• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

28.06.2025 01:39

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Бяла точка по неон

Започната от manyg, 12.09.2012 15:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

manyg

От известно време гледам на един от неоните има бяла точка и не се маха, дайте идея какво може да бъде?

Съжалявам за лошите снимки, но са доста немирати тия юнаци, а и снимам с телефон

ако има зна4ение
Аквариума: 380 литра
обитатели: 15 неона, 3 коридораса

Nikiengi

Колега, аз не мога да видя от тези снимки бели петна, защото не са фокусирани, затова ето ти линк към моя подобна тема и виж дали точките на твоите приличат на тези на моите неони: http://aquariumbg.com/forum/problemi-pri-ribite/bolni-neoni/. Аз моите ги излекувах с FMC на Даяна, но то е мор за растенията! По-добре да лекуваш в отделен аквариум!  :-)

manyg

Не мисля, 4е са такива :)
успях да направя няколко по-добри снимки

То4ката е една и е големи4ка

Nikiengi

Като гледам ми прилича на някоя гъбична инфекция! Виж в страничното меню - Болести, последното от табличката - Как да опазим рибките си здрави - Сера справочник, виж там на какво ти прилича и е описано и с какво да лекуваш. :-)

ilk4000

Най - вероятно е Ихтио (Ichthyopthtirius multifiliis). Sera Costapur ти трябва.

Nikiengi

Цитат на: ilk4000 - 12.09.2012 23:11
Най - вероятно е Ихтио (Ichthyopthtirius multifiliis). Sera Costapur ти трябва.

Е нали точно това казва колегата, че не е ихтио! А и точката е само една и е по-голяма от тези на ихтиото.  ;-)

manyg

Да не е. Колега това с каталога на Сера го направих преди да пиша темата.
Утре ще взема Малахитово зелено или Малахитово синио (да видим дали ще дадът резултат) и ще го сложа рибето в малкият аквариум за 3-4 дена. Температура е 24-25 градуса и се 4удя дали да не я задигна до към 30-32 докато трае ле4ението?

Nikiengi

Препаратите, на които си се спрял са слаби и няма да ти свършат работа според мен, но ти си знаеш най-добре.  :-)

S_mo

Sera препаратите също не са най-добрия избор

manyg

Цитат на: S_mo - 13.09.2012 00:59
Sera препаратите също не са най-добрия избор
Предложи друго

easternalien

Смени неонката, излиза най-рентабилно :) Неонка - 1 лев. Химийка - 5-6-7 лева.

manyg

Претпочитам да се опитам да спася животинката. Тия 4-5 лв отгоре къде ли не съм ги дал.

Nikiengi

Защо не опиташ с Ретапрен от аптеката, аз също не харесвам Бактопура на таблети на Сера, но течния е добър. :-)

aqua bg

Лечение не необходимо.
Това бялото се нарича бактериален възел-неочаквано се появява и също така неочаквано изчезва.
Изчакай и ще се оправи само.
Поздрави Владо :-)
www.varnadiscus.com - ферма за Дискуси

manyg

преди в малкият аквариум имах такава пъпка (ъъъ колко гадно зву4и) на неон. Ta неона се оправи от самосебе си , но така и не разбрах какво е и защо се е появило. 30 минути кисна в аквариума в опити да хвана неона, но без успех.
aqua bg, дано си прав ;)

Similar topics (5)

23363

Публикации: 5
Прегледи: 4386

31692

Започната от Nikiengi

Публикации: 3
Прегледи: 5914

55809

Публикации: 1
Прегледи: 1971