• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

02.08.2025 18:35

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Кажете ми дали моята рибка е бременна - всички въпроси тук

Започната от HegeJl4o, 16.03.2006 20:01

« назад - напред »

0 Потребители и 5 Гости преглежда(т) тази тема.

Bolta

Виж, как трябва да изглежда, когато е в напреднала бременност.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi47.tinypic.com%2F246v092.jpg&hash=14608e0bb678713d7479c74e58e3e972a3574d71
Източник на снимката: линк

ПП: Пак създавате работа на Коко, като трябва постоянно да слива тези нови теми с вече съществуващата! :karamse:
Ето я темата за бременни рибки: Кажете ми дали моята рибка е бременна - всички въпроси тук

kGitsov

Eдна седмица вече виси в родилка, както и оная гърбавата от предната страница и още не са родили..
гърбавата е от 3 седмици супер огромна стана сменяме водата през 2-3 дена и пак никой..
70x40x40 - 112л
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimageshack.us%2Fa%2Fimg706%2F7310%2Favatar45421347888580.png&hash=917f9fa458ab2d042d71a5f58ee3f49ae2169780

Harry1976

Както се казва, оставете животинката на спокойствие и когато трябва, тя ще си роди. Природата си знае работата.
С толкова много промени и стрес най-много да достигнете до нежелан ефект и за родилките, и за малките.
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

iskren14

Малката ми рибка е на три месеца можеби и по малко нз и има обло голямо коремче и одзат има черно петно дали е бремена и кога ще роди ? А маика и ще ражда за 3 път и я чакам по месец и половина защо толкова много ? И също тя е гупа

S_mo

Ще роди на 25.08.2012 в 13:33  :-D :-D
Дай снимки и ще ти кажем приблизително ;)

Harry1976

Цитат на: iskren14 - 20.08.2012 19:21
Малката ми рибка е на три месеца можеби и по малко нз и има обло голямо коремче и одзат има черно петно дали е бремена и кога ще роди ? А маика и ще ражда за 3 път и я чакам по месец и половина защо толкова много ? И също тя е гупа
Най-вероятно говориш за родилното петно, което се появява при женските след втората - четвъртата седмица. Ако има мъжки гупи в аквариума е възможно да са я оплодили и да е бременна, но е малко вероятно това да стане преди да навърши 4 месеца.
Колкото до датата на раждането - по метода на североюжния ъгъл с доста голяма точност и сигурност мога да ти кажа, че ще роди между 20 август 2012 година и 20 декември 2012 година.
Относно дължината на бременността. Някои селектирани видове гупи носят малките по-дълго. Все пак 45 дена ми се струва твърде много, освен ако не ги отглеждаш в студена под 22 градуса вода или си объркал нещо с броенето на дните. По-вероятно е да си изпуснал едно раждане и да ги е носила 21-23 дена, отколкото 45.

iskren14

държа я под 22 градуса вазможно ли е да се оплоди платата от гупа защото мъжката гупа постояно е след платата и я клиуца

Harry1976

Възможно е, но е малко вероятно. Ако платата вече е била бременна, то тя е заплодена за поне 1-2, понякога и до 7-8 раждания напред. Ако пък не е, тогава или ще се получи някакъв странен хибрид, или няма да последва оплождане.

magi56

Betta_98

Да бременна е, но ще има още да почакаш докато роди. *THUMBS UP*

ludiqdoctor

От всяко дърво да направим свирка, от всеки буркан - аквариум. И после...?

Harry1976

По принцип женските гупи наистина са перманентно бременни. За тази обаче не е толкова сигурно, въпреки, че има родилно петно. При условията, в които я отглеждаш, няма да живее много дълго.

magi56

Аз я гледам в аквариум, но просто я бях преместила за да я снимам , защото много бяга. Иначе ибката си е добре. Жизнена и си яде добре  :-)

Myxa TepopucT

Хора да ви се похваля:). Едната гупа беше издула корема много и аз реших да я преместя и след като е преместих след 5 минути почна да ражда *YAHOO* *YAHOO* *YAHOO* *YAHOO*. За сега има 3 и вече е майка.

