• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.07.2025 04:51

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариумът на change: растения и дискуси !

Започната от change, 09.09.2012 15:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kimmy_rz

Ако не стартираш поне още един аквариум (като не броя лазарет-а) в следващите 5-6 месеца да не се казвам Исмаил.

pl86

Много хора не харесват претъпкани аквариуми с много видове в тях, на мен приятелите ми се чудят как гледам 2 риби (астронотус и гебицепс) в 330л, но не бих ги сменил за нищо, исках голяма риба и сега я имам, не съжалявам и за миг, колегата е искал дискуси и .. той сега има прекрасен аквариум с дискуси.

А това че щяло да му се прииска 2ри аквариум ... може и да не е така, много хора приемат аквариума и като декорация, нещо което краси дома, и не искат аквариуми със стърчащи кабеляци от тях в който се опитват да размножават всеки вид риба който им попадне, и аз бях така в началото, но това омръзва, докато съм сигурен че тези прекрасни дискуси няма да ти омръзнат никога:)

Поздави за прекрасния акварим, супер са и размерите и рибите и декорацията   *DRINK*
https://s8.postimg.org/ctn5jythh/facebook.png Соленоводни аквариуми България

640L - reef
15L  - pico reef

diskusi233

Мнго хубав аквариум колега поздравления.
http://www.planetinverts.com/Red%20Cherry%20Shrimp.html

change

:-) Големи сте скици  :-)

За рибите си имам план. Ще махна 7 боции и 5 анцитруса. Ще ми останат 3 боции и 5-6 анцитруса.
Неоните ги оставям. Ще търся 2 сини диаманта и 2 леопарда и двата бели дискуса ще махна(те и без това са за запълване на бройката).
Просто не можах да намеря дискусите, които искам за момента.
Други риби няма да слагам в съда, нямам и желание. Не харесвам пренаселени аквариуми.
В крайна сметка ще имам 7 дискуса, 3 боции, 5-6 анцитруса и неоните. Дори тези риби са много, но се надявам да се справя.
За други аквариуми не съм мислил, но не отричам възможността да имам  :-)

Колкото повече Мечо Пух гледал, толкова повече Прасчо го нямало...

Peza

Цитат на: change - 10.09.2012 16:56
За други аквариуми не съм мислил, но не отричам възможността да имам  :-)
Ще има, така като гледам мерака ти, особено ако откриеш чара на скаридките! Поздравления и добре дошъл в хобито. Страхотно начало, направо не мога да повярвам, че е първи аквариум, много добри първи стъпки, както каза akapulko като си знам моите първи (че и втори и трети) аквариуми чак срам да ме хване  :-D.

Цитат на: zariio - 09.09.2012 18:21
Долната част от шкафа където е техниката  е рай за техно онанисти като мен  :-D
:-D +1 в мое лице
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

Penta

С ужасно много питане и четене се получи един красив аквариум наистина.
Да припомним откъде започна всичко:

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2F78.imagebam.com%2Fdownload%2FtxK0o8AsLQFWYEfEZ3xkQg%2F20518%2F205176715%2F456.png&hash=b545b27bdfb1fc4687d7866f07ed70397ba110a2

change

Да, така изглеждаше преди месец =-O. Тогава дори не бях чел по форумите и си беше доста наивен аквариум.
И техниката му беше за друг вид акваристика(вече е заменена цялата). За съжаление подходих към хобито
без да прочета нищо в началото. Разчитах само на почтеността на търговците... колко наивно  :-)

zlatna ribka

Да,май всички начинаещи подхождаме доста доверчиво към продавачите и след това съжаляваме! *dontknow*
След доста четене ....вече се чудим" тая помпа защо я купихме"или"защо взех от този грунд,черният би стоял доста по-добре",
човек се учи докато е жив! :-) Важно е ,че аквариума върви добре! 
"Разликата между приятелството и любовта е... доколко можете да се нараните един друг."

EKLIPSIS

Change поздравления за прекрасния аквариум ,който си направил...всичко ми харесва и риби и растения,единствено бих те посъветвал не се хващай за всяка дума ,която чуеш от съфорумци, както знаеш завист много... безпочвени критики много,но това не променя факта че аквараиума ти е добър и ,че ти си добър акварист(макар и нов),след като си съумял да направиш такъв аквариум.Поздрави.

change

Благодаря на всички за добрите оценки  :-)
Ето и малко допълнителен снимков материал

stanislav89

Чудесен аквариум, това долу растението на последната снимка в дясно какво е ? Става въпрос за ниското.

change

Цитат на: stanislav89 - 11.09.2012 20:32
Чудесен аквариум, това долу растението на последната снимка в дясно какво е ? Става въпрос за ниското.

Ричия навързана с корда върху плочки. Днес я поставих. @evgeni200 ми я подготви и прати с плочките.
Този човек си разбира от работата. Снимайте и му пращайте картинките като отбелязвате къде какво искате, и
той ще ви изпрати необходимото. Добри цени. При мен така се получиха нещата. Много съм му благодарен  :-)

Penta

evgenii200  го измъчих и аз с моите заявки тип  " Прати каквото избереш за полянка" и " Дай нещо да си го сложа отзад"  :-D

denbosch

Поздравления за хубавия аквариум! *THUMBS UP*
Не е точно мой тип,но си се справил много добре.Ако успееш да развиеш и стабилизираш растенията ще стане приказка...

change

Снимки на новия обитател пуснат снощи в аквариума  :-)
Млад е и тепърва започва да се оцветява

Similar topics (5)

14992

Публикации: 12
Прегледи: 4773

33107

Публикации: 240
Прегледи: 68482

52870

Публикации: 6
Прегледи: 2966

13283

Публикации: 2