сутринта видях малки рибета да си щъкат из аквариума и сега съм в тиха паника. Не ми се иска да ги оставя да умрат, но и нямам никаква подготовка да ги отглеждам. Най-големия проблем май ще е захранването. Дали ще се получи с жълтък или евентуално с бебешките храни (да кажем на сера). Колегата cantiga ще ми услужи с едно 25-литрово аквариумче  *privet* , имам помпичка за въздух и нагревателче. Май ще се пробвам. Другата ми идея е да надупча внимателно някакъв палстмасов съд и да го поставя в аквариума заедно с дребосъците. Така поне параметрите на водата ще са по- стабилни. Някой пробвал ли е нещо подобно? Мерси много.
Поздрави! 
Краси Иванов  *DRINK*

DerWallfahrer

Хапват си Sera Micron за сега, днес сложих да люпя и артемия. Сифонирам през ден и допълвам с вода от аквариума.  :-)
Поздрави! 
Краси Иванов  *DRINK*

DerWallfahrer

Две бързи снимки. Правени са под 14w енергоспестяваща крушка с 6500к и изключен Gro-lux. Получи се доста натурален изглед.
p.s. Честита Нова Година на всички. Нека новата бъде по- добра от отминалата.  *DRINK*

Поздрави! 
Краси Иванов  *DRINK*

_Kirilov

Поздравления колега - за размерите на аквата си е страхотен , изглежда някак по-голям .

cantiga

Много хубаво се развива аквариумът, знаеш, че съм му фен! *THUMBS UP*. Криптосите радват, дано парвата скоро да тръгне добре.  :popcorn:
Поздрав!
Светослав

phalenopsis

Много хубав аквариум:) Завиждам ти за малките макроподчета, за сега опитите ми да развъдя лабиринтови са безуспешни.

DerWallfahrer

Не съм писал от доста време, а има някои промени в аквариумчето. Основната е, че изхвърлих корените, които се оказаха не особено подходящи за нашите цели. Преди няколко дни пробвах бамбукови пръчки, забити в грунда, хареса ми и за сега остават.
Като цяло криптокорините се развиват добре, дори се сдобих с още два вида- Cryptocoryne Mioya и Criptocoryne Lutea. От колегата cantiga получих и няколко коренчета Bucephalandra motleyana ,danke за което. Осветлението от около месец е една енергоспестяваща крушка с 11w и 2700к, малко е слабичко, но все пак струва ми се достатъчно. Няколко ориентировъчни снимки. Ще се постарая скоро да направя малко по- добри фотоси и ще кача пак.  :-)

Поздрави! 
Краси Иванов  *DRINK*

DerWallfahrer

Аквариумчето се развива добре, дори очаквам Bucephalandra-та ми да цъфне скоро  :-)
Поздрави! 
Краси Иванов  *DRINK*

petko

Ще цъфне ,ще цъфне супер.Дано се случи да цъфне като си във вас.Стои отворена само около 3-4 часа.

DerWallfahrer

Цъфна ми "кокичето"  :-)
petko, мерси за предупреждението, отвори се точно в неделя вечер, като по поръчка.
Поздрави! 
Краси Иванов  *DRINK*

cantiga

Добре, че го хвана наистина. Всеки коментар е излишен мисля, събра ми очите.  *privet*
Поздрав!
Светослав

Similar topics (5)

34650

Публикации: 3
Прегледи: 3429

53852

Започната от Qnew

Публикации: 31
Прегледи: 12724

13368

Публикации: 1