• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.06.2025 22:22

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Проблем с гупите ми- ПОМОЩ!

Започната от Marinela, 30.08.2012 19:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Marinela

женската ми гупа е бременна :-)
:-)

stanislav89

Това което си написала по скоро важи за теб. По добре разгледаи предните си постове и тогава ми пиши, ама какво да очакваш от някакво 15 годишно детенце.

Marinela

Аз не съм на 15 години и предишните ми постове са си много добри не съм дошла в този сайт да спамя а да науча нещо ново за рибите и ако ми трябва помощ дано да съм на правилното място .

stanislav89

Marinela

Аз просто искам малко помощ за гупите си и какво му е смешното на това че съм дете.

S_mo

Marinela, само казваш че аквариума ти е 125 литра. Задай добър въпрос и тогава чакай за добри отговори ;)
*offtopic Къде са модераторите в тази тема *MODERATOR*

Marinela

S_mo въпросът ми не е ли добър :-(

pachoo

Така ще помоля модераторите да поизтрият ненужните мнения в темата и да останат само на тези които се опитват да помогнат... За другите колеги има тема Лафче... да си споделят размислите и страстите там!  Всеки е бил в началото и всеки прави грешки, годините не мисля, че са критерий, ако колегите които са по-големи от нас решат така да се държат този форум нямаше да го има!
Marinela:
Като за начало:
1. Аквариума ти доколкото разбрах е наскоро стартиран! Сложи една снимка да го погледнем!
2. Сменяй не по 20 литра от водата, а около 40литра всяка седмица (или 30% от обема му)! (купи си маркуче за сифониране (около 5лв))
3. Сложи някакво аераторче с филтърна гъба както и един вътрешен филтър поне 600л/ч. (около 30лв ще ти излезе инвестицията)
4. Аквариума ти има ли грунд на дъното?
5. Растения някакви?
6. Ползваш ли препарати?
7. С каква храна храниш, по колко и колко често?
8. Загледай се в хрилете на гупите... зачервени ли са?

Отговори на тези въпроси които се сещам сега, за да можем да ти помогнем! Признавам си, че не разбирам много, но смея да твърдя че имам 4 аквариума в перфектно състояние...

Myxa TepopucT

Маринела държанието на Станислав89 е едно и също навсякъде в форума не му обръщай внимание докажи, че си по умна от него все пак си момиче. Както каза pachoo дай малко повече информация за аквариума. Кажи каква е температурата в аквариума, дай снимка на гупата да я видим и ние ако наистина е бремена увеличи температурата на 26 градуса максимум 27, но не повече, защото малките гупички ще се родят недоразвити и няма да оцелеят.

Marinela

Добре срам не срам ще покажа няколко снимки на аквариума ми не е чак толкова добър но какво да направя  погледнах хлирете на гупите зачервени са ами за грунда то се вижда че имам на някои от снимките препарати не ползвам ами честно да ви кажа незнам как се казват растенията но на някои от снимките може да видите а храната нз каква ми е той човека от магазина за рибите ми я препоръча но мисля че добра и ги храня един път на ден (вечер)по една щипка само ами съжалявам че дадох малко инфо но немога повече инфо от това температурата на водата не я знам не съм я мерила ето и снимките извинете за лошото качество  

kGitsov

ЦитатДобре срам не срам ще покажа няколко снимки на аквариума ми не е чак толкова добър но какво да направя  погледнах хлирете на гупите зачервени са ами за грунда то се вижда че имам на някои от снимките препарати не ползвам ами честно да ви кажа незнам как се казват растенията но на някои от снимките може да видите а храната нз каква ми е той човека от магазина за рибите ми я препоръча но мисля че добра и ги храня един път на ден (вечер)по една щипка само ами съжалявам че дадох малко инфо но немога повече инфо от това температурата на водата не я знам не съм я мерила ето и снимките извинете за лошото качество

Как успя тоя ферман в едно изречение да го напишеш..? Направо не ми стигна въздуха да го прочета  =-O
Майтапа на страна, мисля че гупите са си наред и само излишно се тревожиш.
Водата ми се вижда много зеленикава (може да е от фотоапарата, ама едвали)..

Сигурна ли си че е 125л аквариума, че ми прилича на значително по-малък! (премери му външните размери)
Гупата като гледам е голяма, така че със сигурност е бременна, тя по дефоулт е така, ама е много далече от раждане..

Като начало незнам дали ще се съгласят колегите, искарай флейтата на помпата на повърхността да движи отгоре водата и смени поне 1/3-та от водата и така през 1-2 дена да я освежиш.

Аз моите ги храна с растителна на люспи и се избиват като я пусна ама са около 25 глави и ги храня два пъти на ден
Моето мнение е че са УЛТРА малко рибки за тоя обем и си е пълна скука, даже и растения няма.

70x40x40 - 112л
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimageshack.us%2Fa%2Fimg706%2F7310%2Favatar45421347888580.png&hash=917f9fa458ab2d042d71a5f58ee3f49ae2169780

Penta

Вътрешния филтър може да го вдигнеш 5 см. нагоре, не че е фатално както е сега. Иначе трябва да свикнат рибките с обстановката малко и това е.

Marinela

Цитат на: kGitsov - 03.09.2012 22:43
Как успя тоя ферман в едно изречение да го напишеш..? Направо не ми стигна въздуха да го прочета  =-O
Майтапа на страна, мисля че гупите са си наред и само излишно се тревожиш.
Водата ми се вижда много зеленикава (може да е от фотоапарата, ама едвали)..

Сигурна ли си че е 125л аквариума, че ми прилича на значително по-малък! (премери му външните размери)
Гупата като гледам е голяма, така че със сигурност е бременна, тя по дефоулт е така, ама е много далече от раждане..

Като начало незнам дали ще се съгласят колегите, искарай флейтата на помпата на повърхността да движи отгоре водата и смени поне 1/3-та от водата и така през 1-2 дена да я освежиш.

Аз моите ги храна с растителна на люспи и се избиват като я пусна ама са около 25 глави и ги храня два пъти на ден
Моето мнение е че са УЛТРА малко рибки за тоя обем и си е пълна скука, даже и растения няма.

Спокойно не е само това утре ще ходя на магазина за риби да вземам още растения и още рибки знам че е много скучно :-D и благодаря на всички които ми помогнаха :-)

kGitsov

Цитат на: Marinela - 03.09.2012 23:16
Спокойно не е само това утре ще ходя на магазина за риби да вземам още растения и още рибки знам че е много скучно :-D и благодаря на всички които ми помогнаха :-)
Внимавай какво ще вземеш като риби да не ти изядът опашката на мъжката гупа ;)
И не е особено умно да се взимат растенията след като е пуснат вече аквариума, но всеки го прави на собствен риск
те гупите са издръжливи принципно и пак зависи...

Успех!
70x40x40 - 112л
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimageshack.us%2Fa%2Fimg706%2F7310%2Favatar45421347888580.png&hash=917f9fa458ab2d042d71a5f58ee3f49ae2169780

evgeni200

Цитат на: kGitsov - 03.09.2012 23:20
И не е особено умно да се взимат растенията след като е пуснат вече аквариума, но всеки го прави на собствен риск
Успех!

Това не го разбрах :-)

Similar topics (5)

53549

Публикации: 0
Прегледи: 1683

29431

Публикации: 12
Прегледи: 8913

40288

Публикации: 7
Прегледи: 5185