Chulitna

Привет,
така по вьпроса с хелерките. Да ви се похваля, че моята днес роди и най-вероятно ги изяде всичките сьщо така хаха. Имам чувството, че беше бременна 100 години. Но едва ли, защото нея я имаме от 2 месеца, но и зехме мьжки някаде през септември. Макар, че е любимка на мьжките гупи в този аквариум няма начин те да са татковците :) Но исках да кажа, че и ние купихме родилка пьрвоначално, след което се отказахме- рибката сууупер много се стресира в родилката, даже не мога да си представя как някой би даржал примерно седмици в родилка... Поне моята хелерка е бая голяма сигурно кам 5см най- голямата рибка е от всичките в аквариума и имам чувството, че и беше тясно. Четох че тези родилки могат сьщо да предизвикат превдевременно раждане и дори да убият женската. Така че ние я сложихме вечерта преди да загасим осветлението просто да е на тамно и на сутринта я пуснахме. После тичахме до зоо магазина за растения /изкуствени/, които тук ми беше казано да заменя за естествени- тва ще го правим тази седмица кьм края защото имам сол в аквариума и искам да изчистя водата преди да ги сложа. Но основното което се случи е, че вчера смених около полвината вода в аквариума и тя роди днес. Не знам малките дали са успели да се скрият, разследвахме с фенерчето ако намерим нещо да ги преместим, но или са се скрили много добре или са ги изяли. Както и да е сега поне знам кога да ги очаквам бебетата и ще сам на щтрек. Сьщо тва не знам до колко е вярно, но един човек от друг форум който има 13 аквариума само с жовородки ми каза, че хелерите обикновенно раждат сутрин. Което беше и моя случаи. И иначе е като при гупите може ако се загледаш да видиш бебетата в точката /това са им очите/ и стомахчето става квадратно. Но аз се отказах да я местя в родилки ще си я оставям в главния аквариум и ще следя ако случаино другия пьт я хвана как ражда ще я преместя... Като цяло сме и направили едни пещерички и тунелчета под растенията и тя там се крие- днеска я гледах, ловува доста усардно- не я видях да яде бебета, но плуваше около растенията и на моменти точно се спираше и се оглждаше и пак продалжаваше с мьжа ми се смяхме, че прилича на акула.
Ние по принцип сме мераклии за бебета само за да ги отгледаме и да ги гледаме как си растат. Говорили сме с чичовците от местния зоо магазин и те казаха да носим бебетата там като са големи и те ше ни дават отстапки на храни и подобни разни малки неща или може да разменяме рибки. Но ние нямаме място за повече така, че сега както ми трябват растения ще гледам да се спазаря да им давам рибки пак те растения на мен хаха. Имаме 7 бебета гупи на около 2месеца и едно което не сме сигурни дали е моли или хелер. Намерихме го като чистехме аквариума. Бебето е оранжеро и с по издуто коремче и плува повече по дьното отклкото по повархноста. Сьщо плува различно от гупите, стелква се и после спира. Винаги е по даното или в средата на бебешкия аквариум до сега само 1  сам го виждала да се храни по повархността. Много ми е интересно кво ще се окаже, Сьщо така нашите моли женските са обикновени, но мьжкия е балонче и четох, че може пак да си вьрши работата с женскиските, защото е само мутация на този вид. Хаха ще е изненада.
Колкото до гупите пьк хич не им треперим. Само имат 2 изкуствени растения уж за укрития на бебета и като знаем, че някоя е по наедряла оглеждаме растенията вечерно време да видим дали няма нкой бебче и ако има го спасяваме и така :)

Така просто исках да споделя мисли. :) Не че сам спецялист.
Хубав ден ви желая :)

Извинявам се за правописните грешки, но не сам в Бьлгария и импровизирам с един кирилизатор онлайн и е много забавно :)