• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.07.2025 00:18

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Идеи

Започната от edeseu, 21.08.2012 04:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

edeseu

Ами чудя се какви риби да си взема за аквариума ... пасажни , но се чудя какви (кардинал,расбора,барбус,неон,стъклен сом,тетра) чудя се , кое от тези пасажните и по колко вида или нещо друго ... например бети...  но смятам да си взема и някакви сомове и анцитрус , но незнам по двойка ли да ги взема , също и някакви скариди... или пък някаква комбинация ... някакви предложения..? аквариума е 60x30 a предното стъкло е като лупа и незнам колко точно ми е аквариума в най - предната част е 30 а от двете крайни е по 25 .. някаде там... някакви предложения .. също ще има и растения ... изключвам живородките и скаларията като предложения , защото не ми харесват тези риби... някакви предложения точно какви пасажни , някакви други или комбинация нещо + анцитрусите , сомовете и скардите... :}

kapacitet

Две златни  ;-) Може и пасаж щипоци  :-D

edeseu

Златните също ги изключвам от списъка...

danielm

А щипоците остават ли?  :-D

В 50л. предполагам само стъклените ще се държат в група, ама те си стават бая големи и да не им е тясничко.
Останалите изброени ще ти правят пасаж само като им чукаш по стъклото.

Ембер тетра?

edeseu

Възможно е с бети мога ли да го комбинирам + т.н. работни рибки ;p

kapacitet

edeseu, как се наспа за два часа и половина не знам  :-D

edeseu

Добре аз питам сега сериозно въпроси тука , а вие ми пишете разни работи , които не са по темата...  Този форум за помагане уж от по - опитни пък само чат... Направо отказвате човек от започване на самото хоби..

zariio

ЦитатНаправо отказвате човек от започване на самото хоби..

А вземи накрая прочети поне скачащото меню вляво и тогава да говорим.

и ако може да не пускаш тема къде се намира и за какво служи скачащото меню вляво *ban
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.org%2F49ki5eazv%2F10494175_10152367057258271_2072129839_o.jpg&hash=c59af89265d29439b6cc64736d6ad480b08a97c1

Penta

Сериозен отговор: Вземи си пасаж от риби които ти харесват. *THUMBS UP*

edeseu

Ами да ти кажа чел съм го... аз просто питам за идеи и препоръки от по - опитни ?! Спирам с питанията...  *lock Така или иначе не пускам нарочно темите ако това си мислиш , а защото се интересувам и нямам никакво намерение да се заяждам или каквото и да е било...  ПС : И питам тука , защото като отида в магазина продавачите гледат да ти набутат колкото се може повече стока и т.н.

Eliz

10 клиновидни разбори(или 10 червени неона) + 3-4 коридорасчета  е една добра комбинация за твоя аквариум.

Penta

Цитат на: Eliz - 22.08.2012 00:11
10 клиновидни разбори(или 10 червени неона) + 3-4 коридорасчета  е една добра комбинация за твоя аквариум.

А защо не 6 Барбус Тетразона и 2 Анциструса ?
Защото всеки си има вкус, затова няма точен отговор :(

edeseu

Ами за сега съм се спрял на неонките , но искам да взема 2 вида ... мога ли да ги комбинирам и по - колко трябва да са от вид ... като се има предвид , че задължително трябва да си взема някакви сомчета 2-ка и анциструс ( незнам 1 или 2 ) и скариди...

Eliz

Като всички пасажни рибки и неоните трябва да се гледат в групи поне от 6-7 броя(даже бих казала поне 10),ако сложиш и друг пасаж може и да претовариш аквариума.Все пак питаш за идея-ето ти.Колегата след мен много точно ти е отговорил,че вкусовете на хората са различни,а по според моите виждания за красиво не бих пуснала друг вид дребни риби при неоните.Според мен аквариумът е малък за анциструси.Друг вариант за още един пасаж е Микроразбора галакси и все пак да подчертая,че избора ти на риби трябва да е комбинация от това,което ти харесва като не забравяш,че аквариумът ти не е никак голям,но разбирам желанието ти за много и различни риби,но дали е правилно?!

edeseu

Нямам желание за много риби просто не искам само еднакви неонки а разнообразни... а 2 вида пасажни рибки е ясно , че ще са много за моя аквариум ... но принципно аз анцитруса го взимам за т.н. риба работник , както сомчетата и скаридите ...  Например червен неон 6 и син или зелен неон 6 ... така няма ли да се получи?