• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.07.2025 03:43

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Стъклено сомче

Започната от VenusVicious, 19.11.2012 17:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

VenusVicious

Здравейте, днес ми подариха две стъклени сомчета - прозрачните, на които им се вижда всичко....Въпросът ми е, имат ли някакви по-специални нужди, освен пясъка, за да не си надраскат мустаците...

danielm

те до пясъка няма и да се доближат ...

pathfinderrr

Грижите са като за всяка друга риба. Само дето те са стадни и обичат да са в компания поне 5-6. Обичат прозрачна храна, щото инак се вижда какво са яли   ;-) :-D
<O(((((<{

FHM

Ето инфо за рибока http://aquariumbg.com/fish.php?fish=790
прочети и ще разбереш какво им е необходимо

VenusVicious

Цитат на: pathfinderrr - 19.11.2012 17:09
Грижите са като за всяка друга риба. Само дето те са стадни и обичат да са в компания поне 5-6. Обичат прозрачна храна, щото инак се вижда какво са яли   ;-) :-D

То това, което са яли не се вижда :-D Давах им днес артемия и не се вижда...Те ядат адски малко тия риби....

Цитат на: danielm - 19.11.2012 17:05
те до пясъка няма и да се доближат ...

Що няма?

stanislav89

За разлика от повечето сомове, Kryptopterus bicirrhis се придържа към средните и горните слоеве на водата. Понякога е трудно да се аклиматизира към аквариума.
Това изречение не ти ли отговаря на въпроса? Прочети статията, там всичко си пише.

ogogogo

"Стъкленият сом" всъщност въобще не е сом.
И най-дългия път започва с една крачка!
http://i629.photobucket.com/albums/uu14/ogogogo_photo/1-11.jpg

danielm

ама с тези мусаци ... прилича  :-D.

VenusVicious

Ама тия сомове само под гъбата на филтъра седят....Иначе като има храна ядат с кеф, но иначе само там седят...

Асен Евгениев

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

monster_turtle

Сега са малко стресирано, но с времето ще се оправят и ще си щъкат по целият аквариум :-) .

yasen_vn

Имам две стъклени сомчета от повече от година. Изобщо не са плашливи, имат добър апетит, стоят в средата на аквариума и са атракция за тези, които ги гледат. Много от хората, които не се занимават с това хоби са очудени, че има такива прозрачни риби.

VenusVicious

Много са яки моите и си хапват страхотно - с добър апетит са...Но още си седят под гъбата през другото време  :-[

yasen_vn

Сигурно още са стресирани, но аз вярвам, че скоро ще им мине и ще можеш постоянно да ги гледаш над средния слой на аквариума.

Myxa TepopucT

Venus аквариума ти на какво място се намира(не трябва да има много движение около аквата, не трябва да е до врата!!!).