• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.06.2025 02:04

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариумът на Peza

Започната от Peza, 28.12.2011 11:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Peza

Така е, но няма как за 6 месеца човек да придобие усет за това как седят нещата след като аквариумът се поразвие. Трябва си да ти мине през ръцете. Перфектни растения, от твоите уста в божиите уши  (pray).
Всеки си има цели с аквариума, мойта засега е една, да се науча да си гледам и кастря растенията. Благодаря ти за съвета, ще се възползвам от него при следващи (айде, този път няма да използвам думата която ми приляга най-добре: подредба) скейпове.
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

bustama

Новата подредба дава доста по - голяма свобода от колкото старата. *DRINK*
Гледайки снимките от нета няма как да се предобие реална представа за самия аквариум, човек трябва да си е мн. добър фотограф и когато реди растенията да ги познава - кое как расте и какъв му е цвета. Също, композицията трябва да е поставена на място - да заема обема, да няма тежест от вода или камъни,растения и тн. Абе баланс. :-D

zlatna ribka

Аз пък ще си призная :-[Не гласувах с най-висока оценка за теб,не защото не харесвам аквариума ти,качеството на снимките не ми харесва-съжалявам!
Знам ,че както и ти ,така и колегата Чакъров ,на който съм фен можете повече,виждала съм доста по-хубави ваши творения във форума....съжалявам но това е мойто си  мнение. Аз не гледам какво има в аквариума,за мен е важно да ме грабне и да гали окото ми, ;-)
"Разликата между приятелството и любовта е... доколко можете да се нараните един друг."

danielm

Цитат на: zlatna ribka - 02.01.2013 19:18
Аз пък ще си призная :-[Не гласувах с най-висока оценка за теб,не защото не харесвам аквариума ти,качеството на снимките не ми харесва-съжалявам!
Знам ,че както и ти ,така и колегата Чакъров ,на който съм фен можете повече,виждала съм доста по-хубави ваши творения във форума....съжалявам но това е мойто си  мнение. Аз не гледам какво има в аквариума,за мен е важно да ме грабне и да гали окото ми, ;-)

Абе да отгледаш читави китки при нитрати 0 , ниска твърдост и киселииност 6 ...направо си гали окото!
И аз дадох на Чакров наказателен вот, щото може много повече. От всички му красиви акви ... просто този беше най-малко красив!
Ама да е след мен си е направо грехота!!!! ГОЛЯМА!!!

Peza

Цитат на: zlatna ribka - 02.01.2013 19:18
Знам ,че както и ти ,така и колегата Чакъров ,на който съм фен можете повече,виждала съм доста по-хубави ваши творения във форума....съжалявам но това е мойто си  мнение. Аз не гледам какво има в аквариума,за мен е важно да ме грабне и да гали окото ми, ;-)

А така, как може ... , ми бой ;). Сега сериозно, виж за Чакъров съм съгласен, но това не му е аквариума с който да "се покаже", в момента си го развива. Това е скаридарника където водещото са скаридките,а не нещо друго, а те са страхотни!. А аз толкова си мога  :-D, не ме надценявай.

@danielm, @zlatna ribka
Стига с тези  оценки кой как гласувал ;) Не сме в училище я, че да си ги събираме в бележника.
Само дано догодина се престрашат повече хора и сложат аквариумите си там. Има толкова много които можеха да го направят.

zariio

Че кво му има пък на качеството на снимките не разбирам  *dontknow* *dontknow* *dontknow*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.org%2F49ki5eazv%2F10494175_10152367057258271_2072129839_o.jpg&hash=c59af89265d29439b6cc64736d6ad480b08a97c1

diskusi233

Аз да не остана по-назад,и да не забравя Честита Нова Година..-> *DRINK*

Незнаино защо,но неможах да видя нито една моя оценка(предполагам проблема е в мен),и все пак не се сдържах да поздравя колегата Peza за второто място и смятам,че не е чак толкова зле,но винаги можем и по-добре. *THUMBS UP*
http://www.planetinverts.com/Red%20Cherry%20Shrimp.html

user

*privet* Поздравления за класирането!

Като разгледах за пореден път снимките ми е интересно как би изглеждал аквариума с по-тъмен фон (примерно тъмно син). Не съм на ти с фотографията, но правил ли си такъв опит, защото гледам че другия ти аквариум  изглежда също много добре с тъмен фон.

Peza

Благодаря ви!
Не съм правил опити. Когато го лепих, на задното стъкло сложих фолио "пушено стъкло" (или май не се казваше така .. не помня). Пробвал съм да подложа по тъмен фон зад него ... но не става. А син/синкав фон ще седи по-добре, не не и тъмно син, мислил съм да сложа синя лампа от зад да пробвам, но ме мързи  :-[. И без нея ми е сладко кафенцето ситрин пред него... опс беше, но няма да разправям пак какво се случва като размътиш, отсъстваш, не се тори, пък после свърши бутилката с СО2 и всичко на куп ;), а да и не си платиш тока и ти го спрат за ден предната седмица  :-D

evgeni200

Цитат на: Peza - 02.01.2013 21:58
, но няма да разправям пак какво се случва като размътиш, отсъстваш, не се тори, пък после свърши бутилката с СО2 и всичко на куп ;), а да и не си платиш тока и ти го спрат за ден предната седмица  :-D

Да не пропусна нещо  *CRAZY*

Peza

Еми ... има и такива моменти. От снимките ще си проличи кой "обитател" най се е зарадвал на събитята :/

Сега, тези дни когато намеря време си играя с новата придобивка, жалко че времето е кът, но това си има и добрата страна, няма вълна от снимки по темите из форума  :-D. Но днес след като смених водата и седмичната профилактика изкопчих малко време да снимам.

Това е 3 седмици след голямата ножица и след днешната профилактика и кастрене, има доста за чистене и нещо ми се върти в главата левите туфи Бликса и Ротала да ги махна и да сложа нещо по-ниско :

И една снимка която ми хареса, играя си с настройките все още и много не знам какво правя, но понякога имам и късмет:

П.П. Идните седмица-две се очертава да имам повече свободно време, за това от сега предупреждавам за "флъъда" от снимки тук който се очаква  :-[ Или поне докато детето в мен не се наиграе с новата си играчка.

foreverfishforever

Колега, както ти казах аквата ти е бомбааа! ще видя и аз един ден да си взема скаридки за моя! само да изчистя големите гадовее! *CRAZY* *DRINK*

Peza

Щракам ли щракам аз ... умаляха ми коленете  :-D.

На разходка:

Да похапнем от "дървото" на живота:

Дзаак:

И хайде на работа:

Сори за снимковия спам ... но детето в мен няма спирачки  :-[

Ri6eto

Пич,страхотни снимки *BRAVO* кефят много,а и с обясненията *YAHOO* личи си ,че ти е на сърце!

foreverfishforever

Супер снимки!! *DRINK* *DRINK* *DRINK* *DRINK*

Similar topics (5)

19426

Започната от jodeci

Публикации: 19
Прегледи: 10466

43117

Започната от valvamp

Публикации: 2
Прегледи: 1776

15312