• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

28.07.2025 22:26

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Стартирам 500л аквариум - търся идеи за заселването му

Започната от manol, 15.07.2012 23:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

manol

В никакъв случай не ме убиждат съветите ви  ;-) Общо взето това е и моето мнение. Изкуствените растения нямат място там - съгласен съм. Поетапно ще се залеси като си му е реда, но мисля да огранича зелинината до минимум тъй като не ми харесват аквариумите тип джунгла.
Днес си взех много хубав ситен пясък от един дунавски остров.  *YAHOO*  Мисля да го измия много хубаво и после да го пека във фурната на 250 градуса. Това дали му е достатъчно за да го сложа в аквариума?  :-|

Penta

Измий го хубаво, залей го с вряла вода ама да го печеш че и на 250 градуса - няма да го яде бебе я :)

change

Ако този аквариум е един метър на дъллжина, определено мисля, че на тези двете риби ще им трябват поне 3 метра, че и повече като гледам клипчето  =-O. Но аз нищо не разбирам  :buff:
Колкото повече Мечо Пух гледал, толкова повече Прасчо го нямало...

manol

Ето последната промяна. Живот и здраве мисля да добавя още 6/7 червени неона и да го оставя така докато не пораснат скалариите....

ilk4000

manol

Penta

Добре изглежда аквариумчето, обаче с този ситен пясък всяко едно боклуче ще се вижда. Много чистене трябва :(
Зеленината ще се ограничи до минимум от задушаване на корените.

GoldyFishy

На мен дискусите са ми най любими, може и на теб да ти харесат но са малко скъпички и когато пораснат могат да стигнат до 500лв че и повече... Ако искаш дискуси гледай да ги вземеш от малки просто защото са по евтини :-)