• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.07.2025 23:51

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Земетресение

Започната от elblanko, 22.05.2012 06:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

zlatna ribka

Между другото....това клипче е правено в неделя
"Разликата между приятелството и любовта е... доколко можете да се нараните един друг."

grigor nakov

Цитат на: kabela - 22.05.2012 13:34
Тука в Люлин беше много силно,макар че съм само на третия етаж се усети яко,в аквариума водата се плискаше на 1 педя,събрах към десетина литра,има и пукнатини по стените

1/3 от водата в 280 литровия в хола след заметресението вече е по пода, много силно беше дано повече не се случва

dido 1

Цитат на: rakim - 22.05.2012 12:24
Оф направо не ми се мисли ако се пръсне 540л в нас какво ще става...
И аз съм с толко литри при това на 6 етаж в Люлин, но за късмет една капка нямах на паркета, а се залюла доста здраво, чак като изтичах в хола се сетих, че имам аквариум =-O, много дълбоко бях заспал и в просъницата явно карах на автопилот, мани мани после се усетиха поне още 3-4 труса, като тоя в 4:30 дето е бил около 4 и нещо по рихтер пак се разлюля доста.
Имам една колежка в Западен парк, живее на 11 етаж, там е било още по страшно, май спомена, че има и пукнатини по блока.
544л. Малави

митко

И аз съм на 6ти и събрах доста вода от пода, но ще се наложи ремонт.Беше много страшно и зловещо.
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

VenusVicious

Уф, аз съм го проспала това земетресение... Аквариума жив и здрав, дори не се е мръднал, май рибите са стреснати нещо, щото все се крият, ама жертви няма... *BRAVO* Язък - два часа по-рано да се бях събудила и щях да го усетя, а аз си спя като пън...  :popcorn:

Bolta

Цитат на: VenusVicious - 22.05.2012 15:52
Язък - два часа по-рано да се бях събудила и щях да го усетя, а аз си спя като пън...  :popcorn:
А бе, дано да не ти се отдава тази възможност да усещаш земетресение. ;-)

Nikiengi

Ами явно тук в Пловдив ни е пожалило, при мен няма поражения по подовете и изсипана вода, ама аз съм само на 3-тия етаж, а долу в гаража пък съвсем! Иначе бая се поразклати (водата) вътре в аквите, ама на рибките и скаридките им няма нищо, а и не съм усетил да са притеснени нещо, но при мен лампите гаснат в 9.30 ч. и ако по-късно са усетили, че ще има, не съм разбрал.

Peza

Цитат на: VenusVicious - 22.05.2012 15:52
Уф, аз съм го проспала това земетресение... Аквариума жив и здрав, дори не се е мръднал, май рибите са стреснати нещо, щото все се крият, ама жертви няма... *BRAVO* Язък - два часа по-рано да се бях събудила и щях да го усетя, а аз си спя като пън...  :popcorn:
Цитат на: Bolta - 22.05.2012 15:57
А бе, дано да не ти се отдава тази възможност да усещаш земетресение. ;-)
А и това бе много гадно. Аз се събудих още на секундата, защото всъщност дремуцах а не спях и да ти кажа не е тръпка която ти препоръчвам. Първо че главният трус продължи цяла вечност при това в два големи "пулса"(пулса не е точно, по скоро два пикови момента), като при втория само се надявах (да си призная-молех) да не е по-силен от първия. Да не говорим за афтършоците, тъкмо се поуспокои човек и пак тръсне ...
Едит: а да ... и да не забравяме гадния вой/бучене на сградата и земята ... дрънченето на чашите и плискането на водата от локвата (буквално) само го допълваха.
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

iv4o2233

Аз не го усетих, но и при нас в Белоградчик е имало. :-) И на сутринта като отидох да видя аквариума и видях, че женската бета е изскочила от дъното шишето и е отишла при мъжкия. :-D

miTko

Цитат на: danielm - 22.05.2012 12:27
някъде имаше клипче на ефекта от земетресение!

p.s. ся съм наказан, щото съм бил държал аквата а не бейбито за ръката.

Следващият път дръж за ръка тъщата! *CRAZY*
Разни мои АКВАРИУМИ 

manyg

Най-голямото земетресение в БГ от 100 години насам и аз да го проспа ...  :buff:

danielm

:duvar: ... ебаси коментара ...  :-D
: 22.05.2012г 17:05ч
това е за преместване в най-смешните изказвания ...  *ROFL*

Mirobg

Най-доброто в цялата ситуация е ,че няма жертви и сериозни разрушения. Бог да пази България.
При мен нямаше никакви ядове,може би защото съм в къща.
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

easternalien

Цитат на: iv4o2233 - 22.05.2012 20:43
http://www.dennews.bg/news/2012/5/22/7159-chaka-ni-sedmica-trusove-ban-ni-preduprejdava-da-se-podgotvim  :-( :-( :-(

Надявам се да грешат. Но и това ми стига да ме държи на тръни  още седмица  :-(

Similar topics (3)

50955

Започната от iivs

Публикации: 16
Прегледи: 8857

18048

Започната от NO CARRIER

Публикации: 26
Прегледи: 9566

17364

Публикации: 15