• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 00:18

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Златна рибка която се държи странно,плува по гръб и прави кълбета

Започната от gogikz, 03.06.2012 17:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

gogikz

Дадоха ми една златна рибка която ми се струва доста дебеля.Въпроса е че пулва по гръб прави кълбета или стои с надолу главата.Въпроса ми е дали е възможно да е затлъстяла и да не може да плува.
Video - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting

dgwrite

Възможно е да има някакви паразити, като цяло не е добро състоянието на рибката, виж и плавниците накъсани са. Това най-често се дължи на лошите условия в аквариума в който е гледана. Скоро опреснявал ли си водата в аквариума, и колко златни са в колко литра?

gogikz

Взех я от един познат който я гледаше в доста мръсна вода сега я гледам от днеска де в идеално чиста вода с още 10 златни като само две от тях са едри другите са дребосъци.Аквата е 200л.Днес мисля да сменя водата и да сложа метиленово синьо само това имам като химия.Идеа за паразитите имаш ли в смисал какъв вид са какво лечение?

rollon

Като преядат съм чувал,че им се притиска плавателния мехур и не могат да го регулират=> не плуват правилно,но не знам дали случаят е точно такъв

dgwrite

Наблюдавай я, стори ми се че се потърква в грунда. Да не си докараш ихтио. По-добре я отдели и третирай само тази риба. Не слагай химии без нужда в аквариума. Малко морска сол във водата ще помогне също. 10гр. на 10 литра е нормалната доза която се слага на златни, спомага за отделянето на слуз по тялото и обезпаразитяване. 10 златни не са малко за 200 литра, а и бързо растат. Ще го претовариш след време.

gogikz

В интерес на истината аз никога не съм им слагал сол.Сега ги насолих,колко често се слага сол по принцип.Ще пиша за състоянието на рибаата.Ако някой има препоръки моля да помага.

gogikz

Вие на колко време слагате сол във вашите аквариуми и да попитам 10 грама на колко супени лъжици се равнява тъй като няма с какво да ги измеря.Мой познат слага 5 лъжици на 120л.вода и аз сложих 5 на 200л.понеже ме беше страх да сложа повече.

ironfire

Аз принципно не добавям никаква сол профилактично. Една супена лъжица се равнява средно на 15 гр. И аз гледам златни риби, но не мисля, че рибката се държи така заради паразити. Ако си опреснил вече повече вода и си добавил сол, дай й ден-два гладна диета. Аз така бих направил - като че ли има леки признаци на натравяне, но може и да е от проблем с плавателния мехур. При всеки случай - наблюдавай я в следващите дни и успех.

gogikz

Аз съм третия собственик на рибата вече,но разбрах че доста от давно се върти ей така като шашава и аз си мислех за плавателния мехур,но ако беше това според мен вече да е умряла щото ако това я мъчи то то е от повече от 6 месеца със сигурност.Ще видим какво ще стане.

gogikz

gogikz