• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

10.07.2025 13:58

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Бети - общи въпроси

Започната от Nemo, 05.05.2005 15:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

m3n7alsnak3

ами не мисълта ми беше, че тя е по-малка от мъжкия и за това се крие, за това сега си намерих по-малък мъжки (поради очевидна липса на женски в голяма част от магазините покрай стрелбище  *dontknow*)  и ще видим какво ще стане. за сега от него не се крие пък да видим

rollon

При мен бетите си вършеха работата по-добре на приглушено осветление  :-D

Heartwork

Колеги искам да попитам нормално ли е мъжкият под стиропора да прави гнездото а не до него ? Защото мисля, че не трябва така малките няма ли да се задушът ?
Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

serdarov

Няма как да се задушат, тъй като все още нямат лабиринтов орган. Той се образува по късно, за сега са като всички други риби.

Heartwork

Значи под стиропора нищо няма да им стане? Женската е отделена в чаша в аквариума след колко време да я пусна при мъжкара ?

easternalien

Нормално е да прави гнездото под стиропора, моят прави същото и няма проблем с малките :)

Heartwork

Ок благодаря за информацията. *DRINK*
: 14.10.2012г 17:05ч
Все пак женската след колко време да я пусна от чашата?

easternalien

Пусни я, когато мъжкият направи прилично гнездо. Мъжкият прави гнездо, отива да се изперчи на женската и се връща  веднага при гнездото и това се повтаря известно време, тогава я пускам. В началото я гони известно време, след това започва да я "приканва" до гнездото, ако е готова, започват танците, извивките и и т.н. Поне аз така процедирам и при мен върши работа.

Heartwork

Развъждал съм бети но предишната ми женска умра и сега.... Иначе като ги пуснах за 5 мин и двамата той започна да я кълве а тя стана на ивици цялата. Пълна е с хайвер ще се пръсне. Подържам 26 27 градуса. Женската е в  прозрачна чаша при него. Перчи се и се връща прави балончета пак се перчи и се връща. Някак са ми смешни  :-D :-D :-D :-D
: 14.10.2012г 20:08ч
Как да преценя че е направил прилично гнездо. При предишното развъждане пуснах женската и мъжкият по едно и също време той прави 2 дена гнездо и презнощта беше разпердушинил женската и на 3 ден следобед ги гледах че хвърлят пък тук ще действам по друг начин

Асен Евгениев

Цитат на: Heartwork - 14.10.2012 20:19
Пълна е с хайвер ще се пръсне. Женската е в  прозрачна чаша при него. Перчи се и се връща прави балончета пак се перчи и се връща.
Готови са.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

serdarov

Когато пуснеш женската при мъжкия и осигури някакво укритие от растения, керамика или каквото се сетиш. Така дори той да я гони агресивно, женската ще има къде да се скрие, иначе може да стане на парцали. Когато е готова тя сама ще отиде при гнездото.

Heartwork

Сега цялата е на ивици и му се перчи но той седи при гнездото свит. Презноща беше излезнала от чашката но нямаше хайвер защото гнездото не беше готово. Мисля че още малко му трябва и ще я почне има да си довършва гнездото.
: 15.10.2012г 14:02ч
.

Heartwork

Искам да попитам кога да включа аератора преди да има малки или след като ги забележа ? Вторият ми въпрос е осветлението изключва ли се ?

S_mo

Ако го включиш след като видиш малки няма да има кислород във водата :coffee:

Heartwork

Значи постоянно включено а светлината ?

Similar topics (5)

55790

Публикации: 26
Прегледи: 14614

50643

Публикации: 9
Прегледи: 7403

45644

Публикации: 4
Прегледи: 4128

35686

Публикации: 13