• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.07.2025 23:57

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Ето какво направих аз

Започната от hunter, 06.11.2010 23:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

paolo6481

Щом е почнал да пуска издънки няма да загине.Мисля че е нормално да загуби някои от по-старите листа.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

hunter

Надявам се да се е хванал вече, все пак минаха доста дни  :-)

Sandro

Аз го ползвам. Сравнително е точен. Не мога да кажа с колко има отклонение. Но съм го сравнявал с таблицата за PH KH. Сравнително еднакво е.

hunter

Днес реших да направя тест. Но нищо не отчете, изпълних точните инструкции но нищо. Сложих както пише 20мл. вода от аквариума във колбичката. После 5капки от 1-ви разтвор и разклатих после започнах да слагам от 2-ри разтвор капка по капка. Като след всяка капка разклащах за да се разтвори. Стигнах до 15-та капка и спрях защото не се бе оцветило и ще отиде шишенцето на вятъра. Според мен не ми се разваря СО-то защото ако както пише във листовката. Броят капки умножен по 2 дава колко е СО мг.на литър. Което значи, че както съм стигнал до 15капки това прави 30мг. на литър. И то не се беше оцветило а не ми се вярва да е трябвало да слагам още капки защото едва ли имам толкова много СО. Понеже всичко е в цветущо здраве риби и скариди и прецених че няма СО и спрях да не изхабя теста. Нещо не ми е ясно в цялата работа едва ли няма да има и един мг. на литър при положение, че постоянно има балончета СО. Колкото и да е все нещо минимално щеше да се е разтворило във водата.

evgeni200

Пробвай с газирана вода дали ще отчете нещо :-)
По добре недей там е над 300 мг/л , ще замине целия тест!

hunter

Последно, не разбрах какво да пробвам и какво не  :-)

evgeni200

Пробвай теста дали отчита.
Пробата правиш с разгазирана сода(гаЗирана вода) .
Погледни и срока на годност на теста!

hunter

Ясно, гледах за срок на годност още в магазина като го купувах но не видях и няма даже и дата на производство.

hunter

По въпроса за срока на годност на опаковката няма никакви дати нито маркировки нищо. Вътре има няколко бележки една на български. Изкарана на принтер и тя е инструкция за работа с теста но нищо повече. Другата е заводска на няколко езика и на нея нищо. И още една на принтер на Румънски езика на която последното изречение е expira la 22.04.2009  subst 1, 28.11.2008 subst2
Преписах го във гугъл преводача и означава това: изтича на 22/04/2009 вещества 1, 28.11.2008 фенол 2. Това да го разбирам ли че на шишенце 1 му изтича срока на първата дата а другата за шишенце 2? Май ще се наложи да се карам в магазина вие как мислите това срок на годност ли е?

paolo6481

Точно така ,тестът е с изтекъл срок на годност.Поискай подмяна с друг!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

hunter

Ок дано да ме разберат и да не става панагир  :-D, че вчера им дадох за този тест 18лева и ако ми кажат ми сори не знам.

hunter

Колеги върнах теста  :-) бихте ли ми препоръчали нещо изпитано и качествено и най вече точно в измерването  :-)

hunter

Днес е 7-ми ден откакто пуснах СО-то и мислех да правя нов разтвор. Защото ми се струваше, че е намаляло отделянето. Но като реших да отвия капачката бутилката се разклати леко и като тръгнаха едни балончета в аквариума. И реших да я оставя още та мисълта ми беше, че може би съм пипнал пропорцията доста добре. Щом 0.500мл. ме изкара 7 дни и продължава  :-D

pqko

колега и аз плзвам такъв тест,според мене е точен,когата го направих първия път ми показа 50мг.,значи беше много co2,намалих мехурчетата на 2 в минута и след няколко дни направих пак тест,сметнах и показа че е 20 мг,перфектно  :-)

Similar topics (5)

30483

Публикации: 2
Прегледи: 8333

12201

Публикации: 8
Прегледи: 9466

6809

Публикации: 14
Прегледи: 11747

28942

Публикации: 11