• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

13.07.2025 23:53

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

660 литровата ми система

Започната от камен чочев, 13.03.2011 20:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Стоян Михов

Хм, снимай я ако не ти представлява трудност. При мен има някакви подобия на полипи по ръба, и аз ще я пробвам да снимам.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

tonino

14.11.2012 07:22 #511 Last Edit: 19.02.2018 20:13 by tonino
...

kamenov

Тази "гъба" я имаме и в магазина според мен е Sinularia Dura

камен чочев

Цитат на: tonino - 14.11.2012 07:22
Камене, Камене...ако знаеш как ти завиждам...( *dontknow* благородно или не  :-D) аквариумът е "приказка" *THUMBS UP* , както и цветовете

Оцеларисите влязоха ли в размножителен цикъл? Правил ли си някакви опити с тях?
Ами те не са спирали. По мои наблюдения хайверът се излюпва на дванайстия ден и до три -четири дни е положен нов. На горкия мъжки свет му се извива да вее отгоре

Стоян Михов

Цитат на: kamenov - 14.11.2012 07:25
Тази "гъба" я имаме и в магазина според мен е Sinularia Dura

Мерси kamenov, спести ми доста ровене.

изгубеният рай

От мухата направихте слон(както обикновенно).
END!!!

tonino

14.11.2012 18:19 #516 Last Edit: 19.02.2018 20:12 by tonino
...

камен чочев

Поне така си мисля, за дните де. Иначе температурата е 26 градуса. Поредното хвърляне беше събота вечерта, така че ще засеча точно.
: 14.11.2012г 20:08ч
Малко снимки от къщата на Манто. И самият той  ]:->

M_I_T_A_K_A

Хубава и цветна къща. Обитателя и той голям красавец.
Всичко за соленоводната акваристика
Риф Парадайс ООД
0883378215
0899300219

Ангел Христов

Горгониите са неземни просто!!!  *privet* А Манто е построил комунизма дето е приказката  :-D
Голям кеф е сигурно, Камене, да наблюдавате това всеки ден!!!   
Морската акваристика е място, където законът на Мърфи и банковата ни сметка се срещат...

Стоян Михов

Е как искаш Мантото да не те пердаши (теб и всеки друг нахалник) всеки път като се опитвате да влезете в къщата му, то такава хубавина се защитава до последната капка синьо - зелена кръв  *THUMBS UP*

tonino

16.11.2012 08:22 #521 Last Edit: 19.02.2018 20:11 by tonino
...

pathfinderrr

Здравей Стояне, възхищавам се на труда ти и на това, което си постигнал със соленоводния аквариум. Аз сам замислям да се пробвам в дебрите на "солената" акваристика, но все още съм на етап финансово планиране. В тази връзка бих искал да те помоля за малко помощ. Може ли да споделиш колко горе долу струва една система като твойта - пълно оборудване и пълнене с риби, корали и т.н. и колко струва ежемесечната поддръжка? Благодаря за това, че споделяш тайни от "кухнята" с нас! Поздрави!
<O(((((<{

geniusloci

Май трудно ще ти каже животните в нея, като гледам - събирал ги е с времето.

Иначе системата - сложи го 1300-1600 лева аквариум с шкаф и съмп (най-грубо), 500-800 лева скимер, едно 10 кила живи камъни - 350 лева (и малко е малко, но пък зависи колко бързо искаш да стане - може и да стане), към 200 лева за камънак и пясък, 100 лева подкачваща, 200 лева въртящи помпи - това ти е санитарният минимум образно казано, плюс осветление - там вече друг ще трябва да каже колко чини правенето му. Готовите неща са интересни, но ще ти отидат едно 1000 лева за тях, за LED - и повече.

Месечните разходи вероятно са най-дебели откъм храна и сол. Едното зависи колко риби имаш, другото - колко често и по колко сменяш. разбира се - ток, добавки и глезотии - добавките може да са ти и 5, и 500 евро на месец, пак си зависи от теб.

По темата  - ох, тая лилаво-виолетовата горгонария... не бях попадал на снимка на такава, уникален цвят! За големия аквариум - само добри думи, не зная на кой не му харесва, но аквариумът ти върви чудесно и радва окото.

