• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

що е то ?

Започната от РОСЕН, 31.07.2004 14:37

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

РОСЕН

прегледах пак някой работи  и маи тези водорасли са алги :?:

VassetZ

Поне отърва ли се от тях...
макар и с механично отстраняване, след две седмици при мене пак се появиха :x
Даже почват и по камъните да се развиват...та затова си мислех, че с ампуларии всичко ще е ОК :?  :roll:
Дали...?

dido

Как ти вървят растенията? Обикновено причината за това е че нямаш добри, силни растения. Ако е така вземи някакви плевелни, бързо растящи - от сорта на водна чума. Те ще ти направят екобаланса в аквариума. След като ти дръпнат основните вкоренени видове водната чума просто я изхвърляш.

VassetZ

Мамка му, не вървят добре. Имам валиснерия и дъбче, а и лампата е ГроЛукс...
а тая водна чума дали я има на съботния пазар? :oops:
(и каква й е цената?) :oops:  :oops:  :oops:

Raven

водна чума не взимай дори и да намереш , отровна е и повишава пх-то освен това отделя фитоциди които поттискат другите растения,вземи си лудвигия репенс , срещу ники с цихлидите един човек продава аквариуми и много ехинодоруси , лудвигията е 20 ст. стръка около 40-50 см - вземи си за левче , държи я в общ аквриум горе , не от тази в пликчетата долу, нарежи я на стръкове с височината на аквариума ти , така че да достига на 10 см под повърхноста .можеш да си вземеш и обикновенна лимнофила - на ъгъла срещу тубифекса , също става ,но е малко по скъпа50 ст .стръкчето.лудвигията е зелена и няма вид защото я гледа в басейн в оранжерия но под гролукс става червена.
други растения засега по добре не взимай, тези са най лесните.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

VassetZ

Рейвън, мерс за ценното инфо бе човек...
ей сега в събота ше видя дали ше стане работата...
А преди растенията ми така добре си вървяха с тоя Електроимпекс, но постепенно тая гадост колонизира всичко. После реших, че с ГроЛукса ще се оправи работата, но...
Значи тая водна чума не е оферта. :roll:

Raven

не съм гледал egeria elodea densa но навсякаде го пишетова за нея.
а не се учудвам ако дъбче и валиснерия са расли под електролукс- те не са претенциозни към светлина , не случайно ги имаше и преди 20 години,когато за фито лампи никой не беше чувал.
все пак тази история е интересна с тези водорасли, някак си не би трябвало да е такъв проблем , сигурно нещо бъркаш в условията-кажи какъв е аквариума , литри , риби , филтър ,смяна на вода,охлюви , чистене на дъното,общо взето това са най важните неща .

VassetZ

43 литра, 5 бети, 2 коридораса, калихт, филтъра е АкваЕл 100(така пише на капака!!!) две ампуларийки , смяна на водата всяка събота по 10 литра...
Незнам, НО поставката ми за лампа не е от тази за аквариуми, а е от тези дето се слагат над мивката примерно. Има едно бяло стъкло, което не съм махнал. Преди време бях питал дали да го махна , но нямаше смислен отговор....

dido

бяло стъкло какво и къде?

Raven

лампата ти беше гролукс 18 в.
бялото стъкло го махни - няма никакъв смисъл от него, в аквариума ти всичко изглежда наред, рибите са ти в норма , единствено с изключение на това че е малък и ти е много по трудно да го вкараш в режим.
сложи ако можеш за сега повече от тези растения които ти казах,и предполагам ще се оправи.
и просифонвай грунта с маркуч и фуния- за по малките аквариуми е задължително.

VassetZ

Добре Рейвън, ще се постарая...а дано стане :wink:

Vlado

Цитат на: ravenводна чума не взимай дори и да намереш , отровна е и повишава пх-то освен това отделя фитоциди които поттискат другите растения
Мухахахахахаххахахахахахахахаахха

VassetZ

Пак се питам дали на Владо му има нещо? :evil:
Сега не разбирам какъв му е скапания проблем ? :ang
Нека Владо ако е пич да престане с недомлъвките...ако не е да продължава да се прави на интересен, ОК???
Плюс това ще повярвам на Рейвън, дори да е сгрешил за тая скапана елодея...
Ми много ясно!
(абе не съм много сигурен, ама... :lol: )

Vlado

Вярвай на който искаш ЕСТЕСТВЕНО. А това не е недомлъвка, а несъгласие с конкретното написано.

VassetZ

Добре ВЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ЕЙ, аре кажи за какво става тогава въпрос...
SUXXXXXXXXXXXXXXXX
Ти бате пишеш по два реда...баси все едно постваш от GSM :ang