• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
23.05.2024 17:48

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

За гласуването на следващия конкурс ?

Започната от Тони, 26.12.2005 15:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

radika

Цитат на: "Георги"Малиии, колко се изписа покрай тоя конкурс. Аде спрете се. Отгласува ми се за другия!
Самия конкурс остана не на заден план, а в 9-та глуха. Кой спечелил спечелил. Другия път друг.

Напълно съм съгласна!

Stas

Жури не е най-добрия вариант. Това означава, че всеки трябва да си прави аквариума не според собствените си вкусове, а според вкусовете на журито.

Не бихме могли да намерим и безпристрастно жури при нас.

Нека Кралчев каже какви са негативите на гласуването с жури.

Boby_

Stas, а сега всеки, който иска да спечели нещо, не си ли прави аквариума според един ужасяващо осреднен шарено-цигански вкус на публиката? Абсолютно не си прав в случая - журито е далеч по-обективно (макар и не напълно) от общото гласуване.

elata

ЦитатЖури не е най-добрия вариант. Това означава, че всеки трябва да си прави аквариума не според собствените си вкусове, а според вкусовете на журито.

Аз пък все си мислех,че хората правят поне личните си аквариуми според собствения си вкус и разбирания...

77

Цитат на: "Boby_"Stas, а сега всеки, който иска да спечели нещо, не си ли прави аквариума според един ужасяващо осреднен шарено-цигански вкус на публиката?
не :!:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

77

Цитат на: "Boby_"журито е далеч по-обективно (макар и не напълно) от общото гласуване.
да,ама трябва да има определени критерии по които журито ще оценява :D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

Stas

Как може да говорим за безпристрастност от ... само пет гласуващи - жури! Безпристрастност се постига не с намаляване на броя гласуващи, а с увеличаването на техния брой! Не съм ли прав?
А някой да ми каже къде бихме могли да намерим 5-има безпристрастни, обективни и достатъчно компетентни души за жури? Mission Imposible!

И още нещо: пример сегашния конкурс.
Имаше аквариуми, които бяха класифицирани като демоде, незапомнящи се, не даващи нищо ново и какво ли не още. В същото време точно те се харесаха на ТВЪРДЕ много хора. Е, какво се получава - подходящо избраното жури е единствения начин тези според мен красиви "гледки" да бъдат "декласирани" или пратени ТВЪРДЕ назад в класирането. Ако това е целта съм съгласен, че журито помага.

Boby_, недей да определяш вкуса на публиката като "ужасяващо осреднен шарено-цигански". Обидно е! (Даже и според теб да е така.)

Elata, точно така е! Хората наистина си правят аквариумите по свой вкус. С жури, обаче, просто е безсмислено да участват в конкурса, т.к. вкуса на журито ще е определящ.

Raven

Стасе съгласен съм с теб.
искам да уточня че става въпрос за конкурс в България където средният вкус е такъв.
тези аквариуми които споменаваш тук се харесват и дори ако не беше този форум и новите виждания за акваскейп които наложи,тези аквариуми щяха да спечелят безапелационно първите места.
имам предвид конкретно твоят и на Евгени.

на които и да е международен конкур ообаче такъв тип аквариуми не биха имали шансове- съжалявам ,не се заяждам но просто това е така.

за да пробиеш на престижен конкурс трябва да покажеш не хубав,майсторски,с перфектни растения,приятен и тн. аквариуп,а просто нещо ново и оригинално.
а ако става въпрос за Амановия конкурс специално
- нещо много ново и много оригинално.

та така- аз не бих се наел да бъда жури на конкурс  тук защото ще трябва да лавирам между собствените си сложни и почти неразбираеми виждания и масовият вкус.
за това и не гласувах- предполагам че щяхте да се изненадате от мое гласуване и надали щяхте да го разберете- казах в лични разговори на участници мнението си.но понеже осъзнавам че това мнение е различно от масовото за това и реших да не гласувам.

за да има жури трябва да има и неоспорими и уважавани капацитети които да го съставят- а аз не виждам такива.
кои би оспорил мнение на жури в състав Амано,Наваро и Сенски примерно.

