• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 23:24

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Снимки на закупени дискуси(НЕ собствено произведени)

Започната от diskusi233, 11.06.2012 20:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

stanislav89

grigor nakov

Цитат на: stanislav89 - 13.12.2012 18:48
Невероятни са *privet*

Найстина рибите са много хубави очаквайте скоро и други снимки на друга покупка красавци ;-) :-[

}|{opukc

qoke2, имаш едно голЕмо евала от мен. Тепърва все повече ще има да се радваш на тези риби. Ще стават все по-цветни и бляскави. *THUMBS UP*

qoke2

diskusi233

Егаси рибите егаси чудото.. *CRAZY*
Страхотни не невероятни риби имате бе хора.. *THUMBS UP*
http://www.planetinverts.com/Red%20Cherry%20Shrimp.html

rakim

qoke2 страхотни риби  ;-) Най много ме впечатли че няма изоставащи риби или разлика в големината,като гледам нямаш и брада което за дискуси си е цяло постижение.
540л Южна Америка

qoke2

Благодаря! Брада нямам но в момента експериментирам с осветлението и зелените водорасли ме нападнаха буквално за 24 часа. Не мога да се оттърва от охлюви. Дайте съвет... Май ще се замисля да изкарам рибите и да налея вряла вода.

rakim

Защо ти е да се отърваш,според мен са ти в помощ дори и планорбисите.От тези риби остава маса неизядена храна,стържат и по стъклата...а като няма достатъчно храна сами се редуцират,поне при мен е така.Иначе ако толкова ти пречат вземи боция или от тези хищните охлюви.
540л Южна Америка

Peza

Браво, рибите са чудесни. Истинска наслада за окото. И аз като Rakim ще кажа, че не е нужно специални мерки за охлювите и според мен те са си част от системката. Когато имат повече храна се размножават и повечко, като нямат почти изчезват. Аз не бих си играл да се занимавам с тях при положение че рибите вървят толкова добре, все пак те са основното на аквариумът ти. Всякакви други "проблемчета" от към водорасълце или охлюв ... то стига човек да погледне към добре гледаните красавци и ще забрави, че било имало повечко охлювчета или др. "вредител".
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

qoke2

Абе и аз така си викам, ама сутрин като светна и не се виждат рибите от охлюви.... Планарията съм и хванал цаката и от време на време през 3-4 месеца я моря с панакюр (измира на 100%). Факт е че като намаля храненето и охлювите намаляват, но рибите остават недохранени. Имам чувството че тези риби могат да ядат по 24 часа в денонощието. В момента са на около 11 месеца. Като спрат да растат след 4-5 месеца ще намаля храната и предполагам ще се оправят нещата но сега е ужас.

diskusi233

Аз пък имам нещо като проблем или по точно още един достатък на аквариума с дискуса.
Проблема или така наречения достатък е,че немогат да живеят охлюви в аквариума в които гледам дискуса,скалариите и сомчето.. *CRAZY*

П.П.Незнам на какво се дължи това.Пробвал съм да гледам ампуларии след 5-6 дена умряха както и праноборис пак същия ефект..
Незнам на какво се дължи това,но и до някъде и неискам да знам.Предполагах или,че е от темперетурата или от рибите и сега мисля,че проблема е в своиствата на водата в аквариума.Важното е рибетата да са добре охлюви нека МрЪт рибите да са добре. :whistle:
http://www.planetinverts.com/Red%20Cherry%20Shrimp.html

}|{opukc

Цитат на: qoke2 - 15.12.2012 20:56Имам чувството че тези риби могат да ядат по 24 часа в денонощието.
*THUMBS UP*

grigor nakov

qoke2

discusi233, щом измират охлювите със сигурност не им е добре и на рибите!

Similar topics (5)

9792

Публикации: 3
Прегледи: 3544

7359

Публикации: 9
Прегледи: 5655

4467

Публикации: 24
Прегледи: 12408

21815

Започната от nbetta