• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

02.08.2025 18:35

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Кажете ми дали моята рибка е бременна - всички въпроси тук

Започната от HegeJl4o, 16.03.2006 20:01

« назад - напред »

0 Потребители и 5 Гости преглежда(т) тази тема.

Alexys

А кога ли ще роди горе долу, защото днес беше нервна и реших, че може да ражда. Преместих я в родилка, обаче се депресира и спря да мърда, за това я върнах обратно :). Какво да я правя?

desmit

Като я гледам май е готова .Може да свикне с родилката,изчакай я  повечко.Макар че ми се случвало молинезия велифера да стои и един месец в родилка .Може да  подготвиш един аквариум с укрития и растения и пак ще оцелеят.Малките на молинезиите се раждат доста едри.

Alexys

Благодаря :) Много се радвам, че ще има бебе рибки, като се родят ще пиша :)

tetra

След като имаш две риби, пък и нямаш голям опит по добре е да не ги местиш,защото можеш и да я умориш.По добре е да поставиш на дъното камъчета така, че малките след като се родят да има къде да се скрият, както и повече водни растения, който ще поддържат стабилна еко система и където малките се крият най добре.И след като забележиш новородени да ги преместващ в отделно аквариумче.След време когато добиеш повече опит и със сигурност можеш да определиш термина на раждане можеш да започнеш с преместването на родилката.Молинезийте раждат много рибки и понеже аквариума ти не е пренаселен ,като сложиш повече водни растения ще се спасят доста рибки.
Като задача номер едно е да ги запазиш живи и здрави,и да удържиш водата бистра.Това не е въобще лесно за ново запознаващия акварист и става горе долу след година.Всичко постепенно ще си дойде на място, търпение и четене.Пожелавам ти успех.

tender81

Яванският мъх и подобни на него са перфектните укрития за малките. При мен много гупи оцеляха благодарение на него, защото именно молинезиите в аквариума много обичат новородени  :-) Преследваха мама гупа докато ражда и хапваха след нея  *CRAZY*

NO CARRIER

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

dan4od_96

Искам да знам дали молинезата ми е бремена *UNKNOWN*. Благодаря предварително! *thanks *thanks *thanks *thanks

тодор76

dan4od_96

тодор76

Не.Според мен е много рано още.Коремчето и ще трябва да стане по-голямо и ръбесто. :-) Имай търпение....

dan4od_96

Caxapa

Докато чакаш вземи да прочетеш малко повече за рибките!

тодор76

tolbuhinskiq