• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

20.08.2025 18:20

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Категории и награди за конкурса "Коледа 2005"

Започната от niky, 29.11.2005 14:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Тони

Цитат на: "Longanlon"Тони, за изчислението на резултата няма значение колко души са гласували. С негласуване с нищо няма да помогнеш на себе си.
Значи, сигурно е променен регламента (точкуването) и аз пак не съм разбрал :oops:
Гледах този , който предложи dido :
Цитат1-вия по моя списък получава 23 точки. 2-рия 22 и т.н. Накрая точките за всеки участник се събират от всички гласове и ето го класирането - който има повече точки, печели.
Ако се оценява по него, има значение. :wink:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

Stas

Лонги, мисля, че Тони е прав. Ако не гласуваш, то ще имаш едно последно място по-малко, което е предимство. Затова наистина май ще трябва освен всичкото и участниците задължително да гласуват.

Ники, мисля, че представянето е прилично като брой участници. Нали имаше притеснение, че за цихлидарниците няма да има достатъчно участници. :)

Георги

Тук какво стана! Борджиите ряпа да ядат!

WOLF

Да Тони е напълно прав, ако участник не галсува в категорията си, то той си спестява едно последно място, което му дава реален шанс да се кластира по-добре. Но в крайна сметка вече е късно за промени.

Още от сега се вижда че системата за оценяване е доста неудачна и има недостатъци, може би следващия път повече хора трябва да вземат участие в организирането на конкурса, а не правилата (в частност начина на оценяване) да се определят 1-2 човека и да не подлежат на никакви конетрати. Защото когато преди месец избрахте тази метода никой не обърна внимание на проблемите с гласовете на самите участници и затова сега всеки променяте нещо в правилата за гласуване :wink:
There are only 10 types of people in the world. Those who understand binary code, and those who don't.

WOLF

Цитат на: "WOLF"Да Тони е напълно прав, ако участник не галсува в категорията си, то той си спестява едно последно място, което му дава реален шанс да се кластира по-добре. Но в крайна сметка вече е късно за промени.

Още от сега се вижда че системата за оценяване е доста неудачна и има недостатъци, може би следващия път повече хора трябва да вземат участие в организирането на конкурса, а не правилата (в частност начина на оценяване) да се определят 1-2 човека и да не подлежат на никакви конетрати. Защото когато преди месец избрахте тази метода никой не обърна внимание на проблемите с гласовете на самите участници и затова сега всеки ден променяте нещо в правилата за гласуване :wink:
There are only 10 types of people in the world. Those who understand binary code, and those who don't.

Георги

Стига сте плюли по организацията. Ако се вземат предвид всички "мнения" още да сме на етап обсъждане!

penchod

В крайна сметка, всеки да реши за себе си и аз стигнах до извода за този терикатлък, но предпочитам да се прецакам, като се номнирам за изгонване сам, а не да бъда некоректен, като оставя другите да се номинират, а аз пасувайки да дръпна някоя точица напред. В крайна сметка накрая като се открие всичко, ще се види кой, как е тарикатствал и как си е събрал точките, вярвам, че на повечето хора, ще им е неудобно да правят глупости и ще гласуват.

dido

Приятелю, прекалено голямо внимание обръщаш на този "проблем". :-)

Забравяш какво беше миналия път - ако решим да гласуваме с оценки става джаста-праста. Могат да ти наковат и 20 6-ци, може и 20 2-ки. Този тип гласуване не дава абсолютно никаква база за сравнение между отделните аквариуми - което всъщност е целта на гласуването. Щом като надаваш толкова вой за недостатъците на сегашното гласуване, следващия път ще бъде със жури от 5 души примерно, избрани хора, както е навсякъде по света. Тогава само ще гледате аквариумите и ще чакате да видите какво е решило журито  :lol:

penchod

Туй отгоре не е за мен предполагам!?

niky

Според мен, единствения недостатък на гласуването с оценки беше, че не се знаеше кой как е гласувал.
Е, някои се засегнаха и че беше по шестобалната система.

Затова оставих на вас да решите. Избра се нова ситема, за този конкурс.
Сега и да не сте съгласни - това е. За този конкурс ще е така.
Ако искате гласувайте за себе си,  ако не искате не гласувайте.
Гледайте как ви е изгодно на вас (естествено).
Смятам, че темата е изчерпана (за този конкурс).

Тони

Цитат на: "dido"Приятелю, прекалено голямо внимание обръщаш на този "проблем". :-)

:lol:
Както вече казах, аз конкуренция нямам. Така , че "проблема" не ме интересува, камо ли да му обръщам голямо внимание. Освен това , проблема никак не е голям и отпада при гласуването на всички участници.
Според мен по-добра система за гласуване няма, особенно с тази бройка на участници.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

WOLF

Ок  :wink:
Нека си видим аквариумите за да може след края на конкурса да говорим отново за риби и растения а не за правила на оценяване и т.н.

И все пак не упреквам ни никого, проста давам предложение за в бъдеще.

И понеже конкурса почти започна поздравления за всички, който са взели участие в организацията му :bravo  :bravo  :bravo

penchod

Цитат на: "niky"Ако искате гласувайте за себе си,  ако не искате не гласувайте.
С оглед на това, вече си казвам, че няма да гласувам в категориите в, които участвам(за съжаление), поне да е ясно

Тони

Цитат на: "penchod"
Цитат на: "niky"Ако искате гласувайте за себе си,  ако не искате не гласувайте.
С оглед на това, вече си казвам, че няма да гласувам в категориите в, които участвам(за съжаление), поне да е ясно
Еее...   недей така де :dont

Stas

При така поставен въпроса, Penchod е напълно прав и мисля, че е МОРАЛНО и ПРАВИЛНО всеки участник да НЕ гласува в категорията, в която участва.

Аз лично няма да гласувам в категориите, в които участвам!

Доколкото знам навсякъде по света е така и така трябва да бъде.
Единствено бих направил изключение, ако всеки си постави собствения аквариум на първо място и по този начин, който не гласува ще е прецакан. Това с цел да има повече гласували.