а ако някои от нас даде мнение ще има само излишни дрязги.
по добра е системата за гласуване според мен- поне за сега.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

sho

ми по въпроса с журито може да се направи следното уточняват се някакви  точки за всеки аквариум например 100 - след което се уточняват критерии по които ше се отнемат точки - примерно :
наличие на водорасли  - 5 точки
изкуствени растения  - 10 точки
недопустимо смесване на видове - 15 точки
.....
.....
и ако има равни резултати накрая журито решава кай точно ше е победителя . за съжаление обаче това оценяване трудно ше се приложи при акваскеипинга щото както казват руснаците "на вкус и цвет товарищ нет :) "
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsho-services2.hit.bg%2F81145289603.png&hash=b42dc24e05e44d4204fa084b00e78775791436e1

miTko

Цитат на: "sho"ми по въпроса с журито може да се направи следното уточняват се някакви  точки за всеки аквариум например 100 - след което се уточняват критерии по които ше се отнемат точки - примерно :
наличие на водорасли  - 5 точки
изкуствени растения  - 10 точки
недопустимо смесване на видове - 15 точки
.....
.....
и ако има равни резултати накрая журито решава кай точно ше е победителя . за съжаление обаче това оценяване трудно ше се приложи при акваскеипинга щото както казват руснаците "на вкус и цвет товарищ нет :) "
Става, ама журито трябва да ходи по къщите и да рови в аквариумите! :wink: Разберете, не му е времето още на журито!

Цитат на: "elata"Аз пък все си мислех,че хората правят поне личните си аквариуми според собствения си вкус и разбирания...
За хората не знам, аз така го правя. 8)
Разни мои АКВАРИУМИ 

kraltchev

Успеха на коледния конкурс за 2005 е много добър пример как конкурсите привличат интерес и хора към това хоби.  Ако искаме подобен интерес и в бъдещите ни конкурси ще бъде много важно да не повоторим елементарните грешки на други форуми или организаций.

Аз имам познавам доста хора и имам достъп до "вътрешна" информация за това как се организира конкурс, за гласуването и за това какви са проблемите.  Опита ми е само с конкурси за акваскейпинг, но поради природата на тези аквариуми организията и гласуването са претърпели големи промени през годините и е разумно да се поучим от тях. Тъй като определено знам че мога да помогна с информацията която имам намерението ми е да следя и да взимам активно участие в дискусиите за организацията на бъдещите български конкурси.

Като начало ще кажа че по време на организацията на всеки един конкурс на AGA дискусиите за това как точно да се организира всичко са направо лудост в сравнение с това което ние тук на българския форум имаме досега.  А  дискусиите и споровете след конкурса са стигали до такива размери че резултата е плачевен.  Глупаво е да не се поучим от техните грешки.

Днес или утре ще говиря с един познат който ще ми даде списъка на критерийте за гласуване в конкурса на aquaticplantcentral.com.  Гласуването в този конкурс е организирано много внимателно и доста детайлно.  Лесно можем да заимстваме някой неща.

--Николай

miTko

Ето за това иде реч! Защо да откриваме Америка по суша!  :?:
Разни мои АКВАРИУМИ 

niky

Ами аз отдавна го говоря, ама...ние търсим своя следа  rofl

Stas

Звучи примамливо: чакаме идеи и опит! :)

aquamalawi

Не защото съм победител в една от категориите, но мисля че ПОСЛЕДНОТО гласуване даде резултати поне 95% покриващи се с реалността.
Ако някой не е съгласен с получените класирания,нека сподели защо.
ФАКТ е обаче че ГОЛЯМОТО болшинство от съфорумците са доволни от резултатите, което прави този модел на гласуване УСПЕШЕН.
п.п. първоначално и аз се "подхлъзнах" по идеята за жури, но след като проследих коментарите съм убеден че тя ще даде по-спорни резултати.

Similar topics (5)

28561

Публикации: 2
Прегледи: 3303

21505

Публикации: 33
Прегледи: 10556

20936

Започната от bigbeer


Публикации: 24
Прегледи: 9348

7361

Публикации: 0
Прегледи: 1763

14468

Публикации: 141
Прегледи: 32096