• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

28.06.2025 06:18

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Болест при Молинезии

Започната от Benito, 29.09.2012 10:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Benito

Здравейте,

Имах около 7 молинезии, като най-много наведнъж съм имал 5. Обаче след като ги взема след 1-2 дни на някои от тях им побелява устата и опашките отзад стават някакви раздърпани. Почти не се движат и стоят зад корена или до някое растение, а когато го правят е някакво хаотично. За жалост нямаше как да ги снимам, понеже се крият на място, където е трудно за снимка. Сега от 7 имам две жизнени, на които май още нищо им няма и 2, които мисля, че са болни и днес/утре ще обърнат корема. Някой да е запознат със случая?

Аквариума ми е нов - 100л. Стартиран е на 01.09.2012. Вчера спрях да слагам 10мл на ден биостартер в продължение на 10 дни. Още не съм сменял  част от водата, а първите рибки взех преди 10 дни. Имам филтрация и осветление, както и 6 растения. Освен молинезии в аквариума има и 3 сома палеатус, който според мен си живеят добре. Имам средно голям грунд около 3-4 см на дъното

Nikiengi

От това, което чета, стигам до извода, че заболяването на рибките ти е това: http://aquariumbg.com//articles/image/Sera_32.jpg
Беше добре да има снимка, но ако го разпознаеш на листа е написано и лечението!  :-)

Benito

На това ми прилича. Можеш ли да ме ориентираш горе-долу колко струват препарата за лечение?

ancitrusa

Цитат на: Benito - 29.09.2012 11:00
На това ми прилича. Можеш ли да ме ориентираш горе-долу колко струват препарата за лечение?
Горе долу 10 лева.

Benito

Благодаря отново. То и аз се сетих да видя в нета, ама нали е по-мързеливо първо да питам...  :duvar: :)

Similar topics (5)

31039

Публикации: 36
Прегледи: 20066

18727

Започната от Borko7

Публикации: 6
Прегледи: 4641

5756

Започната от smat

Публикации: 3
Прегледи: 5421