• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.07.2025 14:41

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Малко снимки на огромни хищници!!!

Започната от Иван Валентинов, 08.01.2012 13:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

reverend

...За щуката съм съгласен - структурата на устата и позволява да налапа плячка почти колкото нея. Но когато е сита, а това в бъкащите от дребни рибки блата през топлия сезон, е почти ежечасно - е, няма такава пасивна и безучастна твар, към всичко наоколо. Тази не прави изключение, но и почти не остава гладна - риболовът ми е хоби. Движенията се ограничават в това да пресече аквариума няколко пъти дневно. :-) Речният костур - той си има определени граници, като най-важна е формата на рибето - предпочита дълги, тънки рибки, там дължината може да е по-голяма...Горчивките на които го ловя са със среден размер, големите му идват много плоски.  Уклеят му е любима плячка и често го хващам със стърчаща опашка от бърните и полусмляно рибе навътре. Главочът в аквариума ми е доказателство че не напада всичко, което се води риба.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fmedia.snimka.bg%2Fs1%2F0787%2F027818260.jpg%3Fr%3D0&hash=e782bc25eb4bfa9574ae6e49a063cb55e38e654f  *JOKINGLY*
...А относно ягуара - риба не поглежда /този екземпляр/. Приютих го с нагласата за познатия темперамент на дебнещ ловец, но уви - гладува, но рибки не прояде. Живата храна се ограничи до торни червеи, това поне се приучи и то не в количество. Твърде късно беше да му променям навиците, взех го в зряла възраст. Типичен пример как се променят хранителните навици на една риба в аквариум, според изначалния собственик .... Но ръцете ми атакуваше здраво, когато му оправях "строежите" вътре. Че и кръв пускаше :-) ]:-> На тема "територия" са страшни терористи.
Уважавай това което имаш, защото утре може да го нямаш!