• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.06.2025 19:14

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Nymphea rubra

Започната от pathfinderrr, 26.05.2012 15:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

pathfinderrr

Здравейте аквазавъри!

Преди 3 месеца си купих Нимфея рубра от доверен чиляк. Беше голяма, червена, прелестна...Зарових и корените в дъното, па белким да потръгне и в моя гьол...Гьолът е 240л, 2х54в Т5 + Цо2 + Акваформула Стандарт тор.

3 месеца по късно - листата и опадали, а на тяхно място едни дребни и ниски листенца, доядява ме.. Някой може ли да ме посъветва що да чиня с процесната Нимфея?

Благодарство!
<O(((((<{

buchkata

Когато я купи тя с грудка ли беше?

pathfinderrr

нямаше гудка
<O(((((<{

stilista

Цитат на: pathfinderrr - 26.05.2012 18:00
нямаше гудка

Няма страшно,преди години имах нимфея която освен че нямаше грудка беше с 3-4 коренчета .Купи и хапчета или глинени топчета за подхранване на корените и ще се оправи.Този тип растения се хранят предимно с коренновата система и обичат по обогатен грунд.
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.

pathfinderrr

Имам субстрат под дъното на Продак. Ще бъдат ли необходими и гуинени топчета. Ако да, може ли да препоръчате? Благодаря за експертната оценка!
<O(((((<{

stilista

Аз ползвах някакви таблетки по 40-50ст. бройката и имаше ефект,а за топчетата съм чел добри отзиви но не съм ползвал.Нищо не ти пречи да пробваш нищо че имаш хубав субстракт на дъното.Хапчето се слага непосредственно до растението на 1-2см дълбочина.
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.

Вени

Similar topics (1)

1286

Започната от Живко

Публикации: 0
Прегледи: 2141