• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 01:07

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Плата със свити плавници ???

Започната от andreti10, 11.12.2012 20:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

andreti10

Здравейте, от скоро се появи проблем в аквариумът ми, който не знам на какво се дължи.
Няколко рибки вече си свиват плавниците и постепенно замаляват като започват да ядат по - малко, отслабват и в последствие умират, но се мъчат повече от 20 дни. Последно това се е случвало до сега с хелер, гупа сега и с една от платите.
Днес забелязах, че една рибка си е свила перките и се крие постоянно от другите рибки. Когато им дам храна се качва да яде, но не е жизнерадостна като останалите и съквартиранти.
ето и две снимки

andreydemon

Колега като гледам хигиената в аквариума е много занемарена.Сигурно рибките се натравят .Колко често и по колко вода сменяш и с какво ги храниш.За мен това е натравяне с амоняк *DRINK* *DRINK*
Да бъдеш втори означава да си пръв от загубилите...А.Сена!!!

andreti10

аквариума е 100 литра. Веднъж седмично сменям по 20 литра вода. храня със Sera vipagran и на Tropical - Supervit сутрин и вечер по малко.
Аератора работи денонощно и поддържа 26  градуса на водата.
: 11.12.2012г 21:09ч
eто как изглежда в момента аквариума

andreydemon

Като за начало засади повече растения(добре ще е да са бързорастящи като Елодея,Водна чума или валиснерия) и помисли за едно вътрешно филтърче а не с аераторчето.Струва ми се че рибките са много за този обем.Когато сменяш вода сифонираш ли дъното?И храни рибките по-добре веднаж на ден докато се стабилизират нещата.Успех
Да бъдеш втори означава да си пръв от загубилите...А.Сена!!!

Myxa TepopucT

До колкото виждам той има вътрешен филтър Aquael(нещо такова беше) с флейта.

andreti10

колега по-горе съм писал, че храня по два пъти на ден, не по един. Имам вътрешен филтър. при това растенията са малко защото имах проблем с охлювите които испасоха всичко, но благодарение на колега от форума сега всичко е ок.

andreti10

Проблема се разраства, 2 от гупите ми също развиха това и едната вече не е сред живите.
Сега намалих температурата на водата на 24 градуса, и пуснах и втори аератор с две гъбички. Също така два дена под ред сменям по 20 литра вода.
Извадих 2 от болните рибки и ги третирах с Sera bactapur i Sera costapus.
Чакам резултат да видя какво ще стане.

Similar topics (5)

53545

Публикации: 3
Прегледи: 2658

36141

Публикации: 6
Прегледи: 5236

29051

Публикации: 4
Прегледи: 4963

31531