• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

05.08.2025 16:52

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от Anonymous, 14.10.2004 00:14

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Dakata85

Колеги, снощи забелязах нещо че рибоците не искат да си заспът нормално. Аз ли си въобарзявам, съвпадение ли е или наистина те предчустваха, че ще се случи това? Помъчих се да намеря нещо из нета на тази тема ама няма за риби. Всичко е за котки, кучета, папагали, зайци и т.н. Вие как ще го коментирате това.

iv4o2233

Цитат на: Dakata85 - 22.05.2012 17:14
Колеги, снощи забелязах нещо че рибоците не искат да си заспът нормално. Аз ли си въобарзявам, съвпадение ли е или наистина те предчустваха, че ще се случи това? Помъчих се да намеря нещо из нета на тази тема ама няма за риби. Всичко е за котки, кучета, папагали, зайци и т.н. Вие как ще го коментирате това.
Снощи имаше земетресение (поне при нас в Белоградчик) и мисля, че тук някъде имаше такава тема, че рибите усещат земетресенията. Чувал съм за много животни, които да са неспокойни преди земетресение. :-) Намерих темата! http://aquariumbg.com/forum/akvaviktoriyabg/interesen-fakt-ot-minaloto-ribite-barometar-za-predisvestyavane-na-zemetreseniya/

митко

Рибите предусещат земетръс.Събират се в пасаж, една до друга, като главите им са насочени в посока епицентъра.
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

velis

Да, колегите правилно са ти отговорили. Когато нещо ще се случи рибите усещат много преди нас. Тоест те са по-развити от нас в тази насока, дори и ние с технологиите да не можем да определим кога ще има, докато те знаят почти всичко, затова се събират най-вече на пасажи и се крият, а в случая са неспокойни. :)

Alexys

Добър ден!
Имам един спешен въпрос. Молинезията ми има бяло петно отзад, което днес забелязах че е доста голямо и освен това диша много бързо. Реших да  я преместя в родилка, обаче тя се депресира и само се бие в стените и след това седи на дъното и. Какво да я правя дали е бременна, като я гледам е станала бая дебела, но не ми дава да я снимам.
: 18.08.2012г 11:11ч
Сега гледам, че е родила 5-6 рибки, едната е черничка и мн голяма, а другите са прозрачни, обаче на дъното на родилката има и балончета със ембриони с очи. Сигурно и има нещо на рибата ми не може да роди едни живи, а други да са ембриони. Какво и е?

paolo6481

Родила е преждевременно от стреса.Връщай я в общия аквариум а от малките което оцелее това ще е!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

Асен Евгениев

18.08.2012 17:00 #426 Last Edit: 19.08.2012 02:52 by akapulko
Кажи нещо за аквариума, вижда ми сe малък, незалесен и с доста рибета за обема. Кога е стартиран?
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Alexys

Преди 1 месец смених аквариума с по-голям(около 20 л.), защото ми се родиха бебета гупи, които в момента са в страия, около 10 литра. В големия аквариум са 3 молинезии, 2 гупи, 2 сома и един хелер :) И Двата аквариума имат гъба и помпа за въздух, на дъното са си с камъчета и рапани и в големия има едно декоративно цвете :) А и термометър има и нагреватели :) Друго няма, тия дни чакам да ми донесат едно водорасло, но като цяло са добре. Храня ги с две различни храни, бебетата със sera baby, не знам защо така ги роди преждевременно. Някакъв съвет ако ми дадете ще съм благодарна. Ако искате ще кача снимкте на неуспешно родилите се, иначе оцелели за сега са 5 бебета молинезии, обаче приличат на мелези, само едното е черно, другите са прозрачни. Иначе изглеждат здрави, плуват, ядят.
Ето все пак и снимка на големия:
и на едното бебе :

S_mo

Виждам голямо пренасилване на аквата. За тези риби им трябва минимум 40 литра за да живеят пълноценно, трябва ти и вътрешен филтър в който да заселиш бактерии които да пречистват водата. Така ще удължиш живота на рибите и технните нужди. На тези 2 калихта (които стават огромни) и данио въоще не им е мястото там. Най добре остави си 2молинезии и гупата и ако искаш толкова много сом, един анциструс. А и с тези живородки аквата скоро ще се пренасели!

gupity123

Здравейте, имам една бременна гупа. Купих я преди седмица и направо си беше бременна и така въпроса ми е, че от вчера до днес роди само едно мъниче и го отделихме. Кога ще роди и другите ? Мерси предварително.  :-)

deni7

Имал съм случай, когато гупа роди около 100 малки в рамките на 12 часа. Ако още и е подут корема я отделете някъде да може да роди спокойно.
44л.: 2 анциструса, гупи
27л.: 2 анциструса, гупи

Caxapa

Живородките-Гупи, Хелери, Молинезии и други, се  нуждаят от спокойствие и подходяща среда за да могат да родят малките спокойно. В противен случай се получава или преждевременно раждане, или задържане, което не е никак добре както за майката, така и за малките.

gupity123

goldstar94

Здравей ! На мен на скоро беше по същия начин .... 1-вия път ми роди 20 бройки ..... после бяха 40 и нещо , а миналия ден са над 80 ......... затова не я стресирай и се грижи за нея

gupity123

Мина 2ри ден и още само едно е родила.  :duvar:

Similar topics (2)

46725

Публикации: 478
Прегледи: 213493

44509

Публикации: 8
Прегледи: 4805