• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.06.2025 01:13

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Побеляло око на риба слон

Започната от Толис, 25.11.2012 22:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Толис

Здравейте,
на снимката се вижда как на окото на рибката има нещо бяло...Какво може да е? Лекува ли се? Ще оцелее ли?

: 25.11.2012г 11:11ч
Ко стана е ?!?!?!?!?!?! 35 човека са видели темата и никой не е писал....За това ли е форума??!!?!?!?!?!?!?!?!
Най лесно е да си прост...

grigor nakov

Според мен е бактериална инфекция,каква е тази ръждясала котва в аквариума ти?  =-O :-|

Толис

Относно котвата, не е раждясала а така изглежда...Иначе е най обикновенна играчка за аквариуми:)
А за слончо? Какво да правя ? Имам едно лекарство contra-ichthyo да сложа ли от него в аквариума? И като цяло другите асъл компетентните няма ли да си кажат мнението ?

rakim

Напиши данни за аквариума,филтрация,размери,брой риби и видове,кога сменяш вода и по колко,с какво храниш?Тези риби изискват особено отношение относно последното и не,не слагай лекарството ихтио не е .
540л Южна Америка

Толис

Аквариума е 161л. 84x50x38. Филтрацията е външна на SUN SUN, водя смяням на месеца по 20л. Не мисля, че има нужда от повече, а пък и да е по-често.Храня ги с хубава храна която съм миксирал:Тропикал, Сера, Тетра и за десерт им пускам от тази червената за дискуси която е с многото белтъчини.
Риби бол :-D Като бройка не ги знам, защото са много.Иначе:риба пеперуда,тернеция,фенери,трихогастер,сребърен долар, балонка, сребърна акула и пангас (малки са), черен нож, риба плюнка(дет плюела мухи за да се храни), стъклен костур, четери змейчета магронатус, и вече доста сомчета: рафаелово, агамикс, калихт, джули, панда, синоднт, макраканта, зеброво, някоя друга лепка и общо взето това са :)), но определено живот си живеят-като ги гледам :))

rakim

Аквариума ти е пренаселен,с толкова риба в този обем не на месец а и през ден да сменяш вода  пак ще им е тясно.Иди в раздел за начинаещи и чети,това е един цитат от една статия за рибата чети и си направи сметка ,,Тези риби са извънредно чувствителни към хигиената в аквариума, към препарати и сол. В някой части на САЩ и Германия се използват като индикатори за качеството на водата,,...Според мен заради пренаселеноста и лошата хигиена е развила гъбична или бактериална инфекция,прочети за изискванията и.Не се гледа с бързи риби защото гладува,от снимката си личи че и е хлътнал корема.Не съм ги отглеждал но от хора съм чувал че суха храна не ядът също така,но за това не съм сигурен.
540л Южна Америка

Толис

Аз не мисля, че трябва да сменям често вода, тя е кристал, на рибите им е екстра от това което наблюдавам поне.А колкото одо слона разбирам, че е капризна рибка...ок, благодаря за инфото.

rakim

Дали е кристална или не водата няма нищо общо с качеството и.
540л Южна Америка

nikolaytoshev

1. Какво е осветлението в аквариума ти: вид, W/L, светлоден и т.н.

2. Дали знаеш какво е pH на водата ти? Виждам, че си от Бургас. Не знам дали е твърда или мека водата там.

3. Какъв грунд използваш: вид, фракция?

4. Да не си сложил някакви малки камъчета или големи камъни, които са на варовикова основа, за украса например?

5. Каква е температурата в аквариума?

Толис

Окото му се оправи от самосебе си :)

Similar topics (5)

46928

Започната от Golden

Публикации: 2
Прегледи: 2502

15256

Публикации: 8
Прегледи: 10118