камен чочев

Цитат на: M_I_T_A_K_A - 15.11.2012 20:42
Хубава и цветна къща. Обитателя и той голям красавец.
Така е Митак, хубава му стана къщичката на хубавеца  :-D

Цитат на: angelchosh - 15.11.2012 21:04
Горгониите са неземни просто!!!  *privet* А Манто е построил комунизма дето е приказката  :-D
Голям кеф е сигурно, Камене, да наблюдавате това всеки ден!!!   
Кеф е Геле, а за комунизма да благодаря на Колето, че и за храната се погрижи (живи скаридки). За горгониите таях притеснения, че ще умрат, ама им хванах цаката.  ;-)

Цитат на: Octopus - 16.11.2012 00:13
Е как искаш Мантото да не те пердаши (теб и всеки друг нахалник) всеки път като се опитвате да влезете в къщата му, то такава хубавина се защитава до последната капка синьо - зелена кръв  *THUMBS UP*
*ROFL*

Цитат на: tonino - 16.11.2012 08:22
Камене би ли споделил подхранваш ли/и с какво горгонариите и дендрото?

Всекидневно-  с ротифери и циклопс, както и с бактерии от гъбата, намираща се отзад, в съмпа.

Цитат на: pathfinderrr - 16.11.2012 12:31
Здравей Стояне, възхищавам се на труда ти и на това, което си постигнал със соленоводния аквариум. Аз сам замислям да се пробвам в дебрите на "солената" акваристика, но все още съм на етап финансово планиране. В тази връзка бих искал да те помоля за малко помощ. Може ли да споделиш колко горе долу струва една система като твойта - пълно оборудване и пълнене с риби, корали и т.н. и колко струва ежемесечната поддръжка? Благодаря за това, че споделяш тайни от "кухнята" с нас! Поздрави!
Само не разбрах, защо Стоян  *dontknow*

Цитат на: geniusloci - 16.11.2012 16:25
Май трудно ще ти каже животните в нея, като гледам - събирал ги е с времето.

Иначе системата - сложи го 1300-1600 лева аквариум с шкаф и съмп (най-грубо), 500-800 лева скимер, едно 10 кила живи камъни - 350 лева (и малко е малко, но пък зависи колко бързо искаш да стане - може и да стане), към 200 лева за камънак и пясък, 100 лева подкачваща, 200 лева въртящи помпи - това ти е санитарният минимум образно казано, плюс осветление - там вече друг ще трябва да каже колко чини правенето му. Готовите неща са интересни, но ще ти отидат едно 1000 лева за тях, за LED - и повече.

Месечните разходи вероятно са най-дебели откъм храна и сол. Едното зависи колко риби имаш, другото - колко често и по колко сменяш. разбира се - ток, добавки и глезотии - добавките може да са ти и 5, и 500 евро на месец, пак си зависи от теб.

По темата  - ох, тая лилаво-виолетовата горгонария... не бях попадал на снимка на такава, уникален цвят! За големия аквариум - само добри думи, не зная на кой не му харесва, но аквариумът ти върви чудесно и радва окото.

Малко поправки: скимер - 900€, камъни около 100кг -към 2500лв, подкачваща 200лв, уейвмейкъри 800 €, осветление към 2000 лв, аквариума с шкафа и съмпа към 2000лв. И т.н.
Живите работи са поне двойно на дотук изброеното... Сметките отдавна съм ги зарязал  :duvar:
Месечна поддръжка 250-300лв.

И трите горгонии са уникални,  мисля да фрагна и да сложа и в големия... А на когото не му харесва има свободата да си направи такъв, какъвто му харесва. Аз съм доволен, че с много малко усилия системата си се развива. Разбира се,  ако бяхме една нормална държава, щях да имам доста по-красиви корали, но ...

Similar topics (5)

44187

Публикации: 12
Прегледи: 6553

56493

Публикации: 6
Прегледи: 4162

42364

Публикации: 86
Прегледи: 30359

57637

Публикации: 72